Norbit


Lakeshore Records (4029758768655)
Film | Rok: 2007 | Format: CD, Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor Artysta/Kompozytor Czas
1.Standing In The Safety ZoneThe Fairfield Four2:43
2.It's Goin' DownYung Joc4:05
3.You DidKate Joy Earl Feat. The Designated Hitters2:28
4.I Only Want To Be With YouDusty Springfield2:39
5.MilkshakeKelis3:06
6.Shoppin' For ClothesThe Coasters3:00
7.Walk It OutUnk2:56
8.Looking For YouKirk Franklin4:08
9.Sweet HoneySlightly Stoopid3:54
10.The Hands Of TimeA Perfect Circle6:21
11.Young Norbit David Newman3:35
12.Queen Of Whores David Newman0:48
13.Hate Returns / Tuesday, Tuesday David Newman3:26
14.Norbit Sneaks Out David Newman0:35
15.Rasputia's Fury David Newman1:46
16.Norbit And Kate David Newman0:55
 46:25
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Norbit - 06/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
Recensie herzien op 2016-12-27

De Amerikaanse romcom Norbit heeft Eddy Murphy in diverse rollen, zoals hij ook in een aantal andere films gespeeld heeft (o.a. The Nutty Professor, The Klumps, Coming to America). De film is ook mede geschreven en mede geproduceerd door Eddy Murphy, waaraan z'n oudere broer Charlie ook een bijdrag heeft geleverd. Murphy zou na deze film nog 2 keer samenwerken met regisseur Brian Robbins. De film is slecht ontvangen en Murphy kreeg maar liefst drie Raspberry awards, maar aan de kassa was de film behoorlijk succesvol.
Het verhaal begint in het Chinese restaurant annex weeshuis, dat gerund wordt door Mr. Wong (Murphy). In het weeshuis zitten Kate (Thandy Newton) en Norbit (ook Murphy), die vrienden zijn. Dan wordt Kate geadopteerd en vertrekt. Later wordt Norbit gepest door andere kinderen, maar een Rasputia Latimore, een meid met overgewicht (weer Murphy) jaagt die kinderen weg en dwingt Norbit om haar vriendje te worden. Naarmate ze beide ouder worden, wordt Rasputia steeds minder aardig tegen Norbit en uiteindelijk ronduit brutaal en ze commandeert hem in een huwelijk met haar, ondanks haar slippertjes. Dan blijken Rasputia en haar broers criminele zaakjes te bekokstoven, waar Mr. Wong en Kate het slachtoffer van dreigen te worden...

De muziek is gecomponeerd door David Newman, die vaak wel weg weet met een komedie, waar een romantisch randje aan zit. In de film komen echter ook een aantal (stukjes van) songs voor. Het album dat van de film is uitgekomen bevat dan ook hoofdzakelijk deze songs. Maar ook Newman heeft een plekje op het einde van het album gekregen.

Van de songs zijn er eigenlijk maar twee die wel prettig wegluisteren. De openingssong is soort negro-gospel song, die vrijwel ŕ capella wordt gezongen. Alleen een ritmische klank is instrumentaal, alle overige begeleiding wordt door The Fairfield Four gezongen. Eigenlijk is dit een heel aardige openingssong van dit soundtrack album.
De andere is de bekenste song van het album, want met 'I only want to be with You' heeft Dusty Springfield in de zestiger jaren hoog in een flink aantal hitparades gestaan. Ook is het nummer vaak gecovered en ook een paar van die covers hebben, ook in onze buurt weer in de hitparades gestaan.
De overige songs op het album hebben vooral een hoog funk/lazy jazz/hiphop/rap/disco gehalte. Voor acht van dergelijke songs hoef je mij niet wakker te maken. Maar als je van die muziekstijl houdt, dan heb je wellicht een heel aardig album aan deze soundtrack.

Ook score componist David Newman heeft nog een plekje op dit album gekregen, wat altijd een goed gebaar is van de productiemaatschappij. Met zes tracks van in totaal net iets minder dan elf minuten is het aandeel scoremuziek op deze soundtrack nog niet eens zo slecht.
De eerste track is 'Young Norbit'. Dit is een fraaie en rustige gitaar en piano track, waarin Newman met minimale begeleiding een mooie thema-melodie laat horen, die ook in andere tracks weer terugkomt. De muziek heeft een licht romantische kleuring, waardoor de muziek prettig in het gehoor ligt.
Dat geldt dan weer niet voor de tweede scoretrack 'Queen of Whores'. Hier hoor je een veel ruigere David Newman, die op een soort funk-rock-manier de muziek presenteert. Met een stevig instrumentarium, compleet met jankende gitaren zet hij een sfeer neer met een nogal donkere kleuring met een bluesy tint, die dan ook duidelijk minder aangenaam is. Ook 'Rasputia's Fury' is zo'n nogal donker gekleurde, wat ruige en grillige track. Gelukkig duren beide tracks niet zo heel lang.
De andere tracks zijn veel rustiger en hebben meer die lichte toonsetting van de eerste scoretrack. Vooral van 'Kate Returns / Tuesday, Tuesday' is het eerste deel erg fraai. Deze track, waarin de gitaar en de piano eerst fraai uitpakken op lichte begeleiding, nemen deze in het tweede deel van de track een steviger vorm aan.
De film is vooral een komedie en de komische noot ontbreekt dan ook niet bij Newman's muziek. Vooral in de track 'Norbit sneaks out' is dat goed te horen. Newman blijft gelukkig vandaan bij het zogenaamde mickey-mousing en weet de komedieklanken binnen de perken van het prettig beluisterbare te houden.
De laatste scoretrack en daarmee tevens de afsluitende track van het album is de meest romantisch getinte track van het album. Newman brengt hier weer het hoofdthema van de score, die vooral door solo pianospel wordt gebracht. Daarbij wordt de muziek ondersteund door fraaie orkestrale klanken. Het album sluit daarmee op een prachtige manier af, want deze laatste track is een van de fraaiste van de score en van het album.

Kortom, dit soundtrackalbum van de film Norbit heeft eigenlijk twee kanten. Enerzijds de nogal funky-disco-kant met een flink aantal songs in die stijl en anderzijds de wat rustiger, meer romantische kant met een aantal tracks van de instrumentale score van David Newman. Een paar songs zijn overigens best fraai, net als een paar scoretracks duidelijk minder fraai zijn. De waardering voor de songs komt gemiddeld uit op 49 punten en voor de scoretracks van Newman op 72 punten, met maar een kwart van de speellengte. Het gemiddelde voor dit album komt zo op 55 uit 100 punten
Norbit - 05/10 - Przegląd wersji Sjoerd , zgłoszone w (Holenderski)
2007 is een jaar waarin we veel 'flauwe' films te zien krijgen of al hebben gezien. Norbit is naast ‘Beans Holiday’ en ‘Epic Movie’ één van de flauwe films die al uit is, maar Dreamworks zal er alles aan doen om de derde 'Shrek' film nog extra flauw te maken, daar stond de eerste film namelijk om bekend. Zo zijn er dus nog meer flauwe films die dit jaar uit komen. Toch zou je denken dat je dit jaar geen flauwe films meer wilt zien, omdat je deze al gezien hebt. Ondanks de trailer waarbij bijna iedereen dacht: 'Deze moet ik zien' was nog voordat de film in Nederland uitkwam er al een negatieve column over deze film te lezen in de Nederlandse krant De Telegraaf. Ook nadat de film in Nederland in premičre ging waren er veel mensen negatief: 'De film is te flauw' of zelfs 'De film discrimineert dikke mensen'.

Naast de film is de soundtrack ook een grote tegenvaller voor de David Newman fans. Van de 46 minuten zijn maar 10 minuten geschreven door David Newman. De muziek van David Newman is best wel goed, beter dan dat, maar de hip-hop tracks zijn gewoon afschuwelijk om naar te luisteren. Meestal vind ik popmuziek wel eens leuk bij een soundtrack, maar dat is vooral bij animatiefilms waar poptracks er gewoon bij horen. Bij de meeste soundtracks trek ik van de score ook maar 1 punt af als er te veel popmuziek in zit, dit is een uitzondering. Vooral de hip-hop muziek is gewoon echt niks voor iemand die houdt van filmmuziek. Daarbij komt dat de meeste tracks van David Newman vreselijk kort zijn, nóg een minpunt! Hierdoor heb ik een berekening gemaakt van de David Newman tracks: 8, de hip-hop en andere poptracks: min 2, en dan nog de te korte tracks van David Newman min1, dit maakt mijn cijfer een 5. Ik neem even snel de David Newman tracks door:

'Young Norbit' is de elfde track van de soundtrack, maar het is pas de eerste David Newman track. Dat ik voor de David Newman tracks bij elkaar een 8 geef blijkt ook uit deze track beginnend met een gitaar die een beetje een Texas (cowboy) sfeer heeft. Later wordt de track vrolijker en je voelt een beetje humor. Allerlei instrumenten spelen vrolijk om de beurt het thema af.

'Queen Of Whores' is een 8 min 1 track, hiermee bedoel ik dus de score voor de David Newman tracks, maar dit is er eén met een minpunt omdat ze te kort zijn. De track wordt begeleid door een elektrische gitaar die samen met het drumstel en keyboard een rock sfeer heeft, een goed thema, maar te kort.

'Hate Returns / Tuesday, Tuesday' is weer een langere, dus een 8 track. We horen een romantische pianosolo die later wordt begeleid door een gitaar en als je goed luistert op de achtergrond violen. De track gaat maar door met het liefdesthema en springt soms even lekker eruit met een gitaarsolo en is de 8 meer dan waard. We horen niet echt humor momenten in deze track en dat is ook éen groot pluspunt aan de track, David Newman doet het goed.

'Norbit Sneaks Out' is een korte track, dus in mijn berekening een '8 min 1' track. Echter is het bij deze niet erg dat hij zo kort is, want na die 35 seconden ben je ook echt uitgeluisterd. Het is geen slecht thema, maar het is er op gebouwd dat hij kort is, we horen in de track ook geen variatie met andere instrumenten.

' Rasputia's Fury' is een track van 1.46 minuten, ik weet niet of ik dit (qua lengte) een 8 of een 8 min 1 track moet noemen, dus dat hangt af van de muziek. We horen op het begin even wat dreiging. Het is een rock track met wat horror effecten er door heen. Ook horen we wat ratelgeluiden en soms een gitaar naast de elektrische gitaar die leidt. Lekker te beluisteren, dus ik noem het een 8 track.

'Norbit And Kate' begint met een soort heldenthema gemengt met wat grootsheid. Vervolgens horen we een erg mooi liefdesthema. Lekker te beluisteren, maar VEEL VEEL VEEL te kort!!! Van de 8 die de Newman tracks krijgen krijgt deze een minpunt.

Zoals ik al zei goed werk van David Newman, maar de niet-Newman track zijn vreselijk, sommige David Newman tracks zijn ook te kort en dus ook een minpunt.


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze