Money Train


Sony Music (5099748156228)
Film | Rok: 1995 | Uwolnienie filmu: 1995 | Format: CD
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.The Train is comming (Shaggy) 
2.Top of the Stairs (Skee-Loo) 
3.Do you know (Total) 
4.Show you the way to go (Men of Vizion) 
5.Hiding Place (Assorted Phlavors Patra) 
6.Making Love(112) 
7.The Thrill I'm in (Luther Vandross) 
8.Still not over you (Trey Lorenz) 
9.It's Alright (Terri and Monica) 
10.Oh Baby(4.0) 
11.Merry go ground (UBU) 
12.Hold on I'm coming (The Neville Brothers) 
13.Money Train Suite (Mark Mancina) 
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Money Train - 06/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
De Amerikaanse film Money Train is een prettige actiefilm uit 1995 die zich afspeelt rondom de metro van New York. De film is geregisseerd door Joseph Ruben (Sleeping with the Enemy, Return to Paradise). De in de film gebruikte metrotrein is niet een echte geldtrein, maar een omgebouwde gewone metrotrein, om deze er indrukwekkend uit te laten zien. De film is door de critici niet erg goed ontvangen en was ook in de bioscopen niet het verwachte succes, wellicht mede omdat sommigen de criminele trucs van een pyromaan-overvaller gingen naäpen, wat door de media nogal negatief is neergezet.
Het verhaal draait om twee adoptiebroers Charlie (Woody Harrelson) en John (Wesley Snipes), die beide werken bij New Yorkse metropolitie. Regelmatig pakken ze kleine criminelen op, maar metrobaas Patterson (Robert Blake) is een harde, die niet wil dat iets de ritten en vooral van de geldtrein van de metro vertraagt. Als dat dan vervolgens toch gebeurt tijdens een van de arrestatiepogingen van John en Charlie, laat Patterson de geldtrein vol doorrijden, waardoor een dief om het leven komt. De undercoveragent Grace (Jennifer Lopez) wordt bij hen ingedeeld, op wie beide een oogje krijgen. Na nog een incident met een crimineel worden John en Charlie ontslagen en ze besluiten de geldtrein te overvallen, om de gokschulden van Charlie te kunnen voldoen...

Van de muziek in de film is een soundtrackalbum uitgebracht. Deze recensie gaat over dat album.
De score is van Mark Mancina en ook van zijn score is een album uitgebracht. Een recensie over dat album vind je hier: Money Train.

Het soundtrackalbum bevat een twaalftal songs en een suite van de score van Mancina.
De songs op het album liggen qua genre allemaal redelijk bij elkaar in de buurt, met rhythm and blues of R&B als voornaamste muzikale genre. De stijl van de songs variëert daarnaast van soul-achtige songs tot rap en reggae-achtige songs en alles wat daar tussenin zit.

Het album opent met de Jamaicaanse Shaggy, die een rustige reggae-song brengt. Skee-Lo is een Amerikaanse rapper en 'Top of the Stairs' bevat dan ook de nodige rap. De song 'Do You Know' wordt gezongen door Total in een rustige, wat funky-bluesy stijl. De stijl in de song van Men of Vizion is meer een soul-disco-ballad, terwijl de vrouwelijke band Assorted Phlavors meer in de R&B-achtige stijl zingt van de eerdere song van Total.
De debuutsong van de band 112 is 'Making Love', een song die niet op een van hun volgende albums is verschenen. Deze soul-disco-achtige ballad met een jazzy touch is een van de meest kleffe songs van het album. De soul-R&B-song van Luther Vandross is weer veel vlotter, en de soulsong van Trey Lorenz zit er net tussenin.
De song 'It's Alright' is weer een typische R&B-song, met een licht funky kleurtje, terwijl de band 4.0 meer een soul-R&B-sfeer heeft in deze rustige ballad. UBU zingt dan weer op een iets andere manier en hangt meer tegen de R&B-rap aan.
De laatste song is van The Neville Brothers en is de enige song die hier in onze regionen wat bekender geworden is. Deze song zit wat meer in de Motown-disco-sfeer en is een van de best in het gehoor liggende songs.

De laatste track is een suite van de score van Mark Mancina en is de track die veruit het prettigst in het gehoor ligt. Tenzij je natuurlijk vooral van die R&B-achtige songs houdt. De suite van Mancina is bijzonder aangenaam en ligt een beetje in het verlengde van zijn muziek voor Speed. De muziek heeft een vergelijkbare muzikale kleuring en stijl, waarbij vooral de trompet in de actiegedeelten opvalt. Maar de suite bevat ook een kort gedeelte met meer ingetogen muziek, waarbij de getokkelde spaanse gitaar een grote rol speelt. Toch heeft de actiemuziek in deze suite duidelijk de overhand. En ook die actiemuziek is thematisch best wel sterk gecomponeerd, met snelle ritmes, elektrische gitaarklanken en ook de koperblazers die er bovenuit komen. Alleen jammer dat de track op het eind niet naar een climax loopt, maar gewoon ergens ophoudt en dat ook nog veel te vroeg doet.

Kortom, met dit soundtrackalbum van de film Money Train heb je vooral een album in handen met songs in de R&B-soul-rap-sfeer, met hier en daar wat reggae- en disco-achtige sferen. De songs passen wel allemaal goed bij elkaar, dus dat is weer een pluspuntje, maar je moet wel wat van dat genre houden en het is niet helemaal mijn ding. Dat heeft uiteraard gevolgen voor de waardering, die eigenlijk alleen door de suite van Mark Mancina wordt opgekrikt. Die suite krijgt 77 uit 100 punten, maar omdat de songs het leeuwendeel vormen, komt het album als geheel niet verder dan 56 punten.
Money Train - 05/10 - Przegląd wersji Arvid Fossen, zgłoszone w (Holenderski)
Deze CD bevat een hele resem reggea tracks, een paar smartlappen en tenslotte een fantastische actietrack gecomponeerd door Mark Mancina. Je hebt al wel door dat het enkel omwille van deze laatste is dat ik deze CD tot mijn collectie heb genomen. De meeste sterren zijn dan ook volledig voor dit ene nummer. De rest van de CD zoals Shaggy en Skee-Loo is best wel aardig, maar ik had toch liever wat meer werk van Mancina op deze soundtrack gezien.

Inne wydania muzyczne Money Train (1995):

Money Train (2011)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze