The Witches


Bootleg 11/08/2021 ダウンロード
映画 映画のリリース: 1990
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Main Titles (Extended) 
2.The Girl in the Painting (Extended) 
3.Off to Bed 
4.Back to England 
5.The Woman in Black 
6.Luke's Birthday Party 
7.The Boy in the Painting 
8.The Transformation 
9.Scurrying to Grandmother's Room 
10.Searching the Grand High Witch's Suite 
11.Formula 86 
12.End Credits 
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

The Witches - 07/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
De Amerikaanse jeugdfilm The Witches is een fantasyfilm die geregisseerd is door Nicolas Roeg (Don't Look Now, The Man who Fell to Earth, Insignificance, Castaway). De film heeft een komische insteek en is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Roald Dahl en geproduceerd door Jim Henson die met zijn productiemaatschappij de poppen verzorgde die eveneens een rol in de film spelen. Zowel Dahl als Henson overleden in datzelfde jaar. Tussen Dahl en Roeg ontstond nog de nodige wrijving, omdat Roeg de film een ander gaf dan het boek. De film is door de critici uitstekend ontvangen en kreeg vele nominaties voor prijzen en won ook een paar, maar was een matig succes in de bioscopen, al kreeg de film veel fans.
Het verhaal draait om Luke Eveshim (Jasen Fisher), een weesjongen van 8 jaar oud, die bij z'n oma Helga (Mai Zetterling) woont. Tijdens een vakantie vertelt Helga aan Luke van alles over heksen, hun eigenschappen en hoe moeilijk ze te herkennen zijn vanwege hun vermommingen. En vooral dat ze een enorme hekel hebben aan kinderen en altijd naar hen op zoek zijn om hen uit de weg te ruimen of te veranderen. Ze kunnen kinderen al van veraf ruiken, dus Luke is gewaarschuwd. Als oma Helga dan ziek wordt, krijgen ze het advies om de zee op te zoeken om de zomervakantie door te brengen. Luke komt erachter dat in hun hotel een heksenconferentie aan de gang is, waarbij ook de grote heks, de leider van alle heksen in de wereld aanwezig is (Anjelica Huston). Zij heeft een drankje ontwikkeld die kinderen in muizen kan veranderen...

De muziek bij deze film is van Stanley Myers, die al vaker met regisseur Roeg had samengewerkt. Hij heeft een score gecomponeerd die allerlei elementen bevat die prima bij zo'n film kunnen passen, vol met dreigende klanken, mysterieuze geluiden, en spanning, waarbij de muziek toch behoorlijk melodieus is gebleven en prima in het gehoor ligt. Zijn score hoorde ook bij de genomineerden voor de nodige prijzen, maar won er geen.
Zijn muziek is overwegend best aangenaam en nergens is de dreiging of spanning zo nadrukkelijk aanwezig dat de muziek ongemakkelijk wordt, het blijft allemaal tamelijk lichtvoetig en soms zelfs bijzonder fraai.
De muziek is hoofdzakelijk orkestraal en dat pakt erg prettig uit, waarbij overigens wel af en toe andere geluiden worden toegevoegd. Soms lijken die uit de elektronische trukendoos te komen, maar evenzo vaak klinken ook deze geluiden akoestisch.
Van deze score is geen officieel album uitgebracht. Deze bootleg of promo is dan ook vrij lastig te krijgen, maar via het internet wel te vinden.

Die bijzonder fraaie muziek is vooral te horen tijdens de openingstrack 'Main Titles', waar een vlotte en menuet-achtige, speelse melodie in een erg prettig arrangement staat. Deze melodie wordt weliswaar omlijst door wat mindere klanken, maar als geheel is dit een mooie openingstrack.
De dreiging neemt al flink toe in de tweede track, waarin Myers regelmatig even flink orkestraal uitpakt. De zware klanken waarmee de dreiging wordt benadrukt komt ook in latere tracks nog terug. Maar dreiging komt ook van orkestrale klanken die niet speciaal donker gekleurd zijn. Myers heeft de dreiging vaak in vlotte arrangementen gezet, waarbij de toonsetting van de onderlinge klanken voor de dreiging zorgen. Dat klinkt soms wat onsamenhangend, maar uiteindelijk is het toch allemaal prima beluisterbaar, vooral wanneer af en toe fraaie harmonieën tevoorschijn getoverd worden.
De instrumentaties zijn zo opgezet dat het magische karakter van de muziek versterkt wordt. Daarvoor heeft Myers vooral harpen en hobo's ingezet, evenal glockenspiel en chimes, die soms zorgen voor een bepaalde sprookjesachtige kleuring. Desondanks blijft de dreiging ook door die sprookjesachtigheid heen klinken.

Het album sluit af met de prettige melodie die ook al in de openingstrack te horen was. Hierin is de dreiging vervangen door een soort feestelijkheid die bijzonder prettig in het gehoor ligt. Tussen die openingstrack en afsluitende track is de muziek echter vooral voorzien van een soort dreiging, die de ene keer donker en grimmig is, maar ook vaak genoeg luchtig en vlot.

Kortom, met zijn muziek voor The Witches heeft Stanley Myers een voor de film uitstekende score gecomponeerd, die prima te beluisteren is, maar door de behoorlijke mate van dreiging toch wat minder in de smaak valt. Het zijn vooral de eerste en laatste track die de waardering als luisterscore omhoog trekken, want in die tracks is de muziek juist niet dreigend, maar eerder feestelijk, als een soort menuet. Dit album is niet officieel uitgebracht en misschien daarom behoorlijk kort met nog geen kwartier muziek. De waardering komt op 70 uit 100 punten.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと