The Terminal


Decca Records (602498628751)
映画 | 年: 2004 | フォーマット: CD, ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.The Tale Of Viktor Navorski4:12
2.Dinner With Amelia8:02
3.A Legend Is Born3:16
4.Viktor And His Friends4:43
5.The Fountain Scene5:33
6.The Wedding Of Officer Torres5:01
7.Jazz Autographs3:45
8.Refusing To Escape3:01
9.Krakozhia National Anthem And Homesickness1:49
10.Looking For Work3:17
11.Gupta's Deliverance3:18
12.Finding Coins and Learning to Read4:02
13."Destiny" ... "Canneloni" ... And The Tale Of Viktor Navorski Reprise5:05
14.A Happy Navorski Ending2:47
 57:51
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

The Terminal - 07/10 - その改訂 Tom Daish, 提出された (英語)
I must admit that Steven Spielberg's latest opus really doesn't seem hugely ambitious or inspiring; the tale of a man who is on a flight to New York during an uprising in his country, leaving him essentially without a nationality, unable to enter America, yet unable to go home and so ends up living at JFK airport. The first thing I wondered was how come there's no one else from the fictional country of Krakozhia on the flight? I'm sure I'll see it when the film hits British shores, but for now John Williams' buoyant score is a charming, if untaxing pleasure. After the fairly eclectic, but brilliant score to the third Harry Potter, The Terminal is, like the film it accompanies, a less ambitious affair, but more than makes up for this in its delightful whimsy and a few memorable tunes.

The album opens with the obligatory, but welcome concert version of the main theme. It's not quite like anything else by Williams, but draws on the eastern european sound in its playful clarinet theme. For a tune that could simply be inane and perky, the Slavic accents and harmonic twists make it far more memorable. Curiously, as much of the actual score is a lot lighter in feeling, Navorski's theme stands out whenever it creeps in, but it makes a nice flip side to the lightly glowing tone adopted elsewhere. The score's second most memorable component is surprisingly similar to Hans Zimmer's perky theme for As Good as it Gets, first introduced in the extended Dinner with Amelia; it's rather too close to be coincidence and Spielberg has often praised Zimmer's music. Mind you, Zimmer in turn leaned heavily on one of the lighter themes from Herrmann's Citizen Kane, so the precedent is of the highest quality.

A number of the tracks are somewhat low key, notably the lightly jazz inflected, piano led Fountain Scene and some of the later tracks such as Gupta's Deliverance. However, there is enough variety to prevent it ever grinding to a halt. Some of the surprises include the alarmingly convincing Krakozhia National Anthem and an echo of Catch Me If You Can in The Wedding of Officer Torres. Not ever destined to be one of Williams' greatest works, The Terminal is still a lovely comedy/drama effort with - perhaps predictably - more going for it more variety than many similar scores. The lighter, jazzy side he deployed in Catch Me If You Can prevents it from becoming cloying, even in some of the more romantic passages and the rich Williams moments are dispersed to feel earned rather than forced and over the top. Lovely.
The Terminal - 10/10 - その改訂 Arvid Fossen, 提出された (オランダの)
The Terminal is de nieuwste film van Steven Spielberg, met in de hoofdrol Tom Hanks als de Oost-Europeaan Viktor Navorski die net onderweg was naar de Verenigde Staten toen er een oorlog in zijn land uitbrak. Dit heeft als gevolg dat zijn papieren niet meer geldig zijn, maar tegelijk ook dat hij niet meer terug kan. Hij zit vast op een luchthaven terminal van New York. De avonturen op een Terminal, met Catherina Zeta Jones als stewardess die voor een vleugje romantiek zorgt ...
Meteen valt op hoe deze soundtrack voor deze film, met eigenlijk als plot een drama, erg vrolijk is. De soundtrack opent met het prachtige hoofdthema, schitterend uitgewerkt, waar een continu flirten van solo klarinet en orkest verfijnde en memorabel melodieën brengen. De soundtrack is in sfeer en thema’s heel consistent. De orkestratie is met veel strijkers, met daarboven vaak houtblazer, gitaar, piano en accordeon solo’s. De thema’s zijn erg afwisselend, vaak jazzy en met Oost Europese/Russische invloeden. Hiervoor gebruikt hij de accordeon als voornaamste instrument. Alles is op een dergelijke manier gecomponeerd dat dit een vrijwel tijdloze score is, de muziek heeft dan ook zoiets “once upon a time” in zich: het doet er niet toe waar en wanneer, eigenlijk wordt hier gewoon een avontuurlijke en romantisch verhaal verteld. De vele verfijnde thema’s vloeien in elkaar over en zorgen voor een erg toffe luisterervaring. Eigenlijk heeft John Williams nog niet dusdanig veel comedy/feel good scores geschreven als deze, tenzij natuurlijk voor kinderfilms. The Terminal is een opzwepende, vrolijke, meelevende soundtrack, die iedereen direct zal aanspreken!
The Terminal - 09/10 - その改訂 Kristof Janssens, 提出された (オランダの)
De ondertussen 77-jarige componist John Williams liet in 2009 weinig van zich horen. Hij werkt momenteel wel aan enkele nieuwe projecten (zoals Spielberg's 'The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn' en 'Lincoln'). In afwachting daarvan luisteren we gewoon verder naar zijn bestaand oeuvre. Zijn muziek voor The Terminal behoort ongetwijfeld tot zijn beste composities van na de milleniumwisseling.

De score is erg opgewekt, eigenlijk de perfecte muziek voor een komisch drama zoals The Terminal. In het hoofdthema, dat al aan bod komt in de eerste track, staan een klarinet en strakke strijkers centraal. De opbouw in het nummer is typisch Williams, maar wel mooi uitgewerkt. Deze melodie komt meermaals aan bod in de volgende tracks (meer specifiek tracks 3, 4, 8, 12 en 13).

'Dinner With Amelia' laat ons kennismaken met het tangogetinte tweede thema dat eveneens de revue passeert in de laatste track.

Naast de twee hoofdthema's bestaat de score verder uit enkele pianomelodieën, een jazzy track genaamd 'Jazz Autographs' en fanfaremuziek in 'Krakozhia National Anthem' (een stukje uit deze track doet mij denken aan 'The Story/Death of a Soldier' uit Ennio Morricone's score The Good, The Bad and The Ugly).

Deze score is dan wel geen meesterwerk, deze muziek mag toch niet ontbreken in de platenkast van een filmmuziekliefhebber. Williams laat zich namelijk horen van zijn vrolijkste kant en maakt met deze score duidelijk dat hij perfect in staat is om een komedie van muziek te voorzien.
The Terminal - 10/10 - その改訂 Mitchell Tijsen, 提出された (オランダの)
Van de vele donkere Scores in deze tijd zijn er ook nog Scores waar géén enkel donker toontje in zit, en daar is 'The Terminal' een groot voorbeeld. Met een prachtig hoofdthema is het Williams weer gelukt om een pracht sfeer te creëren. De Score bevat ook nog een mooi uitgewerkt liefdesthema zelf noemde Williams dit ook een beetje het Amelia Theme. Toen ik de film zag viel de muziek mij gelijk op, het maakt de film echt mooier en het geeft zo'n fijne sfeer aan de film. Hij gebruikte ook de symbalun (als ik het goed schrijf), dit is een oosters instrument met hoge klanken die je ook aan het einde van track 1 weet te onderscheppen. Niet te min is de Score lief en prachtig er zit ook een sfeer in die je bij:"Cathc me if you Can" ook tegen kwam. Ik ben van Williams de liefdessfeer wel gewend maar dat hij een hele Score met dit soort pracht muziek kon vullen was voor mij ook helemaal nieuw. Spielberg beschrijft de Score met de woorden: Lief en prachtig zoals ik dat eigenlijk ook doe, de muziek blijft vrolijk etc. en als je is een keertje een slecht humeur hebt en je zet deze muziek op dan ben je binnen een paar minuten weer opgefleurd door de muziek van:"The Terminal"!

10!
The Terminal - 09/10 - その改訂 Joris Kessels, 提出された (オランダの)
Een echte ‘feel good’ soundtrack zoals Spielberg het verwoorde. Heerlijk! Hoewel ik nog niet geheel thuis ben in de John Williams soundtracks is dit afgezien van Harry Potter de eerste die mij echt kan behagen. Hij weet met zijn openingsstuk waarin de klarinet een belangrijke rol speelt, een uiterst lekker Oost-Europees klinkend stuk neer te zetten. Ik moest zelfs heel even aan Tchaikovsky denken, romantisch, slavisch, zeer melodieus en felle uitbarstingen. Het thema die voor het eerst in de tweede track te horen is klinkt ook erg goed, nog steeds is een Oost-Europese klank te horen maar krijgt het ook een Zuid-europees tintje door de combinatie van accordeon en gitaar. In de soundtrack zitten gedeelten die sterk doet denken aan de betere gedeeltes van Catch Me If You Can. Luister van die soundtrack maar eens naar ‘the float’ en vergelijk die met de track ‘the wedding of an officer’ van deze score. Dit doet echter niet af aan de kwaliteit van deze score. De rest van de soundtrack zit ook erg goed in elkaar, de lichte muziek blijft overwegend vrolijk en is zeer vermakelijk om naar te luisteren.

Één van mijn favorieten van het jaar 2004
The Terminal - 08/10 - その改訂 Gudo Tienhooven, 提出された (オランダの)
Na er een jaartje tussenuit te zijn geweest is John Williams weer helemaal terug in 2004. The Prisoner of Azkaban was beslist de beste en meest magische Potter-score tot op heden en ook The Terminal is om van te smullen. Ik heb de film van Steven Spielberg nog niet gezien, maar de muziek is lichtvoetig, charmant en optimistisch. Als je een flauwe vergelijking wilt maken zou je kunnen zeggen dat het wel wat weg heeft van Matchstick Men en As Good as it Gets (alle twee van hans Zimmer). Het vrolijke thema uit de eerste track wordt keer op keer herhaald, maar verveeld geen seconde. En zo zijn er nog talloze prachtthema's te ontdekken. Leuk is ook dat Williams er voor heeft gekozen een zeer breed arsenaal aan instrumenten in te zetten. Zo horen we ook een accordion die het geheel een soort Nino Rota-gevoel geeft. Volgens mij wordt de score van The Terminal een klassieker en moet iedere filmmuziekliefhebber ervan smullen.
The Terminal - 10/10 - その改訂 koen jespers, 提出された (オランダの)
Deze Soundtrack Blijft nog altijd een van mijn all-time favorieten.
Gewoon het kleurijke en fleurige gevoel dat je krijgt als je naar deze cd luisterd blijft me telkens weer overkomen.
Hoe John Williams van actie kan overstappen naar mijn favoriete keuze: Romantic Comedy?, Ik snap het niet, Maar John Williams is daarin gelukt.
Het Viktor Theme blijft telkens een prachtig, opgewekt en Ietswat Europees gevoel geven.

Mijn Favoriete nummers 5. The Fountain Scene, 7. Jazz Autographs, 11. Gupta's Deliverance, 13. "Destiny" ... "Canneloni" ... And The Tale Of Viktor Navorski Reprise 14. A Happy Navorski Ending

Vooral 5. The Fountain Scene, In het midden Heel rustig en later opbouwend naar een climax van prachtige romantische muziek !!

Allemaal nummers waar het Love - ofwel Amelia-theme in voorkomt!!
Ik blijf het zeggen: Prachtig werk geleverd John.
The Terminal - 08/10 - その改訂 Thomas-Jeremy Visser, 提出された (オランダの)
The Terminal is een van de vrolijkste films van Spielberg. Tom hanks is een Oost-Europeaan die tijdens zijn aankomst op JFK-Air Port te New York wordt aangesproken. Zijn thuisland is in oorlog en wordt niet herkend door de VS. Hij zal dus moeten blijven op het neutrale gebied op het vliegveld, want zijn visum wordt niet verleend of zelfs niet erkend.

Bij iedere Spielberg film weten de fans dat het ook weer een score van Williams betekent. Met The Terminal speelt Williams zowel safe als anders. Wederom heeft hij een prachtige score afgeleverd, met een ijzersterk hoofdthema dat heerlijk licht en vrolijk is, en tegelijkertijd weet de man toch een emotionele snaar te raken. Wederom een dikke voldoende voor Williams.
The Terminal - 10/10 - その改訂 JB , 提出された (オランダの)
Alweer een Williams... Maar deze keer zo een geweldige dat hij altijd zal bij blijven. Ik ben gewend dat hij altijd donkere en zware muziek maakt maar deze soundtrack laat een heel andere kant van hem zien. Er zitten ook dansnummers tussen voor een ideale tango. Williams heeft zich weer eens helemaal overtroffen!


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと