Préludes Pour Bande Originale premier livre


4495240 Records DK 18/10/2022 Pobieranie
 

Zarejestruj się teraz!

Bądź lepiej poinformowany i uzyskaj dostęp do informacji kolekcjonerów!





 

# Tor Artysta/Kompozytor Czas
1.The Promise KeptBrian Clifton feat. Tylaine Van den Broeck & Rebecca Smit3:24
2.Holes In BlackBrian Clifton feat. Tylaine Van den Broeck & Rebecca Smit4:07
3.La ValseuseBrian Clifton feat. Tylaine Van den Broeck & Rebecca Smit2:26
4.Bliss CarezzaBrian Clifton feat. Tylaine Van den Broeck & Rebecca Smit3:24
5.Mighty Sky Of StarsBrian Clifton feat. Tylaine Van den Broeck & Rebecca Smit2:18
6.RatArt EpiloogBrian Clifton feat. Tylaine Van den Broeck & Rebecca Smit3:17
7.eLLektra PréludeBrian Clifton feat. Tylaine Van den Broeck & Rebecca Smit2:22
8.Cynthia's PainBrian Clifton feat. Tylaine Van den Broeck & Rebecca Smit1:43
9.SweetNight EscapeBrian Clifton feat. Tylaine Van den Broeck & Rebecca Smit8:08
10.Goodbye MaxBrian Clifton feat. Tylaine Van den Broeck & Rebecca Smit2:40
11.Aging GracefullyBrian Clifton feat. Tylaine Van den Broeck & Rebecca Smit2:30
12.Night In NidriBrian Clifton feat. Tylaine Van den Broeck & Rebecca Smit3:34
 39:52
Prześlij opinię Ukryj recenzje w innych językach

 

Préludes Pour Bande Originale premier livre - 08/10 - Przegląd wersji Lammert de Wit, zgłoszone w (Holenderski)
Het album Préludes Pour Bande Originale is geen echt filmmuziekalbum en evenmin verbonden aan een specifieke film. In die zin is dit album een wat vreemde eend in de bijt, omdat lang niet alle muziek afkomstig is van filmscores. De componist is de Belg Brian Clifton, die met dit album een semi-klassieke presentatie van door hem gecomponeerde melodieën heeft samengesteld. En het moet gezegd, het zijn stuk voor stuk bijzonder fraaie melodieën, waarvan er een aantal afkomstig zijn uit scores die hij voor diverse films heeft gecomponeerd.

De muziek wordt slechts gespeeld door een heel beperkt ensemble, bestaande uit Tylaine van den Broeck op de piano en Rebecca Smit op viool. Ook speelt Gaetan La Mela af en toe mee op percussie, terwijl Clifton zelf eveneens meespeelt in diverse tracks op keyboard, ukelele en percussie. In veel tracks horen we overigens slechts de piano en de viool voorbij komen, wat een enigszins minimalistische kleuring aan die muziek geeft. Clifton zelf noemt dat 'Back to Basics', en dat is zonder meer een terechte uitdrukking.
Toch komt de muziek voor de luisteraar niet echt over als minimalistisch, juist omdat de melodieën en arrangementen heel aantrekkelijk zijn. Het album als geheel ligt dan ook erg plezierig in het gehoor en doet zonder meer prettig klassiek aan. De muziek is stemmig en ademt een sfeer die licht tegen de romantiek aan hangt, maar soms ook wat weemoedig is, of juist hoopvol.

Clifton heeft zijn album Préludes Pour Bande Originale genoemd, ofwel Préludes voor filmsoundtracks. Het woord 'Prélude' geeft de indruk dat het om een voorspel gaat, die alvast wat laat horen van wat nog komen kan. Maar een Prélude kan evengoed een zelfstandig muziekstuk zijn. In ieder geval zouden de bijzonder fraaie melodieën prima in een filmscore kunnen passen. De openingstrack laat daar al iets van horen, want de muziek heeft af en toe iets weg van wat James Newton Howard componeerde voor The Village, met name het vioolspel doet daaraan denken. Het fraaie pianospel, in combinatie met die strijkerklanken maakt dit tot een prachtige openingstrack, die een soort hoopvol dramatische kleuring heeft.
Van de twaalf tracks op het album komen er vijf daadwerkelijk uit scores die Clifton eerder voor films gecomponeerd heeft. Die filmmelodieën heeft hij vervolgens teruggebracht naar de basis van alleen de melodie en de toonsetting, voor piano en viool. De zeven andere tracks passen naadloos in die filmmelodieën en ademen dezelfde sfeer, waarbij de ene track wat dramatischer klinkt en een andere wat romantischer of juist wat melancholiek.

Kortom, met dit album Préludes Pour Bande Originale heeft filmmuziekcomponist Brian Clifton een erg plezierig visitekaartje afgegeven en geeft hij er blijk van de kunst te beheersen om bijzonder fraaie melodieën en composities te kunnen maken, die ook nog eens erg prettig in het gehoor liggen. Ondanks de minimalistische setting waarin de muziek gebracht wordt, van meestal alleen een piano en een viool, blijkt de muziek toch erg aansprekend te blijven. Het is dan ook een sfeervol album geworden, die afwisselend hoopvol kleurt, of juist romantisch of wat meer dramatisch, maar steeds aangenaam blijft, zonder dat er een track is die uit de toon valt. De waardering voor dit album komt dan ook op een fraaie 81 uit 100 punten.


Zgłoś błąd lub wyślij nam dodatkowe informacje!: Zaloguj się

 



Jeszcze