2 Fast 2 Furious


映画 | 映画のリリース: 2003 | フォーマット: ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Tej's Race of Four3:38
2.Bridge Gap Crossing1:52
3.Police Raid1:39
4.Roman Pearce0:15
5.Hostile Reunion1:10
6.Meet Carter Verone1:52
7.Deadly Freeway Race2:36
8.The Impound Lot0:55
9.The Cops Interfere0:32
10.Sitting by the pool1:38
11.The Job Negotiated1:47
12.Windshield on Fire1:41
13.Two more Cars0:28
14.Brian makes it1:43
15.Whitworth and the Rat3:15
16.House Boat Visitors3:01
17.Monica's Reply0:47
18.The Master Plan0:57
19.Miami Sunset1:15
20.Getting Ready for Action1:53
21.Hiding place in the Trailer1:32
22.Local Police Pursuit2:52
23.Brian Removes the ESD1:31
24.Airstrip Approach0:28
25.City Chase2:19
26.Sramble and Bluff2:05
27.Tej and Suki Praised1:26
28.Change of Plans2:05
29.Monica Exposed, Roman to the Rescue3:45
30.Dukes of Hazzard Stunt1:32
31.Brian shoots Verone0:49
32.Last Questions1:14
33.Farewell1:24
34.Suite3:43
35.Opening Titles3:39
36.Explosion0:31
37.He's watching me2:26
38.Christian's Requiem4:37
39.Leaving London0:54
40.Play Dead (Bjork)3:45
41.Goldeneye4:11
 79:42
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

2 Fast 2 Furious - 04/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
Het score-album voor 2 Fast 2 Furious bestaat in feite uit tracks voor 3 scores. Het grootste deel, track 1 tm 34, is het Fast en Furious deel. Daarna zijn nog 6 tracks toegevoegd uit een van de allereerste scores van David Arnold, The Young Americans. Als laatste track is een kort gedeelte uit Arnold's score voor de op de gelijknamige James Bond film geënte game Goldeneye 007 te horen.



2 Fast 2 Furious (2003) (track 1 tm 34)

De snelle actiefilm 2 Fast 2 Furious is geregisseerd door John Singleton en is het tweede deel uit de Fast and Furious filmserie. De films uit deze serie draaien vooral om snelheid en actie. De hoofdrollen worden vertolkt door Paul Walker, Tyrone Bigson en Eva Mendez.
Het verhaal draait om de grote crimineel Carter Verone die snelle auto's verduistert. Politieman Brian O'Connor (Walker) gaat samen met zijn vriend Dominic (Bigson) en collega Monica (Mendez) op pad om hem in te kunnen rekenen. Zijn beloning zal dan een blanco strafblad voor hem en z'n vriend zijn. Daarvoor gaan ze werken voor Carter met de snelle auto's die hij laat stelen. Maar dan gaan de zaken niet helemaal zoals gedacht...

De muziek voor deze adrenalineverhogende film is van David Arnold, die al vaker samenwerkte met regisseur Singleton en kennelijk is dat goed bevallen.
Voor deze film over snelle auto's heeft Arnold een volledig elektronische score gemaakt. De muziek is vaak flink up-tempo, wat logisch is, gezien de snelle wagens en illegale races waar het om draait. Maar een flink aantal tracks is veel rustiger of heeft rustiger gedeelten. Voor een dergelijke film zou je een flink bombastische score verwachten, maar niets is minder waar.

De muziek zou de adrenaline die je als kijker krijgt bij het zien van de film, nog verder kunnen oppompen door heftige en stoere klanken toe te voegen, maar Arnold heeft ervoor gekozen om dat niet te doen. Dus geen heftige dance-achtige muziek met ultraboostpower, maar relatief gedempte meer hip-hop-achtige muziek.
De elektronische klankkleur helpt niet mee om de muziek prettiger verteerbaar te maken. En ook de muzikale intensiteit is vaak beperkt, soms zelfs op het minimalistische af. De muziek klinkt ook niet echt spannend als je de score zo beluistert. Soms flakkert die spanning wat op, maar voor een film die bol staat van de actie en spanning zou je een score verwachten die dat nog verder doorvoert. Maar hier merk je maar weinig van. Dat kan een voordeel zijn, want spannende muziek is vaak minder melodieus. Dus minder muziek met die spannende klankkleur zou bijna automatisch meer muziek overlaten die wat melodieuzer is. Maar ook daarvan is bij deze score geen sprake.
Vrijwel geen enkele track is echt melodieus, wat vooral komt door de gekozen stijl van de muziek. Vooral de elektronische percussie kleppert maar wat voort en de eenzame klanken van de synthesizer spelen daar staccato-achtig doorheen met motieven en deuntjes die nauwelijks door kunnen gaan voor echte melodieën.

Daarmee is deze score toch wel een van de mindere van David Arnold geworden. Terwijl hij juist bekend is geworden door zijn prachtig melodieuze scores voor blockbusters als Stargate en Independence Day. Ook zijn meeste andere scores zijn meer of minder melodieus, maar nergens zo weinig als in deze score voor 2 Fast 2 Furious.

Kortom, met 2 Fast 2 Furious heeft David Arnold een vol elektronische score gecomponeerd, die eigenlijk vrijwel nietszeggend is. Zowel qua spanning als qua melodie laat de muziek het flink afweten. Daarbij helpt de springerige elektronische klankkleur niet echt mee om er een enerverende luisterervaring van te maken. De waardering is dan ook niet hoger dan 35 uit 100 punten.



The Young Americans (1993) (track 35 tm 40)

De Amerikaanse thriller The Young Americans is geregisseerd door de tamelijk onbekende Danny Cannon, die vooral tv-werk doet.
Het verhaal gaat over de Amerikaanse politieman John Harris (Harvey Keitel), die naar Londen reist. Daar is een bende actief, geleid door Carl Frazer (Viggo Mortensen), die de Londense samenleving dwars zitten, beheerst door allerlei Amerikaanse invloeden, met name vanuit de criminele wereld. Harris moet hier een halt aan toeroepen...

David Arnold is een vriend van regisseur Danny Cannon, dus was het logisch dat hij de muziek voor deze film zou verzorgen.
Arnold heeft die muziek vooral orkestraal gehouden. De kleuring van de muziek is nogal dramatisch. In de 'Opening Titles' zingt zangeres Björk een paar half verstaanbare zinnen, die wel zorgen voor een wat aparte sfeer, waarin iets van dreiging doorklinkt. De vele cello's spelen met een wat donkere klank, wat de dramatiek nog verhoogt. Toch is dit zonder meer een fraaie track met een bijzondere sfeer.
De tweede track duurt maar kort, maar is een soort muzikale soundscape, waarin een explosie plaatsvindt en vervolgens een trein passeert. Aardig, maar niet meer dan dat.
'He's Watching Me' is duidelijk de meest spannende track van de zes. Deze muziek zou zo in een horrorfilm passen, compleet met hartkloppingen en plotseling uitbarstingen.
Wat dan volgt is de langste van de zes tracks en tegelijk verreweg de mooiste. De muziek doet de titel eer aan. Het is echte 'requiem-muziek', compleet met koorklanken en grootse orkestrale arrangementen, waarbij het hele orkest aan de bak mag. De melodie is volop dramatisch, maar door de prachtige orkestraties met koor klinkt deze muziek geweldig.
'Leaving London' is een underscore-track, waarbij Björk ook weer beperkt meezingt.
Als afsluitende track zingt Björk nog haar song 'Play Dead', op de haar kenmerkende manier, met wat vreemde stemsprongen. Haar manier van zingen ligt mij niet zo. Het arrangement past overigens prima bij de score, al is de percussie wat nadrukkelijker aanwezig.

Kortom, met slechts zes tracks van The Young Americans komt deze score er wat bekaaid vanaf. Vooral ook omdat de muziek van deze score veel aantrekkelijker is dan die voor de hoofdfilm van het album. De waardering voor deze zes tracks wordt vooral omhoog getrokken door het requiem en komt zo op 74 uit 100 punten.



Goldeneye (game score Goldeneye 007 uit 2010) (track 41)

De titel Goldeneye zorgt gelijk voor de connectie met James Bond en jawel, ook in de muziek hoor je de trombones die specifieke klank voortbrengen, die onlosmakelijk verbonden is met John Barry's thema met eeuwigheidswaarde. De muziek is een combinatie van orkest en elektronica en in deze korte suite opgepompt met upbeat percussie en doffe klappen, terwijl er een funky sausje overheen gegoten is. Als de score voor 2 Fast zo had geklonken, dan was het daarmee nog goedgekomen. Niet dat dit mijn smaak is, maar het klinkt in ieder geval wel ergens naar en heeft een solide basis van strijkers. De waardering voor deze track is toch nog 61 uit 100 punten.



Voor het totaal van het album is toch de score voor 2 Fast 2 Furious bepalend en de waardering voor het album wordt dan ook niet hoger dan 41 uit 100 punten.

その他のリリース 2 Fast 2 Furious (2003):

2 Fast 2 Furious (2003)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと