The Untouchables


La-La Land Records (826924123621)
Film | Data wydania: 04/12/2012 | Uwolnienie filmu: 1987 | Format: CD
Edycja limitowana: 3500 kopie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
Original Motion Picture Score
1.The Strength of the Righteous2:31
2.Ness and His Family–Part I1:40
3.Warehouse/False Alarm1:51
4.Ness Meets Malone1:21
5.Al Capone–Part II (vers. 2)1:39
6.A Mother's Plea0:55
7.Ness Meets Wallace/Ness Meets Stone0:33
8.Victorious2:10
9.Murderous/Goodnights1:40
10.Nitti Harasses Ness1:01
11.Send Family Away1:00
12.Waiting for What?/Montana Intro0:48
13.Waiting at the Border3:47
14.The Untouchables3:05
15.Surprise Attack/Dead Man's Bluff1:15
16.Ness and His Family–Part II1:17
17.In the Elevator1:10
18.Four Friends2:51
19.Payne and Bowtie/Ness Study/Al Capone–Part I0:52
20.The Man with the Matches/Nitti Shoots Malone3:04
21.Malone's Death2:17
22.Machine Gun Lullaby/Kill Bowtie7:41
23.Courthouse Chase1:38
24.On the Rooftops/Nitti's Fall2:55
25.He's in the Car/Here Endeth the Lesson0:32
26.Death Theme2:42
27.The Untouchables (End Title)3:10
 55:25
# Tor   Czas
Original A&M Album
1.The Untouchables (End Title)3:11
2.Al Capone2:56
3.Waiting at the Border3:46
4.Death Theme2:42
5.On the Rooftops2:34
6.Victorious2:09
7.The Man With the Matches2:47
8.The Strength of the Righteous (Main Title)2:28
9.Ness and His Family2:45
10.False Alarm1:12
11.The Untouchables3:04
12.Four Friends2:50
13.Machine Gun Lullaby7:08
14.BONUS TRACKS: Mood Indigo (D. Ellingon, I. Mills, B. Bigard)3:41
15.Al Capone–Part II (vers. 1)1:39
16.Machine Gun Lullaby–Part 1 (no celeste)4:58
17.On the Rooftops (no saxophone)2:34
18.Here Endeth the Lesson (alternate)0:16
19.Love Theme From The Untouchables (performed by Randy Edelman)4:07
 56:46
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

The Untouchables - 08/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
De Amerikaanse misdaadfilm The Untouchables is geregisseerd door Brian De Palma (Scarface, Mission: Impossible). Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van Elliot Ness. De film won diverse prijzen en is door de critici goed ontvangen. Ook in de bioscopen was de film een succes.
Het verhaal speelt zich af tijdens de drooglegging in Amerika, rond 1930, de tijd van Al Capone en zijn bende, die Chicago bijna in hun macht hadden. De politie heeft opdracht om hem te stoppen, maar er zitten mensen bij de politie die in de macht van Capone zijn. Politieman Elliot Ness formeert dan een groep om zich heen die succes lijkt te hebben en door de pers al snel de bijnaam Untouchables krijgt. Maar Ness krijgt tegenstand uit onverwachte hoek, terwijl Capone niet schroomt om mede- en tegenstanders om zeep te helpen en hem steeds een stap voor is...

De muziek bij de film is van grootmeester Ennio Morricone, die voor z'n muziek een Grammy won. Van zijn score is toen een album uitgekomen met dertien tracks en 40 minuten muziek. In 2012 bracht La-La Land echter een expanded versie uit met twee cd's. De eerste daarvan is feitelijk de expanded score, met nu een looptijd van 55 minuten. De tweede is het originele score album, aangevuld met een aantal bonustracks, waardoor die looptijd is opgerekt van 40 tot bijna 57 minuten.

De muziek die Morricone voor de film schreef valt eigenlijk uiteen in twee soorten. De ene is zijn typerende spanningsmuziek. Dit is bij Morricone meestal lastig beluisterbare muziek, die hij maakt met gebruikmaking van allerlei dissonante en atonale klanken en veel rare geluiden die lang voortduren en aparte, vreemde klankcombinaties. Zo wordt met raspende geluiden een zekere spanning opgebouwd, of met een tikkende klok of ratels of met jankende, soms valse strijkers en andere off-key instrumenten, waaronder vaak een piano. Zo begint 'The Man with the Matches' met jankende violen op de achtergrond, daaroverheen wat mondharmonicageluiden en basstrijkers die een spannend motief spelen. 'Surprise Attack' begint met off-key grillige pianoklanken, terwijl 'Warehouse - False Alarm' de hele track lang ijle off-key vioolklanken laat horen, die steeds luider worden. In sommige tracks past Morricone een chaotische kakafonie van geluiden toe.
Instrumenten die in deze typische thrillertracks steeds terugkomen zijn de ijle violen, de mondharmonica en de piano. Maar deze muziek is toch wel erg ongemakkelijk beluisterbaar, al werkt het in de film uitstekend.
Een aparte track hierbij is de openingstrack van het album 'The Strength of the Righteous', die een soort onregelmatige pop-percussie heeft op een staccato underscore en waar de mondharmonica op een melancholieke manier doorheen speelt.

Gelukkig is Morricone gezegend met een fenomenaal vermogen om meeslepende muziek te componeren, als tegenhanger van die spanningsmuziek. En deze score bevat een behoorlijk aantal tracks die voorzien zijn van fraaie of zelfs prachtige melodieën. De themamelodie is daar zeker een van. Deze veertiende track pakt uit met een erg mooi thema, dat door koperblazers en violen prachtig door elkaar heen gespeeld wordt. De vlotte en speelse melodie is pakkend en niet voor niets beroemd geworden. In de 'End Titles' komt dit thema geweldig terug, een thema dat Morricone op verzoek van regisseur De Palma schreef, maar zelf niet zijn voorkeur had.
Maar behalve dit thema kent de score veel meer mooie muziek. Het rustige thema voor Ness hoor je voor het eerst in de tweede track en komt ook in andere tracks nog weer terug, evenals de andere thema's in verschillende tracks terugkomen. Capone's thema heeft een wat gedateerde kleuring, met een jazzy touch, maar is erg aansprekend. Zelfs het 'Death theme' is een fraai, wat melancholiek thema, zonder echte morbide klanken.

Ongeveer de helft van de muziek op dit album is op die mooie en meeslepende manier gecomponeerd en is muziek die daardoor bijzonder aanspreekt. De andere helft is op die onaantrekkelijke manier gecomponeerd en bevat vooral spanningsmuziek, die in film prima werkt, maar op een luisteralbum juist niet. Vrijwel elke score van Morricone is op deze manier samengesteld uit een combinatie van meeslepende en ongemakkelijke muziek, vaak in het nadeel van de eerste categorie. Maar op dit album is het aandeel fraaie muziek flink groot voor een Morricone score. En omdat die meeslepende muziek zo goed is, telt dat behoorlijk mee in de waardering.

De tweede CD waaruit dit expanded album bestaat bevat de original score met de dertien bekende tracks. Die tracks hoor je ook al op de eerste CD en voegen dus nauwlijks iets toe. Sterker nog, de kwaliteit van de eerste CD lijkt zelfs beter dan die van de tweede.
Na die dertien tracks volgen nog zes bonustracks met alternatieve uitvoeringen van eerdere tracks. Leuk voor erbij, maar voegen verder nauwelijks iets toe, behalve de laatste track. Deze laatste is een song, die gezongen wordt door niemand minder dan filmmuziekcomponist Randy Edelman, die toen nog aan het begin van z'n scoringcarriere stond en vrijwel alleen nog tv-films op z'n naam had staan. Deze song is een demo-uitvoering van het Love Theme, wat als instrumentale versie te horen is in de tracks 'Ness meets Malone' en 'A Mother's Plea'.

Kortom, met deze expanded versie van de score voor The Untouchables van Ennio Morricone komt de muziek van de film veel beter tot z'n recht dan op het original score album. De eerste CD geeft veel erg mooie muziek uit de film, meer dan het original album en deze expanded uitvoering is dan ook een mooie aanvulling. De aanwezigheid van het original album op de tweede CD voegt niet zoveel toe en de aanvullende tracks zijn hooguit wel aardige inkijkjes in de ontwikkeling van die tracks. Beide CD's zijn overigens geremasterde versies van de originele opnamen. De combinatie van grimmige, vaak wat vreemde spanningsmuziek en meeslepende melodieuze themamuziek maakt de muziek voor The Untouchables tot een enerverende ervaring, die voor de film perfect past. Maar als luisteralbum zijn de thrillertracks toch wel erg ongemakkelijk, wat de waardering voor dit album brengt op 82 uit 100 punten.
La-La Land Records, Paramount Pictures and Universal Music Special Markets present the remastered and expanded 2-CD release of acclaimed composer Ennio Morricone's (THE MAN WITH NO NAME TRILOGY, THE MISSION, FAT MAN AND LITTLE BOY, IN THE LINE OF FIRE) masterful orchestral score to the 1987 Paramount Pictures crime classic THE UNTOUCHABLES, starring Kevin Costner, Sean Connery, Andy Garcia and Robert DeNiro, and directed by Brian De Palma. This superb sounding release marks the 25th anniversary of this beloved film and its indelible, powerhouse score. Disc One contains the score mix as heard in the film while Disc Two features the remastered, Grammy-winning original A&M soundtrack (which was mixed differently), along with special bonus tracks that include a song demo 'Love Theme From The Untouchables' performed by Randy Edelman! Produced by Dan Goldwasser and Neil S. Bulk and mastered by Doug Schwartz, this special release, limited to 3500 units, features exclusive in-depth liner notes by film music writer Jeff Bond. This is the ultimate release of a film music classic. Here endeth the lesson!

Sir Sean Connery 007: 25 August 1930 - 31 October 2020

Dodano dnia Niedziela, 01 Listopad, 2020   Wysłane przez Philippe Mouchon

Sir Sean Connery 007:  25 August 1930 - 31 October 2020


Inne wydania muzyczne The Untouchables (1987):

Untouchables, The (1987)
Ennio Morricone, Nino Rota: The Mafia Movies (2010)

Ścieżki dźwiękowe z kolekcji: Limited Editions

Logan's Run (2004)
Dedicato al Mare Egeo (2010)
Stunt Man / An Unmarried Woman, The (2008)
99 and 44/100% Dead (2010)
Numb / Kettle of Fish / Coney Island Baby (2008)
Dumbstruck (2011)
Black Stallion, The (2009)
True Story Of Jesse James / The Last Wagon, The (2009)
Maxie (2010)
Broken Lance (2001)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze