We Were Soldiers
Music from and Inspired by


Columbia US (0886977066726)
Columbia Austria (5099750788622)
映画 | 発売日: 01/03/2002 | 映画のリリース: 2002 | フォーマット: CD, ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック アーティスト/作曲家 期間
1.For YouJohnny Cash;Dave Matthews4:59
2.Some Mother's SonCarolyn Dawn Johnson4:20
3.Fall OutTrain6:55
4.SoldierSteven Curtis Chapman4:38
5.Good ManIndia.Arie3:32
6.The BeautifulFive For Fighting5:49
7.My Dear Old FriendMary Chapin Carpenter2:42
8.I BelieveTammy Cochran3:18
9.The Widowing FieldJars Of Clay3:57
10.Not So Distant DayJamie O'Neal;Michael McDonald3:38
11.Didn't IMontgomery Gentry3:42
12.The Glory Of LifeRascal Flatts4:25
13.Sgt. MacKenzieJoseph Kilna MacKenzie4:39
14.The Mansions of the LordUnited States Military Academy Glee Club6:32
 63:06
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

We Were Soldiers - 07/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
Het album 'Music from and inspired by We Were Soldiers' bevat een twaalftal songs en twee tracks van de score, hoewel die beide laatste in feite ook (deels) songs zijn. Maar die twaalf songs komen helemaal niet in de film voor. Wat moet je daar nu mee?

Het album opent met Johnny Cash en Dave Matthews die samen de song 'For You' ten gehore brengen. Het is een rustige, soms wat zweverige song met vooral lichte gitaarklanken en lichte percussie als begeleiding. De zang is niet altijd even zuiver, maar dat heeft ook zo z'n charme. Een fraaie eerste song.
'Some mother's Son' gaat over elke soldaat die vecht voor vrede en de zoon van z'n moeder en vader is en vriend of man van z'n vriendin of vrouw. Een mooie en voor de film toepasselijke tekst, die fraai gezongen wordt op een rustige en indringende manier.
'Fall Out' en 'Soldier' zijn beide fraaie en wat steviger popsongs, die prima in het gehoor liggen. Beide teksten passen ook weer goed in het verhaal van de film.
India Arie zingt een nogal zeurderige song, terwijl 'The Beautiful' weer een fraaie rustige popsong is over het Grote Afscheid, waar ook andere songs op dit album over gaan.
'My dear old friend' is een rustige song met minimale instrumentatie en klinkt daardoor wat saai. 'I Believe' daarentegen is veel levendiger en doet het goed.
'The widowing Field' is weer een wat saaie song, met een gebed als tekst, waarbij met de titel het slagveld bedoeld wordt.
Jamie en Michael zingen een vlotte song in een fraai duet.
'Didn't I' heeft een erg sterke tekst die gaat over hoe de bevolking negatief aankeek tegen terugkerende militairen, terwijl zij het beste van hun leven gaven - voor hen. Montgomery Gentry zingt het in een country stijl op een wat dramatische manier, die erg goed klinkt en het tot een indrukwekkende song maakt.
'The glory of Life' is een song die in de beste black gospel traditie wordt gebracht. De song spreekt overigens niet zo aan.

De songs die op dit album de revue passeren hebben nogal eens een flink gospel gehalte en worden dan ook gezongen door artiesten die in de gospel-wereld hoog staan aangeschreven. Wellicht is dit ingegeven door het feit dat ook regisseur Randal Wallace en hoofdrolspeler Mel Gibson christen zijn. Een aantal teksten gaan dan ook over het sterven van soldaten en het afscheid van de wereld. De hemel wordt nergens rechtstreeks genoemd, maar klinkt wel tussen de regels door. Ook de thema-song uit de laatste track van het album, 'The Mansions of the Lord' gaat hierover (zie ook mijn recensie van het prachtige instrumentale score-album van We Were Soldiers ). Deze song is overigens door regisseur Wallace en componist Nick Glennie-Smith samen geschreven en is ook ten gehore gebracht bij de begrafenis van de Amerikaanse president Ronald Reagan.

De voorlaatste track 'Sgt McKenzie' is een zeurderige track van Joseph Kilna, met eigenlijk alleen een gezongen tekst op een monotone instrumentatie, waar tegen het einde de doedelzak eindelijk een melodie produceert.
De laatste track begint met de thema-hymne door een groot mannekoor, die vervolgens overgaat in een veel te korte suite van de prachtige score.
Beide laatste tracks zijn de enige die in de feitelijke film voorkomen. De overige songs zijn alleen maar 'Inspired by'.

Kortom, deze 'Inspired by' soundtrack van We were Soldiers bevat slechts twee tracks uit de film. Dat is wel erg mager voor een album die zich als 'film-album' presenteert. De meeste songs zijn prima, een paar zeuren wat, maar qua tekst passen ze goed bij het verhaal van de film. Daar is dan ook alle overeenkomst wel mee gezegd. Als film-album moet ik dit een lage waardering geven, maar ik beoordeel consequent op mooie muziek en daarom krijgt dit album toch nog een 74 uit 100.

その他のリリース We Were Soldiers (2002):

We Were Soldiers (2002)
We Were Soldiers (2002)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと