La Voglia Matta


Film | Rok: 1964 | Uwolnienie filmu: 1963 | Format: Płyta winylowa
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Sole e sogni2:33
2.Desiderio di te2:34
3.Agosto jazz2:16
4.Miraggio africano2:44
 10:07
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

La Voglia Matta - 07/10 - Przegląd wersji Kristof Janssens, zgłoszone w (Holenderski)
Dat Ennio Morricone vertrouwd is met alle filmgenres, hoeft geen betoog meer. Een filmgenre dat de componist nooit uit de weg gaat, betreft de komedie. In 2007 componeerde hij zo nog de score voor de komedie Tutte le Donne della Mia Vita, maar 45 jaar eerder mocht Morricone zijn eerste komedies al op zijn naam zetten waaronder Il Federale en I motorizzati.

Met Il Federale leverde Morricone zijn eerste score voor Luciano Salce af. Het betekende het begin van een hechte samenwerking die in 1966 eindigde met El Greco en Come Imparai Ad Amare Le Donne. In 1962 componeerde Morricone de muziek voor een nieuwe komedie van Luciano Salce, La Voglia Matta genaamd (ook bekend als ‘Crazy Desire’ of ‘The Crazy Urge’). De film betekende de start van de filmcarričre van Catherine Spaak. De ‘extended edition’ van de score duurt een 23-tal minuten en telt negen tracks.

Ondanks de beperkte langspeeltijd is La Voglia Matta echter een muzikaal erg gevarieerd en toegankelijk hebbeding. Het is niet alleen één van de eerste scores van Ennio Morricone, het is eveneens één van zijn beste scores uit zijn beginjaren als filmcomponist.

Na een sterke melodieuze openingstrack met woordloze vrouwenzang, laat de componist zich met Miraggio Africano van een ietwat meer duistere kant horen. Zacht bespeelde Afrikaanse percussie-instrumenten, gitaar en fluit vormen de basis van dit nummer. Iets zweveriger gaat het eraan toe in het mooie ‘Desiderio de Te’.

Dat Morricone in 1962 al een decennium lang ervaring had met het spelen en componeren van jazzmuziek, ontgaat ons bij deze score niet. Veel filmmuziek uit begin jaren zestig kreeg een jazzy tint mee en met La Voglia Matta is dat niet anders. De prachtcompositie ‘Agosto Jazz’ is hier een mooi voorbeeld van.

De uitgebreide versie van deze score omvat ook nog enkele liedjes waaronder La Tua Stagione en het sambanummer Viva il Jump Up. Beide werden componeerde door Morricone en werden voorzien van lyrics door Luciano Salce. Het sambanummer Viva Il Jump Up valt het meest op door de grappige geluiden en een trompetsolo die het nummer opvrolijken.

De groep The Flippers werd ingeschakeld voor de vocals op Viva Il Jump Up. Kortom een erg korte, maar goede score, met als persoonlijke favorieten ‘Agosto Jazz’ en het twistnummer 'Caporal Twist' (enkel aanwezig op de 'extended edition').


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze