Videodrome
The Complete Restored Score


Back Lot Music 27/05/2022 ダウンロード
映画 映画のリリース: 1983
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Cable 830:19
2.Piercing3:00
3.Civic TV2:20
4.Got A Cigarette?1:32
5.Nicki Inside1:18
6.Come To Me3:11
7.Samurai Dreams, No. 132:02
8.Whipping2:30
9.In Bed1:20
10.The New Flesh2:04
11.Spectacular Optical0:11
12.Transformation3:27
13.Gun In Gut2:39
14.Cathode Ray Mission0:47
15.Videodrome Is Death3:29
16.Grenade2:11
17.Condemned Vessel5:10
 37:30
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Videodrome - 03/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
De film Videodrome is een Canadese productie, geregisseerd door David Cronenberg (Shivers, The brood, The Fly, A History of Violence), die toen nog nauwelijks naam gemaakt had. Dit was zijn eerste film die van de grotere studio's aandacht kreeg. Hij maakt vooral horrorachtige films, en ook deze hoort in dat rijtje thuis. De film won de nodige prijzen en awards en kreeg goede recensies, maar flopte aan de kassa's van de bioscopen, mede vanwege het wat experimentele karakter van de film. Nu hoort hij bij de klassiekers.
Het verhaal draait om een kabel-tv-station, waar vooral sensatieprogramma's vertoond worden. Als een van de technici via een illegale schotel een buitenlandse uitzending oppikt, blijkt die te draaien om marteling en moord. Dat lijkt directeur Max Renn (James Woods) ook wel iets voor zijn station, en hij geeft opdracht om er meer van te weten te komen. Dan blijkt die buitenlandse show geen trucage te zijn, maar te bestaan uit echte beelden, die gemaakt worden door een charismatische media magnaat met een hoger doel. Renn probeert dit verder uit te zoeken, maar krijgt hierdoor allerlei dwanggedachten en hallucinaties...

De muziek bij deze film is van Howard Shore, die er een nogal elektronische score voor maakte. Hij werkte toen al regelmatig samen met vriend en regisseur Cronenberg en zou dat blijven doen.
Van de muziek van Shore was al eerder een Original Score album uitgekomen, maar La La Land heeft dit album uitgebracht als de complete en gerestaureerde versie van de score, en daardoor van hoge kwaliteit. Of de muziek daardoor nu zoveel beter beluisterbaar wordt is echter de vraag.

Shore heeft zijn score vooral een elektronische en soundscape-achtige kleuring gegeven, waarbij hij behoorlijk inspeelt op de vervreemdende en hallucinerende beelden van de film. De film heeft regelmatig een nogal horrorachtig karakter en dat wordt door Shore benadrukt door uitbarstingen van allerlei klanken en rare geluiden, maar op zich doet de score niet aan als voor een horrorfilm. Daarvoor is de muziek te weinig creepy en te weinig dissonant.
De muziek is redelijk melodieus, maar het zijn dan wel allemaal melodieën die totaal niet aanspreken. Vaak laat Shore die melodieën door solo synthesizerklanken spelen, op een soort keyboard, waarbij die solo-keyboardklanken veelal niet meer zijn dan toonvariaties, waarop vervolgens allerlei effecten en geluiden zijn gezet.
Een groot deel van de muziek heeft een nogal experimentele kleuring, vooral vanwege de combinatie van allerlei klanken, effecten, geluiden en galm, die soms totaal de weg kwijt lijken te zijn. Het heeft daardoor een sterk vervreemdend en psychedelisch effect, die het luisteren naar deze muziek niet tot een aangename bezigheid maakt.

Soms maakt Shore gebruik van elektronische samples en heeft hij stemmen toegevoegd, waardoor het soundscape-effect alleen maar groter wordt, vooral wanneer die stemmen, zelfs incidenteel gehijg, en ook de geluiden dan nog vervormd overkomen. De algehele kleuring van de muziek is erg afstandelijk en kil, soms zelfs ijzig. Daarbij zeurt de muziek soms nogal eentonig door, terwijl de melodieën totaal de weg kwijt lijken te zijn.

Kortom, met zijn muziek voor de SF-horrorfilm Videodrome heeft Howard Shore een voor deze film allicht passende score gecomponeerd. Met veel geluiden, klanken en effecten heeft hij een soundscape-achtige score gemaakt, waarin melodie nauwelijks relevant is. Er is wel melodie aanwezig, vooral in solo-keyboardklanken gespeeld, maar die melodie spreekt totaal niet aan. De algehele kleuring van de muziek is nogal experimenteel en werkt vooral vervreemdend, met daarbij een afstandelijke, kille, vaak zelfs ijzige kleuring. De waardering als luisterscore komt dan ook niet hoger dan slechts 26 uit 100 punten.

その他のリリース Videodrome (1983):

Videodrome (1983)
Videodrome (1998)
Videodrome (1998)
Videodrome (2022)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと