Miami Vice
Original Promo Score


Arranged Records (000541213282)
映画 | 年: 2008 | 映画のリリース: 2006 | フォーマット: ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Donzi Race2:14
2.Meth Lab2:01
3.Who Are You?1:34
4.Mercado Nuevo1:47
5.Vox1:44
6.A5002:27
7.Rose Moon2:17
8.Agent Provocateur1:52
9.Freighter1:12
10.Kemence2:05
11.Fujima2:18
12.Empty Mansion0:59
13.Fuckeduplove1:53
14.Tick Tock2:15
15.CDE2:48
16.Donzis2:21
17.Romanzia1:34
18.Death Theme #31:55
19.Piano Hum1:03
20.Masonic Temple1:51
21.Death Theme #21:46
22.Crazy Djembe1:08
 41:04
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Miami Vice - 07/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
De Amerikaanse actiethriller Miami Vice is gebaseerd op de vroegere tv-serie uit de tachtiger jaren van de vorige eeuw. De film is geproduceerd en geregisseerd door Michael Mann (Heat, The Insider, Collateral), die ook al aan de tv-serie meewerkte. De film is door critici nogal gemengd ontvangen, maar was in de bioscopen behoorlijk succesvol.
Het verhaal draait om undercoverdetectives Crockett (Colin Farrell) en Tubbs (Jamie Foxx), die via de dood van een van hun informanten een grote drugsbende willen oprollen en dan met name de kopstukken van die bende. Maar beide hebben ook zo hun persoonlijke dingetjes en als Crockett dan ook nog met het liefje van een van de bendeleden scharrelt, wordt het voor hen wel erg gevaarlijk en gecompliceerd om het tot een goed einde te brengen...

De muziek voor de film is van de hand van John Murphy, die zijn score redelijk dicht bij de originele muziek van Jan Hammer heeft gehouden.
In de tv-serie kwam in elke aflevering wel een popsong voorbij, maar de film is veel ruimer voorzien van songs, waarvan een aantal op het soundtrackalbum voor Miami Vice zijn opgenomen, naast een aantal score-tracks, waarvan twee van Murphy.

Behalve dat soundtrack album en een expanded score album is ook dit promo-album uitgekomen met de muziek van Murphy. Hierop is alleen de track 'A-500' opgenomen die niet van Murphy is, maar van Klaus Badelt. Dit is overigens wel een duidelijk ander arrangement, dat veel ruiger klinkt dan op de soundtrack.
Ik heb de film niet gezien en beoordeel de muziek dan ook los van de film, wat bij deze muziek van Murphy wellicht toch wat minder positief uitpakt, dan wanneer je de muziek zou willen koppelen aan het verhaal. De muziek is namelijk overwegend wat aan de minimalistische kant en omdat de muziek helemaal elektronisch is, klinkt dat nogal eens wat mager. Een aantal tracks zijn daarbij overigens erg fraai, vooral wanneer de emoties de overhand krijgen, zoals in 'Who are You', 'Freighter' of 'Romanzia'.
Maar ook meer melancholieke muziek hoor je op het album en ook die muziek valt best wel in goede aarde, hoewel het wat minimale karakter toch minder aansprekend werkt, zoals in 'Rose Moon' of 'Fuckeduplove'.

De meest opvallende tracks zijn toch wel de meer spannende actietracks, waarin vooral de elektrische gitaren een hoofdrol spelen. Soms tokkelend, soms raggend over de snaren. Het geeft de muziek een enorme urgentie mee, die sterk spanningsverhogend werkt. Tegelijk blijft de muziek ook nog goed beluisterbaar, al laten de melodieën dan nogal te wensen over. De film kent de nodige achtervolgingen en andere spannende gebeurtenissen waarin deze muziek allicht prima zal werken. Toch zijn de wat meer ingetogen tracks duidelijk aangenamer te beluisteren dan deze wat ruige spanningsmuziek.

Kortom, de muziek van de film Miami Vice die John Murphy gecomponeerd heeft is best heel aardig. Er zitten zonder meer fraaie tracks tussen. Vooral de meer ingetogen en emotionelere tracks zijn erg fraai. De veel ruigere achtervolgings- en spanningstracks liggen duidelijk minder aangenaam in het gehoor, hoewel ze nog steeds goed beluisterbaar zijn. Het album als geheel is een goede mix van stijlen en arrangementen, maar de melodieën laten overwegend nog wel wat te wensen over. De waardering voor dit promo-score-album komt zo op een toch heel aardige 71 uit 100 punten uit.

その他のリリース Miami Vice (2006):

Miami Vice (2006)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと