The Survivor
(Digital)


Milan Records 29/04/2022 ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック アーティスト/作曲家 期間
1.There Is Always a Choice4:39
2.Harry HaftHans Zimmer & Suzanne Waters3:15
3.LeahHans Zimmer & Suzanne Waters2:38
4.Welcome to Jaworzno4:50
5.Jew Animal!4:53
6.Avinu Malkeinu2:19
7.Walk to the Ring5:25
8.The Survivor5:13
9.Thank You for Loving Me5:03
10.The Story of the Cap2:20
 40:34
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

The Survivor - 06/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
De Amerikaanse film The Survivor is geregisseerd door Barry Levinson (The Natural, Good Morning Vietnam, Rain Man, Disclosure, Wag the Dog). Levinson was ook bij de productie betrokken, terwijl zijn Joodse komaf zeker ook een rol gespeeld zal hebben, want de film speelt zich deels af tijdens de tweede wereldoorlog. Ook de Shoah-foundation werkte mee aan deze dramafilm, die het waargebeurde verhaal vertelt van Harry Haft, dat is gebaseerd op het boek van Alan Haft, die daarin het levensverhaal van z'n vader vertelt. Betaaltv-zender HBO verwierf de uitzendrechten, waar de film sinds april 2022 te zien is. De film is door de critici goed ontvangen.
De film speelt zich deels af in het concentratiekamp Auschwitz, waar de Joodse Harry Haft (Ben Foster) door een Duits officier (Billy Magnussen) een uitweg wordt geboden om het kamp te overleven. Daarvoor moet hij dan in een ring boksen tegen andere gevangenen, tot vermaak van de kampbewaking en de officieren. In het kamp leert hij een vrouw kennen, maar hij verliest het contact met haar. Als hij dan daadwerkelijk het kamp overleeft, gaat hij verder in het boksen, en gaat hij naar haar op zoek...

De muziek bij deze dramatische film is van Hans Zimmer, die al vaker met Levinson heeft samengewerkt. Met Levinsons film Rain Man begon eigenlijk Zimmers carrière in de filmmuziek pas echt. Zimmer heeft de muziek voor deze film een al even dramatische kleuring gegeven als de film, dus in zin die lijken film en muziek goed in elkaars verlengde te liggen. Het is vooral dramatiek en ingetogenheid wat de klok slaat. Gedachten aan de Batman-trilogie, Spirit of zelfs Rain Man zijn ver te zoeken. Zimmer's muziek komt eerder in de richting van The Thin Red Line of zelfs Interstellar.

Zimmer heeft zijn muziek zonder meer een bepaalde gevoeligheid meegegeven, wat hij door laat klinken in solo's van een vrouwenstem, een piano of een cello, maar tegelijk is veel muziek van deze score nogal dreigend, soms zelfs wat soundscape-achtig creepy. De melodieën die Zimmer voor de film heeft gecomponeerd zitten eveneens in de nogal triestige hoek, wat gezien de film ook logisch is, maar daardoor 'pakt' de muziek niet echt en zijn er maar weinig tracks die echt tot de verbeelding spreken. De thematiek van zijn melodieën komt in een aantal tracks wel terug, maar vaak valt dat nauwelijks op, juist omdat de melodieën niet zo aanspreken en tegelijk bij elkaar in de buurt liggen.
Op het album is de kleuring tamelijk egaal, want vrijwel alle tracks hebben min of meer dezelfde wat trage stijl van rustig voortkabbelende klanken in een triestige kleuring. Daarbij maakt Zimmer ook af en toe gebruik van klanksamenstellingen die niet helemaal of helemaal niet in het harmonische spectrum liggen. Dat maakt het soms wat ongemakkelijk en zal in de film vast z'n doel niet missen. Maar om los van de film naar te luisteren valt nog niet mee.

Toch zijn er zeker ook tracks of delen daarvan die best heel behoorlijk in het gehoor liggen, zoals in 'Walk to the Ring' en in de afsluitende track 'The Story of the Cap'. Maar het blijft een beetje beperkt, hoewel het album als geheel best heel redelijk te beluisteren is. Er zijn geen echte dieptepunten, al valt 'Welcome to Jaworzno' niet echt mee. Er zijn echter ook geen hoogtepunten.

Kortom, met zijn score voor de waargebeurde dramafilm The Survivor heeft Hans Zimmer een voor de film vast prima score afgeleverd, maar om los van de film naar te luisteren valt wat tegen. De muziek is nogal triestig terwijl de melodieën niet echt uit de verf komen. Dat geldt zeker ook voor de hoofdthema's, die in de score eigenlijk nauwelijks echt opvallen. Regelmatig is de muziek zelfs wat grimmig en soundscape-achtig, wat niet bijdraagt aan het luisterplezier. Toch zijn een paar tracks zeker nog wel de moeite waard, maar het is te beperkt en springt er te weinig bovenuit om potten te kunnen breken. De waardering voor dit album komt dan ook niet hoger dan 63 uit 100 punten.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと