The Cabin in the Woods


Colosseum (4005939714529)
Varèse Sarabande (0030206714524)
映画 | 発売日: 03/04/2012 | 映画のリリース: 2012 | フォーマット: CD, ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.In The Beginning …1:02
2.The Cabin In The Woods1:57
3.Beware The Harbinger2:03
4.What Could Go Wrong1:23
5.Places, Everyone2:40
6.The Cellar3:04
7.The Diary Of Patience Buckner2:24
8.Hadley’s Lament0:39
9.We’re Not The Only Ones Watching4:58
10.I Thought There’d Be Stars2:49
11.We Are Abandoned1:58
12.The Cabinets Will Have To Wait2:30
13.For Jules2:41
14.Whatever Happens, We Have To Stay Calm2:19
15.And Lo! Fornicus3:09
16.4201:25
17.Herald The Pale Horse (Hadley’s Lament Redux)3:11
18.This We Offer In Humility And Fear1:43
19.Punished For What?3:39
20.Patience’s Lullaby1:25
21.Youth2:52
 49:51
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

The Cabin in the Woods - 04/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
De Amerikaanse film The Cabin in the Woods is een horrorfilm die het regiedebuut was van Drew Goddard. Het scenario is geschreven door Goddard en Josh Whedon, die ook de producent was. Beide hebben vaker succesvol samengewerkt. De film bevat de nodige humor, maar is tegelijk nogal bloederig, met zombies, slachtpartijen en smerigheid. Ondanks de nodige distributieproblemen was de film een groot succes in de bioscopen en ook de pers was bijzonder lovend.
Het verhaal speelt zich voornamelijk af rondom een blokhut in een uitgestrekt bosgebied. De hut blijkt een plek waar onderzoekers proeven doen op bezoekers, proeven die in andere landen mislukt zijn. Die proeven worden bestuurd vanuit een ondergrondse locatie. Vijf studenten, drie jongens, twee meiden, willen een weekend doorbrengen in de kennelijk verlaten boshut. Maar als ze in de kelder van de hut allerlei vreemde dingen vinden en een van hen een spreuk uit een gevonden boek opzegt, breekt de hel los...

De muziek bij deze film is van David Julyan, die vooral bekend is van z'n soundscape-achtige scores. Ook deze score heeft een behoorlijk hoog soundscape gehalte.
Julyan's muziek volgt de film op een keurige manier en weet op de juiste momenten de goede accenten te leggen, maar de muziek wordt nergens opvallend en dat geldt zeker ook als de score los van de film beluisterd wordt.
De muziek is vooral orkestraal, maar wordt ook regelmatig door de nodige elektronische klanken ondersteund. Het thema presenteert Julyan in de openingstrack 'In the Beginning...', maar dit is geen thema die blijft hangen. Wel komt het thema uiteraard terug in de titeltrack, zelfs op een best wel fraaie manier. Ook in andere tracks hoor je dit thema terugkomen, maar eigenlijk valt het daar nauwelijks meer op.

De eerste helft van de score is behoorlijk aan de minimalistische kant. Je moet de volumeknop soms flink open draaien om wat te horen, zoals in 'Beware the Harbinger'. En dat terwijl andere tracks verderop juist wel een wat normaler volume hebben, waardoor je schrikt als die muziek ineens voorbij komt.
Vanaf de vierde track 'What Could Go Wrong' wordt de muziek wat dreigender en vanaf 'The Cellar' wordt de muziek bij vlagen ronduit creepy. De violen beginnen te janken en de percussie krijgt een wat industriële galm over zich, wat zorgt voor een afstandelijke klankkleur. Ook komen solo strijkers voorbij, zoals viool of cello, die dan een klaaglijke melodie spelen.

Vanaf de track 'I'Thought There'd Be Stars' krijgt de muziek een behoorlijk horrorachtige kleuring, met veel schelle klanken en plotselinge uitbarstingen van geluid. De meeste muziek is hier nog steeds orkestraal, maar de vele jankende strijkers en snelle en intense percussie, of juist verlopende koperblazerklanken maken het allemaal niet erg aangenaam, wat voor een horrorfilm natuurlijk wel logisch is. Toch is Julyan's muziek voor deze horrorscore niet speciaal opvallend of anderszins buitengewoon. De klanken, effecten en geluiden komen in vrijwel iedere horrorscore op ongeveer dezelfde manier voorbij. En ik snap best dat het voor een componist lastig is om een unieke score te componeren. Waar de film erg positief is opgevallen, geldt dat niet echt voor de score. Die zal prima voldoen om het filmverhaal te ondersteunen, maar is verder een goede, maar tamelijk standaard horrorscore.

Kortom, met zijn score voor de horrorfilm The Cabin in the Woods heeft David Julyan keurig aan zijn opdracht voldaan. Maar niet meer dan dat. Er is een wat onbestemd thema aanwezig, maar dat is onvoldoende uitgewerkt om te beklijven. Veel muziek, vooral in de eerste helft van het album, is nogal aan de minimalistische kant en de tweede helft bevat vooral muziek met een flink creepy gehalte. Het orkestrale karakter van de muziek is positief, maar verder is het een wat standaard horrorscore, die voor de beluisterbaarheid een waardering krijgt van 42 uit 100 punten.
Original Motion Picture Soundtrack
Music Composed by David Julyan
(Insomnia, The Prestige, Memento)

Five friends go to a remote cabin in the woods. Bad things happen.

If you think you know this story, think again. From fan favorites Joss Whedon (Buffy The Vampire Slayer and Firefly) and Drew Goddard (Cloverfield) comes THE CABIN IN THE WOODS, a mind-blowing horror film that turns the genre inside out. Starring Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison, Richard Jenkins, and Bradley Whitford.

Composer David Julyan (Insomnia) contributes a score that's both lovely and terrifying.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと