Dragonheart: Battle for the Heartfire


Back Lot Music 13/06/2017 CD
映画 映画のリリース: 2017
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Bewitched Births     2:12
2.Dragonheart: Battle for the Heartfire Main Title 0:59
3.Shared Love, Shared Heart  1:31
4.Show Off!   1:26
5.Hold Dear to Your Mother and Father 1:40
6.I Knew It, I’m King!  2:04
7.Love and  Friendship  1:30
8.Home On Fire  1:21
9.Vikings Arrive   0:51
10.Field Battle Challenge  1:36
11.Unsettling Night 1:29
12.Why Did You Leave Me? 1:21
13.I Have Been Blind   0:58
14.The Old Code, Honor in Every Word  1:47
15.It Might Be a Blessing  1:05
16.There’s No Pain Like Between Those We Love Most  2:17
17.Wheels are Turning 2:16
18.Subversive Dance  1:13
19.Truth and Love Bring Healing  2:57
20.Hurry Get the Heartfire  1:41
21.Ascension to the Heavens 7:34
 39:48
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Dragonheart: Battle for the Heartfire - 07/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
In 2017 is de Dragonheart filmserie inmiddels aanbeland bij het vierde deel Dragonheart: Battle for the Heartfire. Van de serie is alleen de originele film Dragonheart in de bioscopen verschenen, de overige, en ook dit deel 4, zijn direct naar de videomarkt gegaan, waar het voorgaande derde deel redelijk succesvol was. En evenals het derde deel is ook dit vierde verhaal een prequel op de beide eerste films en valt het verhaal tussen deel 3 en deel 1 in en speelt het verhaal zich zo'n vijftig jaar na deel 3 af.
Dat verhaal draait om de tweeling die de troon van koning Gareth uit deel 3 erft na zijn overlijden. Daarmee erven ze ook de draak Drago en de krachten die ze daarmee krijgen. Maar ze gaan die krachten tegen elkaar gebruiken om zelf de macht naar zich toe te kunnen trekken. Dan wordt Drago's krachtbron, zijn hartvuur of heartfire gestolen en komt het koninkrijk in
de gevarenzone. De tweeling Meghan en Edric moet de krachten bundelen om het koninkrijk te redden...

Opnieuw mocht Mark McKenzie de film van een score voorzien, evenals de twee voorgaande films. De score voor het origineel was gecomponeerd door Randy Edelman, een goede vriend van McKenzie. Gelukkig voor hem was het budget voor de film ruimer dan dat voor deel 3, waarvoor hij er toch nog een heel behoorlijke score uit wist te persen.
Vooral in overleg met de producenten is ook nu weer voor een elektronische score gekozen. McKenzie is volop aan het expirimenteren geweest om de juiste klankkleur bij de diverse scenes in de film te vinden. De producers wensten vaak eenvoud in de muziek en daarom heeft McKenzie soms voor bijna minimalistische cues gekozen bij specifieke scenes, die je dan ook
terughoort op dit score-album. Voor die score heeft hij een dik uur aan muziek gecomponeerd, dus ruim de helft daarvan vind je terug op dit album.

Zoals op alle voorgaande Dragonheart-scores komt ook Randy Edelman's machtige thema uit de originele film terug in de muziek van deel 4. Passend bij de juiste filmmomenten wordt Edelman's thema ingezet en door McKenzie verwerkt in zijn muziek. Hij gaf al eens aan dat hij dit een inspirerend thema vindt, dat een duidelijke meerwaarde aan de films meegeeft en hij durfde zelfs de stelling aan dat Edelman's muziek voor de eerste film sterk heeft bijgedragen aan het succes daarvan. Zijn krachtige, hoopvolle en opbeurende thema is onmiskenbaar verbonden met de muziek van alle Dragonheart-films.

McKenzie's score voor dit vierde deel opent met de nogal vreemde track 'Bewitched Births', wat daardoor gelijk een van de minst aansprekende tracks is. Het is een beetje een soundscape-achtige track, met een licht psychedelisch karakter. De muziek gromt de hele tijd op vrijwel eenzelfde toon voort, waarop dan de nodige effecten geplaatst zijn. Een track als 'Unsettling Night' heeft een beetje diezelfde sfeer. Niet fraai.
Pas bij de tweede track begint de muziek echt muziek te worden. De korte titeltrack is een heel aardige melodie op een stevige percussie, maar pas in de derde track 'Shared Love, Shared Heart' hoor je flarden van Randy Edelman's beroemde thema terug en weet je weer dat je naar een Dragonheart-score zit te luisteren.

Een opvallende track is 'Hold Dear to your Mother and Father', evenals 'It Might be a Blessing', waarin een cello lijkt te spelen op een synthetische underscore. Maar die cello is niet echt en komt ook uit de synthesizer. Als je het niet weet, dan hoor je het bijna niet.
En vlotte track is 'Show Off!', wat eigenlijk als een soort source-track fungeert. De volkdans-melodie heeft een hoog deuntjes-gehalte, maar is toch heel aardig. Een andere vlotte en vrolijke track is 'I Knew it, I'm King!' Hier is het arrangement veel voller en de melodie weliswaar dansbaar, maar niet deuntjesachtig.

Maar niet alles is vrolijk. Vanaf het moment dat de Vikings komen in track 9 neemt de spanning in de muziek duidelijk toe. Als tegenhanger daarvan neemt de melodie dan duidelijk af. Die melodie blijft dan vaak nogal beperkt tot een minimaal aantal toonhoogtes, waarop de elektronische percussie of gitaarachtige klanken gezet worden, evenals geluidseffecten en
vele onbestemde klanken.
Vanaf de track 'The Old Code, Honor in every Word' is de dreiging en spanning voor een groot deel voorbij en gaat de muziek meer naar de dramatische kant. Een aantal tracks zijn dan weer behoorlijk minimalistisch gekleurd, evenals sommige eerdere tracks, met een beperkt klankenpalet en eenvoudige arrangementen. De melodieën zijn nogal tragisch, maar wel erg mooi.

De score sluit af met de prachtige lange track 'Ascension to the Heavens'. De muziek is dan ingetogen en de melodieën zijn erg mooi. Ook het Dragonheart-thema komt weer naar voren, terwijl McKenzie de omlijstende melodieën hier deels op gebaseerd lijkt te hebben. De muziek komt melancholiek over, vooral wanneer de solo cello-klank op het eind weer te horen is.
Ondanks dat de muziek erg eenvoudig is, blijft de muziek heerlijk klinken. Vanaf vier minuten zet de muziek vol in met Edelman's bijzondere thema in een fraai arrangement van McKenzie.

Kortom, met Dragonheart: Battle for the Heartfire heeft Mark McKenzie voor dit vierde deel uit de serie een eenvoudige, maar fraaie elektronische score gecomponeerd. Een flink deel van de muziek neigt zelfs naar de wat minimalistische kant, maar omdat de melodieën vaak fraai blijven, ligt de muziek toch aangenaam in het gehoor. Dat geldt overigens niet voor alle tracks, want een aantal zijn op een nogal dreigende en spannende manier gecomponeerd, met weinig melodie, waardoor deze tracks niet aanspreken. De score kent geen echt duidelijke actietracks met meer heftige klanken. Dat komt slechts sporadisch voor op deze score. Het beroemde thema van Randy Edelman voor de originele film is in een paar tracks geïntegreerd, waardoor de samenhang met de vorige scores gegarandeerd is. De waardering voor dit album van McKenzie komt daarmee op 74 uit 100 punten. Dat is iets hoger dan zijn score voor deel 3, maar iets lager dan voor deel 2.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと