Retreat


映画 | 発売日: 16/10/2012 | 映画のリリース: 2011 | フォーマット: ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.To The Island4:00
2.Visitor's Book2:42
3.Doug Leaves1:26
4.Shoreline3:32
5.Pistol3:13
6.Jack's Story2:17
7.Weapons3:58
8.There Are People Here3:36
9.Scars & Tattoos1:46
10.Kate's Confession2:25
11.Outside2:22
12.Shotgun5:10
13.Jack's Confession3:09
14.Elegy For Martin2:35
15.The Truth3:19
16.Wheelbarrow1:52
17.The Retreat4:32
 51:54
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Retreat - 05/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
De Britse film Retreat is een psychologische horrorfilm van regisseur Carl Tibbets, die daarmee zijn debuut maakte. Vervolgens is hij in tv-series blijven hangen. Ook het verhaal van de film heeft hij geschreven. De film is in de pers heel redelijk ontvangen.
Het verhaal draait om het echtpaar Martin en Kate Kennedy (Cillian Murphy en Thandie Newton), die regelmatig hun vakantie doorbrengen op een klein en onbewoond eiland nabij de Schotse kust. Het enige huis op het eiland huren ze van de man die hen ook per boot naar het eiland brengt. Als ze er weer op vakantie zijn gaat het echter mis en begeeft de generator het, waardoor de elektriciteit uitvalt. Via een zender op een accu leggen ze contact met de eigenaar, die belooft hen op te komen halen. Maar hij komt niet. Dan blijkt er een man aangespoeld te zijn op het eiland, een soldaat (Jamie Bell), die beweert dat het vasteland door een ziekte getroffen is. Vervolgens legt hij het echtpaar zijn wil op, dat zich afvraagt wat er waar is van zijn verhaal...

De muziek bij de film is van Ilan Eshkeri en dat zou een voor de film prima score moeten opleveren. Maar niet iedereen die de film gezien heeft is hier even enthousiast over. Gelukkig hoef ik mij daar niet mee bezig te houden, want ik beoordeel in al mijn recensies de scores los van de film. Veel films heb ik helemaal niet gezien, en ook deze niet. Daar komt bij dat de score van een film perfect voor de film kan zijn, maar op een cd niet om aan te horen is. Of omgekeerd, dat een score duidelijk de plank mis slaat in de film, maar als luistermuziek geweldig is.

Eshkeri heeft zijn muziek gecomponeerd voor een nogal creepy thriller en dat is aan de muziek dan ook duidelijk te horen. Toch is de muziek behoorlijk anders dan de meeste horrorscores. Gelijk bij de eerste track van het album hoor je al waarom dat zo is.
Eshkeri past een beetje de stijl toe die James Newton Howard ook gebruikt in zijn scores voor een aantal films van M. Night Shyamalan. Strijkers spelen in deze score van Eshkeri een hoofdrol. Met een aantal violen, alt-violen, cello's en een bas wordt de meeste muziek gespeeld. Ook andere instrumenten komen voor, vooral in de underscore, maar de strijkers zijn duidelijk de belangrijkste instrumenten.
Regelmatig past Eshkeri op een wat donkere underscore een hoofdmelodie toe van een of een paar strijkers. Vooral die underscore zorgt dan vaak voor een wat creepy gehalte, terwijl de solist vaak een wat melancholieke melodie speelt op die underscore.
Aanvankelijk zijn de tracks nog wel aangenaam, maar naarmate de score vordert, wordt de muziek steeds creepiër. De underscore bestaat dan vaak uit snelle staccato-klanken en er kan soms plotseling een uitbarsting volgen. Ook de piano doet af en toe een enge duit in het zakje met donkere klanken.

Koperblazers of percussie komen nauwelijks voor op Eshkeri's score en dat zorgt voor een nogal ingehouden score, zonder veel chaotische of dissonante passages in de tracks. Juist het ontbreken van overdonderende muziek kan een film juist nog spannender maken. Met wat ijle vioolklanken op beperkte underscore weet Eshkeri de spanning soms flink op te bouwen.

Kortom, met zijn score voor Retreat heeft Ilan Eshkeri een behoorlijk creepy score gecomponeerd. Vooral strijkers spelen in zijn muziek de hoofdrol, zowel solo als in de underscore. Wat aanvankelijk tamelijk luchtig begint, neemt steeds meer creepy vormen aan naarmate de score vordert. Met ijle klanken, zowel in de solo instrumentaties als in de underscore en met veel staccato klanken en donker gekleurde muziek zet Eshkeri hier een score neer, die maar af en toe wat adempauze geeft. Niet helemaal mijn 'cup of tea', en ondanks dat de score goed gemaakt is, levert dat een waardering op van niet meer dan 48 uit 100 punten.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと