Hoffa
Expanded Edition


La-La Land Records 31/01/2020 CD - 2000 コピー (0826924152423)
映画 映画のリリース: 1992
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
Score Presentation
1.First Transition1:09
2.Truck Talk (Extended Version)5:10
3.Loading Dock Riot0:50
4.Bobby Attacks Hoffa1:54
5.Billy Flynn (Extended Version)4:44
6.Friend To Labor / Bobby’s ID1:28
7.Meeting The Mafia1:21
8.Mob Negotiations0:57
9.This Man’s Going To Be President1:34
10.Ride To The RTA3:22
11.Gunshots1:11
12.RTA Riot And Wake6:59
13.Things To Do0:59
14.Ants At A Picnic1:13
15.Battle Stations0:50
16.Who Are You? / Betrayal3:35
17.Jimmy Goes To Jail2:46
18.Going To Jail1:14
19.Trucker Salute1:14
20.Bobby’s Cell1:46
21.Bobby & Fitz / Blow Up1:34
22.Waitin’0:33
23.Road House Death1:35
24.Jimmy’s Last Ride1:01
25.Hoffa End Credits8:02
 
Additional Music
26.Truck Talk (Alternate)2:56
27.Billy Flynn (Alternate)4:14
28.This Man’s Going To Be President (Alternate)1:29
29.Gunshots (Alternate)1:11
30.Battle Stations (Alternate)0:51
31.Jimmy Goes To Jail (Film Version)2:47
32.Trucker Salute (Film Version)1:11
33.Bobby & Fitz / Blow Up (Alternate)1:45
34.Road House Death (Alternate)1:42
35.Hoffa Trailer2:19
 77:25
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Hoffa - 07/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
De biografische thriller Hoffa vertelt het verhaal van vakbondsgangster Jimmy Hoffa. De film is geregisseerd door de beter als acteur bekende Danny DeVito (War of the Roses, Matilda), die in de film een belangrijke bijrol speelt als Hoffa's fictieve vriend Bobby Ciaro. Jack Nicholson speelt de rol van het hoofdpersonage. De film is redelijk ontvangen en kreeg een paar nominaties voor prijzen, met voor Nicholson zowel een Golden Globe nominatie als een razzie-nominatie. Daaruit blijkt maar weer dat het winnen van prijzen of nominaties vooral ingekleurd wordt door de individuele smaak van comité-leden. De film was geen groot succes.
Het verhaal draait om vakbondsleider Jimmy Hoffa en wordt voor een groot deel in flashbacks verteld. In de eerste flashback leren Jimmy en Bobby elkaar kennen, wanneer Jimmy aan Bobby vraagt om lid te worden van zijn vakbond. Wanneer bij een door Hoffa en z'n handlangers uitgevoerde aanslag op een onwillig bedrijf Jimmy's helper Billy Flynn om het leven komt, neemt Bobby die plaats in. Later zoeken ze contact met de maffia, waarbij ze elkaar beloven te helpen. Jimmy wordt naderhand de nieuwe president van de vakbond en de banden tussen vakbond en maffia verstevigen zich...

De muziek bij deze thriller is van David Newman die voor de film een nogal grimmige score heeft gecomponeerd. David Newman is vooral bekend van zijn scores voor komedies en animatiefilms en is daar eigenlijk nooit goed los van gekomen. Maar hij heeft ook zeker een heel aantal films uit het meer dramatische en serieuze genre op z'n palmares. En ook voor de dramatische thriller Hoffa heeft Newman een fraaie score neergezet. Hij en regisseur Danny DeVito kennen elkaar goed en dat heeft al geleid tot mooie samenwerkingen, zoals bijvoorbeeld bij de heerlijke komedie Matilda, waarvoor Newman een prettige score componeerde.

Voor de film heeft Newman een fraai en vaak mooi georkestreerd thema gebracht, die een aantal keren in de score terugkomt. Op dit uitgebreide album dat La-La Land Records onlangs heeft uitgebracht, komt deze pakkende melodie eigenlijk pas in de negentiende track 'Trucker Salute' eerst duidelijk voor het voetlicht. De melodie is dan al een paar keer in andere arrangementen voorbij gekomen op een wat voorzichtiger en minder herkenbare manier. De film is een thriller en Newman heeft zijn muziek daarom een wat grimmig karakter gegeven, waar het thema dan af en toe doorheen schijnt. Die grimmigheid maakt een behoorlijk deel van de score wat lastiger beluisterbaar. Met name in het eerste deel van de score op dit album hebben de meeste tracks duidelijk de bedoeling om de scenes in de film spannend te maken. Dat doet Newman overigens heel goed, met op zich fraaie orkestraties, maar de muziek is los van de film daarmee duidelijk minder genietbaar. Overigens weet Newman die spanning op te bouwen zonder naar al teveel dissonante of chaotische arrangementen te grijpen. De muziek is daardoor op zich goed verteerbaar.

De tracks waarin het hoofdthema een belangrijke rol speelt zijn duidelijk de fraaiste tracks van het album. De twee laatste tracks van de eigenlijke score, 'Jimmy's Last Ride' en de 'End Credits' laten het thema nog eens in volle glorie horen. Met name in de lange slottrack komt het thema in een paar verschillende arrangementen voorbij, zodat dit een beetje als een suite werkt. Dan blijkt ook dat het thema niet een eenvoudig deuntje is, maar goed in elkaar steekt. Overigens is niet elk afzonderlijk arrangement van dit thema in de 'End Credits' even fraai.

Na de 'End Credits' volgen nog een behoorlijk aantal alternatieve uitvoeringen van eerder gehoorde tracks. Een aantal daarvan zijn zeker de moeite waard en vormen een prettige aanvulling, vooral ook omdat deze alternatieve tracks relatief vaak het thema laten horen. Ook de muziek bij de trailer van de film heeft Newman speciaal hiervoor geschreven en hij had het thema toen al gecomponeerd en verwerkte dit in die trailermuziek.

Kortom, met dit expanded album, waarop La-La Land Records David Newman's score voor Hoffa heeft opgenomen, heb je zeker een heel aardig album in handen. Newman heeft een fraai thema gecomponeerd dat regelmatig voorbij komt, met name in de tweede helft van het album. Maar de film is een thriller en vooral bij de meer spannende en donkere muziek spreekt dit duidelijk minder aan. Toch maakt het thema veel goed en de waardering komt daarom toch op een heel behoorlijke 73 uit 100 punten.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと