Face/Off


Hollywood Records (720616212528)
映画 | 年: 1997 | フォーマット: CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Face On4:57
2.80 Proof Rock4:29
3.Furniture7:12
4.The Golden Section Derma Lift3:15
5.This Ridiculous Chin6:51
6.No More Drugs For That Man7:27
7.Hans' Loft3:37
8.Ready For The Big Ride, Bubba3:54
 41:42
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Face/Off - 05/10 - その改訂 Sander Neyt, 提出された (オランダの)
Sean Archer: I want to take his face... off. Eyes, nose, skin, teeth. It's coming off.

We schrijven 1997, inmiddels alweer 16 jaar geleden. (Mijn God, waar gaat die tijd naartoe?) De blockbuster Face/Off paradeerde onze filmzalen binnen. Waar de meeste actiefilms hoogst voorspelbaar en saai zijn, is dit bij deze film niet het geval. Het verhaal gaat over Sean Archer, een FBI agent die na de dood van zijn zoontje aast op diens moordenaar genaamd Castor Troy. Op een dag wordt Castor Troy eindelijk gevonden, en beland meteen in coma. Wat Archer niet weet is dat Troy een bom had geplaatst. Enkel de broer van Castor weet de locatie buiten Castor zelf. Daarom moet Archer het gezicht van Castor aannemen om zo de info van Pollux Troy te achterhalen. Ware het niet dat Castor opnieuw bij bewust zijn komt, en dan dezelfde truc toepast.
Het verhaal is op zijn minst origineel te noemen. We leren John Travolta kennen als de held, en Nicolas Cage als de villain. Na de transformatie is het juist andersom. John Woo heeft met deze film één van de beste actiefilms afgeleverd, en meteen de beste film uit de mans carrière.
Waar normaal Mark Isham de score zou voorzien, werd op het laatste moment toch voor Hans Zimmer gekozen. Aangezien de man niet echt de tijd had om het project op zich te nemen werd John Powell aangesteld als componist. Vandaag de dag is Powell één van de grootste componisten op aarde. Zijn stijl is geweldig, uniek en geliefd bij het grote publiek. Zelfs leermeester Zimmer erkent dat Powell de beste componist is tussen hun beide. Maar alle grote componisten moeten beginnen bij het begin. En het begin voor Powell is Face/Off.

Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik Powell beschouw als één der beste componisten. Ja, ik ben fan van de man. Voor mij kon hij niets fout doen. Tot dat ik deze Face/Off voor mij kreeg. Natuurlijk begrijp ik dat het zijn eerste score is, en dat de man gewoon nog heel veel moest leren. Maar ik hou niet van deze Face/Off.
De score begint wel zeer goed. Kermisgeluiden openen de score, en lichte dramatische strijkers spelen de melodie, waardoor het allemaal één mooi geheel wordt. Wanneer dan de suspensie opduikt, dan nog heb ik geen enkel probleem met de score. Zelfs het hoofdthema komt al sporadisch even boven water. Over het hoofdthema gesproken. Dat is wel geweldig. Het is zo’n thema wat alleen Powell kan schrijven. Het lijkt zo simpel dat je je afvraagt waarom nog nooit iemand op het thema is gekomen. Maar de manier waarop Powell het thema componeert is gewoonweg geweldig. Als het hoofdthema dan ook opduikt, dan zit de score wel snor.
Maar wat mij dermate irriteert is het feit dat Powell zijn leermeester imiteert. Hij probeert Zimmer na te apen, maar er is maar één probleem. Dat kan hij eenmaal niet. Een groots orkest wordt gecombineerd met elektronische geluiden. Dat is de typische sound van Hans Zimmer, en wanneer die het toepast zoals bij “The Rock” dan klinkt het heel goed. Wat Powell hier doet is gewoon heel veel kabaal maken. Willen maar niet kunnen. En dat is jammer. Zeker als je erbij neemt dat zijn hoofdthema van zeer degelijke kwaliteit is. Alleen wordt dat hoofdthema alsmaar weggestoken achter een hele boel lawaai makende elektronische geluiden. Wat jammer is.

Conclusie
Deze eerste score van Powell is helemaal geen schot in de roos. Het is vreemd genoeg geen misbaksel te noemen. Ja, het hoofdthema is zeer goed, de rest ronduit slecht. Gelukkig is Powell intussen uitgegroeid tot één van ’s werelds beste en grootste componisten. Zijn Face/Off geef ik toch een magere 5. Die 5 is verdiend door het hoofdthema.
Face/Off - 06/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
FBI-agent Archer (John Travolta) heeft de aanslag van de zware crimineel Troy (Nicholas Cage) overleefd, maar z'n zoontje is daarbij omgebracht en hij doet dan ook alles om de crimineel te pakken. Echter als dit gelukt is, blijkt Troy ervoor gezorgd te hebben dat een bomexplosie heel Los Angeles kan opblazen. Door het gevecht is Troy echter in coma geraakt. De broer van Troy blijkt eveneens de plek te kennen waar de bom is verstopt, maar houdt dit geheim. Hij wil alleen met z'n eigen broer praten, wat dus niet kan, terwijl de tijd dringt.
Agent Archer laat nu z'n gezicht via een nieuwe, speciale methode veranderen in die van Troy, door Troy's gezich op hemzelf over te zetten, en om zo het geheim te ontfutselen. Troy ontwaakt daarna echter en komt erachter wat er gaande is. Hij dwingt de chirurg de methode ook op hem toe te passen met het gezicht van Archer, zodat hij verandert in de FBI-agent...

Voor de film Face/Off zou in eerste instantie Mark Isham de score componeren en hij was al een eind op weg toen regisseur John Woo alsnog koos voor een andere componist. Dat werd John Powell. Of eigenlijk: dat zou Hans Zimmer worden. Maar die schoof de score door naar zijn collega Powell, die er met hulp van Gavin Greenaway mee aan de slag ging.
Vanuit de stal van (toen nog) Media Ventures lag het voor de hand dat de score stevig op een elektronische leest geschoeid zou worden. En daar heeft Powell voor gezorgd. Vrijwel alle tracks zijn voorzien van een elektronisch orkest, dat wil zeggen dat vrijwel alle klanken elektronisch zijn opgewekt. Toch klinkt dat vaak helemaal niet slecht.

De score opent met de mooiste track van het album, Face On, met vol orkestrale klanken, zelfs aangevuld met koorklanken van een klassiek werk van G.F. Händel, waardoorheen Powel z'n elektronische klanken mixt. Dat klinkt dan vol en bijna bombastisch. Toch bevat de track een aantal korte stukjes met stevige aktiemuziek.
Dit laatste geldt eigenlijk voor vrijwel alle tracks van de score. Powell heeft een mooi thema voor de film gecomponeerd, wat ook steeds terugkomt, maar wat in vrijwel elke track omgeven is door heftige stukjes aktiemuziek of thrillereffecten. Dat maakt de tracks toch erg onrustig en als er dan weer een rustig moment is, waarin het thema weer klinkt, dan volgt even later weer het tegengestelde. Dat maakt de tracks allemaal wat minder prettig beluisterbaar. Die stukjes aktiemuziek zijn dan ook nog vaak wat atonaal en bevatten weinig melodie, zoals zo vaak bij thrillerachtige aktiemuziek.

Van de score is ook een complete versie verkrijgbaar als bootleg, die een meer chronologische volgorde aanhoudt en waarbij de stukjes die in de Original versie aan elkaar zijn geplakt, nu als losse tracks beluisterbaar zijn. Dat maakt de score al aanzienlijk beter behapbaar. Het mooie thema komt dan ook veel beter uit de verf en de score bevat veel meer rustige tracks, naast overigens ook veel meer aktie- en thrillertracks. De complete score bevat veel tracks die eigenlijk op de Original versie niet hadden mogen ontbreken. De titeltrack Face/Off is daar een van. De complete versie opent overigens met bijna dezelfde track als de Original versie, alleen heeft de track op de complete versie 'Setting Bomb' als titel. Face On op de complete versie is een andere als op de original versie.
Voor de liefhebber is de complete versie een echte aanwinst. Waardering: original versie 63/100, complete versie: 74/100.
Face/Off - 08/10 - その改訂 Edgar E, 提出された (オランダの)
Ten eerste is het een geweldige film maar ook een super soundtrack.
Zoals hierboven al genoemd werd met een knallende opening.

Er zit gaande weg door de cd veel variatie en veel verassende momenten zoals in het nummer cigarrete waarbij een seconde of tien lang een hoge scherpe trompet te horen is die heel mooi afsluit en overloopt in de muziek.
Dit getuigd bij mij dan ook van grote klasse.

Deze score is verders perfect passend bij de film en onvangt dan ook een verdiende 8.
Face/Off - 10/10 - その改訂 Gert Bleus, 提出された (オランダの)
Prachtige soundtrack !! 1 van de beste actiescores van de jaren '90. Veel samples uit deze soundtrack komen regelmatig terug in trailers.
Face/Off - 08/10 - その改訂 Daan Smit, 提出された (オランダの)
Kort maar krachtig. Vooral het 1e nummer is echt erg goed! Helaas word het naar het einde toe toch ietsie minder


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと