Cosa Avete Fatto a Solange?


DigitSoundtracks (8032628990533)
Film | Rok: 2006 | Format: CD
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor   Czas
1.Cosa avete fatto a Solange?2:41
2.Raccapriccio2:30
3.Anche un quartetto per lei1:52
4.Una tromba e la sua notte2:57
5.C'e qualcuno qui?1:56
6.Cadenze3:13
7.Aleatorio2:10
8.Aleatorio secondo2:10
9.Ostinazione al limone2:28
10.Altre cadenze2:42
11.Pensierosamente2:35
12.Fragile organetto2:37
13.Fine di Solange2:47
14.Cosa avete fatto a Solange? (#2)1:00
15.Una tromba e la sua notte (#2)1:55
16.Altre cadenze (#2)2:06
17.Raccapriccio (#2)1:42
18.Fragile organetto (#2)1:52
19.C'e qualcuno qui? (#2)2:09
20.Una tromba e la sua notte (#3)1:32
21.Cosa avete fatto a Solange?3:00
 47:54
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Cosa Avete Fatto a Solange? - 04/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
De film Cosa Avete Fatto a Solange?? (What have you done to Solange?) is een nogal bloederige thriller van Italiaanse makelij. De film volgt een standaard verhaaltje, dat op een suggestieve manier in beeld gebracht wordt, met veel bloed en bloot en waarbij vooral mooie jonge vrouwen het slachtoffer zijn. De film past in het stramien van wat in Italië een giallo wordt genoemd, wat 'geel' betekent, vanwege een pocketboekenreeks met dergelijke horrorthrillerverhalen in een gele kaft.

Het verhaal gaat over een leraar die een overspelige verhouding heeft met een studente. Tijdens hun avontuurtje in een boot op de Thames, denkt zij getuige te zijn van een moord op de oever. Het blijkt om een medestudente te gaan, die met messteken om het leven is gebracht. En er volgen meer moorden. Samen met de politie gaat ook de leraar op onderzoek uit en ze stuiten op een groepje studentes die een geheim verbergen en nu een voor om het leven gebracht worden. En ook Solange was een van die club...

De muziek voor deze horrorthriller is van niemand minder dan Ennio Morricone. Maar verwacht geen meeslepende score!
Van de score voor deze film is er een Original score en ook deze Extended score. De Extended score bevat echter de hele Original score. Alle dertien eerste tracks zijn in feite de Original score. Vanaf track 14 is deze Extended score aangevuld met extra muziek, die vooral bestaat uit variaties op de tracks die al op de Original score te horen waren. Morricone heeft er vaker een handje van om zijn scores te maken op basis van een aantal hoofdtracks en de rest van de muziek voor de score hierop te varieren. Die tracks hebben dan ook steeds dezelfde titels, aangevuld met een nummer voor de zoveelste variatie. Op sommige scores kan dat wel oplopen tot 6 of 7 variaties van dezelfde melodie. Op deze Solange-score zijn alleen de beide laatste tracks een derde variatie op de originele track.

De film is een horrorthriller en Morricone heeft de muziek daar keurig bij aangepast. De score is dan ook een echte thrillerscore geworden. Maar dit Extended album opent met een heel andere soort van muziek. De openingstrack is een fraaie en melodieuze thematrack, die zelfs heel bekend is geworden en die je ook terug kunt vinden op veel Morricone-verzamelalbums.
Deze openingstrack met de titel van de film is prachtig orkestraal gecomponeerd, met verschillende leidende instrumenten, van piano, violen, hobo tot fagot en een vrouwenstem die de melodie 'zingt'. Ook de veertiende en de afsluitende track zijn variaties op deze thematrack. In tegenstelling tot de Original score sluit deze Extended score daarom wel af met een fraaie track, die slechts weinig afwijkt van de openingstrack. Variatie #2, halverwege het album is een nogal ingekorte versie hiervan.
Verder komt alleen in de rustige track 'Anche Un Quartetto Per Lei' het thema terug. Dit is echter een nogal saaie track.
Een andere rustige track met een heel aardige melodie is 'Cadenze'. Hierin speelt een kerkorgel de muziek en dat klinkt best aardig, al is de muziek wat ingehouden gemaakt.

Een aparte track is 'Ostinazione Al Limone'. En de titel zegt het al, het is een zich steeds herhalend motief, dat niet erg fraai is en door de herhalingen toch wel irritant wordt. De jazzy sfeer helpt ook niet echt. Maar in deze track ontbreken dan weer wel de creepy geluiden, dus dat valt dan weer mee...
In 'Altre Cadenze' horen we op de achtergrond weer het kerkorgel, maar nu met op de voorgrond veel atonale en horrorachtige klanken. Versie #2 hiervan is zonder orgel en met veel zeurderig jankende violen.
Een andere vreemde eend in de bijt is 'Fragile Organetto', een track waarin de muziek gespeeld lijkt door een klein draaiorgeltje. De muziek heeft een nogal hoog hoempa-gehalte en klinkt wat klinisch en toch wel erg simplistisch. Versie #2 wijkt alleen qua melodie iets af, die hier iets vlotter is. Daarmee is versie #2 net iets beter behapbaar dan de eerste track, hoewel het nog steeds niet meevalt.

Verder bestaat de score vooral uit tracks die bestaan uit creepy geluiden, als jankende violen, unheimische en ijle klanken, atonale slagen op pianotoetsen, onrustige percussie en ga zo maar door. Vooral de underscore op veel van die tracks draagt bij aan het hoge creepy gehalte van de muziek, omdat die underscore vooral bestaat uit atonale en jankende violen, die niet hun tonen vasthouden, maar steeds wat verschuiven rondom die tonen. Omdat al die violen dat op hun eigen manier doen, klinkt dat jankend en onzuiver, met daarbij nog de violen die een krassend geluid maken.

Kortom, voor de thriller What have you done to Solange? heeft Ennio Morricone een bijpassende score gecomponeerd. Het album bevat vooral creepy muziek, hoewel een paar tracks daar nogal van afwijken. Vooral de openingstrack en de afsluitende track met het fraaie thema zijn erg fraai en is in de stijl zoals we die van zijn bekendere muziek kennen. Deze tracks halen de waardering voor deze thrillerscore nog iets omhoog, naar 43 uit 100 punten.
Cosa Avete Fatto a Solange? - 05/10 - Przegląd wersji Joris Kessels, zgłoszone w (Holenderski)
Cosa Avete Fatto A Solange? oftewel Wat Heb Je Gedaan Met Solange? is een typische giallo. Dit zijn cultfilms uit de jaren ‘70 - ‘80 die geďnspireerd zijn op een Italiaanse boekenreeks, waarbij de hoofdpersoon per ongeluk in een moordmysterie verzeild raakt waarbij de moordenaar, die vanaf de rug is gefilmd, herkenbaar is aan zijn hoed, laarsen, zwarte handschoenen en een enorm groot mes. Oftewel ouderwetse horror. Dit is tevens van de muziek af te horen, grauwe, oninteressante, dissonante, vervelende geluiden. Niet iets waar een muziekliefhebber blij van wordt.

Ennio Morricone zou echter geen Ennio Morricone heten als hij toch ook niet een allerfijnst hoofdthema weet neer te zetten. Een ingetogen stukje muziek met in de hoofdrol fagot, piano, strijkers en een sopraan a la ’once upon a time in the west’. Deze parel van een track (track 1, 14 en 21) staat echter geheel op zichzelf tussen al het gesnerp, geknetter en gekrijs door jazzy instrumenten. Deze ’muziek’ is gewoon niet beluisterbaar. Waarom dan toch al die rotzooi op cd zetten? Tja, waarschijnlijk omdat zoiets wel zal aanspreken bij echte die-hard giallo fans. Mocht je zo’n fan zijn dan is het verstandig om het label Digit Movies AE in de gaten te houden aangezien zij bezig zijn verschillende giallo scores te releasen.

Met deze soundtrack kan je weer een allermooist thema van Ennio in huis halen, maar het overgrote deel van de score is vervelende kost.

Ścieżki dźwiękowe z kolekcji: Italian Cinema

Joe! Cercati un Posto per Morire (2007)
Tempo di Uccidere (2009)
Ci Risiamo, Vero Provvidenza ? (2010)
Risate sotto le bombe (2013)
Romolo e Remo (1984)
Sergio Leone Soundtracks (2014)
Palla di neve (1995)
Alzati Spia (2000)
All'Ultimo Sangue (2007)
John il Bastardo (2006)


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze