Dough


Lakeshore Records 29/07/2016 ダウンロード
映画 映画のリリース: 2015
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Baking Time1:19
2.The Bakery1:27
3.After Your First Day1:41
4.Spread The Word2:10
5.Boys And A Trolly1:14
6.Ayash Spots Mum1:03
7.Let's Bake1:19
8.In The Kitchen2:16
9.Ripped1:21
10.Prayer1:04
11.Rampage2:10
12.Aftermath1:38
13.The Heist3:27
14.The Future2:08
 24:16
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Dough - 08/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
Dit is de elfde recensie uit de Lorne Balfe serie.

Vorige: Girl Rising
Volgende: Not Another Happy Ending

De Brits-Hongaarse film Dough is een komische dramafilm uit 2015, die geregisseerd is door John Goldschmidt, die in de zeventiger en tachtiger jaren van de vorige eeuw vooral tv-films en -documentaires maakte. Meer dan dertig jaar na zijn laatste film maakte hij dit komisch drama. Deze gaat over vooroordelen, die hier belichaamd worden door Moslim en Jood, maar de film benadert dit wel op een wat simplistische manier: wees een beetje lief voor elkaar. De film is wat gemengd ontvangen, vooral ook omdat hoofdrolspeler Jonathan Pryce zo goed speelt, dat de andere acteurs bijna op amateurs lijken. Het is een kleine film, gemaakt voor een klein budget en was dan ook een klein succesje.
Het verhaal draait om de Joodse weduwnaar Nat Dayan (Pryce), die in Londen een kosjere bakkerij heeft. Omdat voor hem nieuw personeel nauwelijks te vinden is, neemt hij de puber Ayash (Jerome Holder) aan. Die heeft echter een geheime bijverdienste als verkoper van marihuana, zodat hij met dat geld z'n moeder kan helpen. Hij besluit de drugs onder het deeg in de bakkerij te bewaren. Als op een dag een pakketje marihuana per ongeluk in de deegmenger belandt, neemt de verkoop van broodjes hand over hand toe. Zo ontstaat er een vriendschap tussen de bakker en z'n moslim-hulp...

Voor deze luchtige film heeft Lorne Balfe een prettige en luchtige score gecomponeerd. De muziek staat hoofdzakelijk in een optimistische kleuring, maar Balfe heeft er geen Jiddische stijl op losgelaten of Arabische tinten toegepast. De muziek heeft een 'gewone' westerse kleuring, waarbij gitaar en piano de belangrijkste rollen spelen.
De openingstrack 'Baking Time' laat al gelijk die prettig beluisterbare stijl horen, met aangename harmonische geraspte gitaarklanken, in combinatie met piano. Balfe past hier en ook verder in zijn score, aangename elektronische ondersteuning toe. Die aangename stijl komt in een flink aantal tracks terug, waarbij de gitaar regelmatig ook getokkeld wordt. De melodieën zijn fraai en spreken erg aan, waarbij de optimistische kleuring zeker meehelpt. Met name een track als 'Spread the Word' is bijzonder fraai, met prettig getokkelde elektrische gitaarklanken en pianobegeleiding daarbij.

De muziek in de meeste tracks is aangenaam rustig. Een enkele keer heeft Balfe ervoor gekozen om alleen het keyboard te laten horen, in de track 'Prayer', wat voor de film allicht prima is, maar los daarvan wat mager klinkt.
Tegelijk zijn er ook duidelijk ander tracks op het album aanwezig, met een veel meer dreigende of zelfs spannende kleuring. De eerste track in die stijl is 'After Your First Day', maar ook 'Boys and a Trolley' en 'The Heist' zijn op die meer dreigende manier gecomponeerd. Daarbij is 'The Heist' veruit de meest melodieuze van de drie, met aangename snelle vioolklanken, die op een prettige manier de spanning opvoeren.

Het album sluit af met de track 'The Future' en die is weer even prettig beluisterbaar als de openingstrack, in een min of meer zelfde stijl. Daarmee sluit dit album aangenaam af.
Een tegenvaller van dit album is de korte speelduur van nog geen 25 minuten, en dat is voor een score-album tegenwoordig wel wat mager, immers veel albums duren vaak minstens twee keer zo lang.

Kortom, met zijn muziek voor de vrij onbekende film Dough heeft Lorne Balfe een heel prettige score gecomponeerd. De melodieën zijn erg aangenaam en ook de instrumentaties, met vooral gitaar en piano, liggen erg prettig in het gehoor. Een enkele track is wat minimalistisch en er zijn een paar tracks met wat meer dreigende muziek die duidelijk minder fraai klinkt, maar de meeste tracks hebben een fraaie optimistische kleuring. De waardering wordt door de korte lengte van het album wat lager, maar komt altijd nog op 77 uit 100 punten.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと