Practical Magic
Music from and Inspired by the Motion Picture


Warner Sunset Germany 26/11/1998 (0093624725329)
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック アーティスト/作曲家 期間
1.If You Ever Did BelieveStevie Nicks/Sheryl Crow4:10
2.This KissFaith Hill3:15
3.Got To Give It Up (Part 1)Marvin Gaye4:13
4.Is This Real?lisahall4:54
5.Black Eyed DogNick Drake3:25
6.A Case Of YouJoni Mitchell4:23
7.Nowhere And EverywhereMichelle Lewis4:02
8.Always On My MindElvis Presley3:30
9.EverywhereBran Van 30003:27
10.CoconutHarry Nilsson3:51
11.CrystalStevie Nicks/Sheryl Crow5:56
12.Practical Magic Alan Silvestri4:06
13.Amas Veritas Alan Silvestri7:38
 56:49
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Practical Magic - 06/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
Het verhaal draait om de twee zusters Sally (Sandra Bullock) en Gillian (Nicole Kidman) Owens, die door twee van hun tantes worden opgevoed na de dood van hun ouders. De moeder had daarvoor een bezwering over zichzelf uitgesproken. Het zijn vreemde tantes en de zussen worden dan ook anders dan anders opgevoed, waarbij hen ook het gebruik van magische krachten wordt bijgebracht. Maar het gebruik van die magische krachten heeft consequenties, namelijk dat de mannen waar de zussen een relatie mee krijgen voortijdig zullen sterven, als uitvloeisel van de bezwering van hun moeder. Maar de tantes zorgen ervoor dat ze toch die relaties krijgen, met alle gevolgen vandien...

De muziek voor deze romantische comedy is van niemand minder dan Alan Silvestri. Maar op deze soundtrack komt Silvestri nauwelijk aan bod. En dat is jammer, want hij heeft een prachtige score voor deze film gecomponeerd. Gelukkig zijn er ook albums uitgebracht van de score van Silvestri.
De tracks op deze soundtrack zijn min of meer middle of the road popsongs. De ene song is aardiger dan de andere, maar echte uitschieters zitten er niet tussen. De mooiste song is het oudje van Elvis Presley. Een paar songs zijn alleen fraai als je van die stijl houdt, zoals die van Marvin Gaye of de zeurderige song van Harry Nilsson met een soort staccato-achtige reggae stijl.

Beide laatste tracks zijn dan eindelijk van Alan Silvestri en zijn beide verreweg de mooiste tracks van deze soundtrack. De thematiek van de muziek van Silvestri doet enigszins denken aan de prachtige muziek van zijn score voor Forrest Gump. De themamelodie is speels en bijzonder fraai georkestreerd. Het is een melodie die gemakkelijk blijft hangen en die vrijwel direct mee te neuriën is. De thematrack is gevarieerd en laveert tussen verstilde themaklanken op de piano en mooi orkestrale uitbarstingen. Ook de laatste track laat dit hoofdthema van de film een paar keer voorbij komen, met de themamelodie op blokfluit en ook groots met violen. Daar doorheen speelt dan de hele track lang het geluid van een spaanse gitaar, die er een soort prettige luchtigheid aan geeft.

Slechts twee prachtige tracks op dit album is natuurlijk veel te weinig. En ik kan elke filmmuziekliefhebber dan ook alleen maar aanraden om een van de score-albums te bemachtigen.
De waardering voor deze soundtrack moet ik opdelen in 59 voor de songs en 95 voor de score-tracks. Samen kom ik dan niet verder dan 64 uit 100 punten.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと