Focus Scoort: Bernard Herrmann


Silva Screen Records (738572100926)
映画 | 年: 2003 | フォーマット: CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Citizen Kane2:46
2.On Dangerous Ground, The Hunt1:56
3.The Day the Earth Stood Still, Suite5:40
4.Vertigo, Prelude/Nightmare5:01
5.The Naked and the Dead, Opening Music2:16
6.The Seventh Voyage of Sinbad, Main Title2:00
7.North By Northwest, Main Theme3:21
8.Psycho, Suite7:26
9.Mysterious Island, Giant Bees/Giant Crab4:54
10.Cape Fear, Suite5:40
11.Marnie, Prelude2:59
12.Torn Curtain, Suite Unused Score6:08
13.Obsession, Valse Lente1:45
14.Taxi Driver, Night Piece for Saxophone and Orchestra8:03
 59:55
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Focus Scoort: Bernard Herrmann - 08/10 - その改訂 Arvid Fossen, 提出された (オランダの)
Niet lang geleden werd Citizen Kane nog de beste film aller tijden genoemd. De muziek is van Bernard Herrmann (1911-1975), een van de meest invloedrijke Amerikaanse componisten, wiens muziek nog steeds leidraad is voor het werk van geel wat hedendaagse componisten.
Bernard Herrmann werd beroemd door zijn tien jaar lange samenwerking met Alfred Hitchcock. Het succes van Psycho is mede dankzij Herrmann's sterke score voor strijkers, in zijn climax bij de moordscène in de douche waar de scherpe vioolpartijen de toeschouwer als het ware met messteken bestoken. Voor Alfred Hitchcock leverde hij nog de muziek voor de films The Wrong Man (1957), Vertigo (1958), North By Northwest (1959), The Birds (1963), Marnie (1964) en Torn Curtain (1966).
Bernard Herrmann verschilde in zijn aanpak van de andere componisten. In plaats van dat hij muziek schreef alsof die de film bekeek en de toeschouwer aangaf hoe hij moest reageren, werkte hij met contrasten en maakte hij van de filmmuziek een medium dat een extra rol in het verhaal ging spelen door de toeschouwer te manipuleren via de muziek. Hij balanceerde continu zijn muziek tussen spannende ritmes en rustgevende stukjes, waardoor je niet meer op de muziek kon vertrouwen om de verrassingen in het plot te ontdekken, en waar zo afwisselend de muziek de film voorstuwt en dan weer de film de muziek.
Voor zijn carrière als filmcomponist, werkte Bernard Herrmann lange tijd voor CBS-radio in Hollywood, samen Orson Welles. Citizen Kane was voor beide hun filmdebuut en meteen de bliksemstart voor hun verdere filmcarrière. Bernard Herrmann stond bekend als iemand die componeren destijds als een volwaardige bezigheid beschouwde. Niet iedereen was het daar toen altijd mee eens, en hij uitte zich vaak scherp met de gang van zaken in Hollywood zoals ondermaats budget voor de muziek of de verdringing van de klassieke filmscore in de jaren 50 door pop en rock scores. In die periode trok hij zich uit Hollywood terug en ging in Engeland wonen, 10 jaar later was zijn populariteit sterk gedaald, maar cineasten als François Truffaut en Brian De Palma herontdekten hem midden jaren 60 opnieuw, hij componeerde muziek voor Truffaut's Fahrenheit 451 (1966) en voor De Palma Sisters (1973) en Obsession (1976). Voor Martin Scorsese componeerde hij zijn laatste werk Taxi Driver, een lugubere film noir-score met een verdrietige saxofoon. De avond na zijn laatste opnamesessie overleed hij in zijn slaap.
De ultieme collectie van deze filmcomponist werd voor deze serie samengesteld door filmrecensent en Focus Knack-hoofdredacteur Patrick Duynslaegher. De opnames zijn opnieuw door The City Of Prague Philharmonic Orchestra. De heropname van de stukken levert een geluidskwaliteit en een orkestratie vaak beter dan zoals het origineel in de films te horen was. Deze cd is enkel bij Fnac te koop.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと