A Better Life


Nacional Records (0099923214922)
映画 | 年: 2011 | 映画のリリース: 2011 | フォーマット: ダウンロード, CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック アーティスト/作曲家 期間
1.A Better Life2:29
2.From East To West L.A.1:57
3.The Canopee2:12
4.Carlos And Luis1:01
5.Santiago Steals The Truck2:28
6.On The Bus1:28
7.Looking For Santiago3:03
8.The Father1:04
9.The Son1:35
10.Traffic4:16
11.Immigrants1:30
12.Deportationq2:07
13.Carlos Leaves2:26
14.Pulled Over4:12
15.Sad Rodeo1:19
16.Phone Card1:15
17.Carlos Hope0:49
18.Coming Home4:26
19.El JardineroOzomatli3:08
 42:45
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

A Better Life - 10/10 - その改訂 Mitchell Tijsen, 提出された (オランダの)
Als je van verrassende, kleinschalige en vooral melodische scores houdt is A Better Life echt een score waaraan je je moet wagen. Het is een score met prachtige muziek en vooral verrassende muziek. De instrumentkeuze tussen violen en gitaar etc. is ook erg mooi om te horen en verwacht zeker geen bombastische score. Als je van zielige en soms oppeppende muziek houdt kan je ook wel een gokje wagen, luister gewoon naar deze magistrale muziek van Alexandre Desplat die naast de magie van Potter ook nog heel wat anders in huis heeft! Zijn scores van 2011 zijn allemaal zo verschillend van elkaar dat je gewoon niet kan geloven dat het van 1 componist kan komen. Van de rustgevende muziek van The Tree of Life naar de donkere torens van Zweinstein (Harry Potter and the Deathly Hallows) naar deze mooie melodische muziek die erg kalmerend werkt.
Deze muziek zet je echt aan het denken, en dan te bedenken dat ik van de hele film nog nooit gehoord heb. Wanneer ik deze muziek telkens weer hoor zie ik hele mooie beelden voor me dus de film belooft vast iets heel goeds. De score mag er zeker zijn, naar mijn mening is dit een klein kunstwerkje en wellicht nog wel beter dan zijn bombastische score voor onze magische vriend Harry Poter...

Het Spaanse tintje dat door de score heen gaat bevalt mij wel, het geeft dit keer iets rustigs i.p.v. iets druks. Met Puss in Boots konden wij ook genieten van het Spaanse tintje wat filmmuziek zo mooi kan hebben, met A Better Life gaat Desplat vooral in op piano, gitaar en mooi afwisselend strijkwerk.
Je voelt de sfeer gelijk bij de eerste noten van deze score, hiervoor hoef je de film niet te kijken om te begrijpen dat het een emotionele score is, een score met pieken en dalen. Zijn er dalen in deze score, dat is de vraag? Mijn collega van filmmuziek.be vind de score net zoals ik erg interessant om naar te luisteren. De score is inderdaad een ‘must’ voor de die hard filmmuziekfan. Maar ook al ben je geen filmmuziekfan kan de muziek je vast raken. Met tracks zoals ‘Carlos Leaves’ ga je gewoon nadenken over de muziek die je hoort. Deze emotionele muziek raakt een mens, je zou een hard mens zijn als je sommige tracks in het midden van de prachtige klanken KAN uitzetten. Track 16 (Phone) duurt helaas erg kort maar ook deze track is voor een niet-filmmuziek-liefhebber echt de moeite waard om naar te luisteren. De track begint rustig met het hoofdthema op de piano en met wat instrumenten op de achtergrond dooft deze track langzaam uit, erg mooi en vooral erg origineel.
Track 10 (Traffic) is één van de mooiste tracks van deze score, dat komt naar mijn mening door de opbouw die er in de track aanwezig is. Eindelijk is wat actie, eindelijk is wat effecten maar ondanks al deze elementen hangt er toch een soort rust over deze track die ik wel mag.
De strijkers komen in deze track sterk naarvoren, op een gegeven moment zit je echt lekker in de track en vergeet je gewoon waar je mee bezig was (althans, dit had ik). Niet alleen track 10 is een uitschieter, naar mijn mening zijn ze dit allemaal en dat maakt deze score net zo mooi als de andere scores die Desplat dit jaar heeft afgeleverd.

En dan hebben we natuurlijk nog ‘Coming Home’, deze prachtige track is zeker het vermelden waar in mijn recensie, het is ook de reden waardoor ik verder ben gaan luisteren. Dit was de eerste track die ik luisterde en het proefde naar meer. Dat ‘meer’ heb ik ook daadwerkelijk gekregen want de hele score heeft hetzelfde sfeertje als ‘Coming Home’. Toch onderscheidt deze track zich van de anderen omdat in deze track alles zit. Het begint met het hoofdthema, gevolgd door prachtig strijkerswerk zoals alleen Desplat dat kan! Heerlijk om te horen dat de strijkers op bepaalde momenten de overhand nemen, dit maakt deze track tot een echte uitschieter.

A Better Life is geen grootschalige film dus heeft dat ook geen score nodig met allemaal toeters en bellen. Alexandre Desplat kon voor de verandering is gewoon lekker rustig te werk blijven, hij kon alles kleinschalig aanpakken. Dit heeft hij keurig gedaan, hij is binnen de lijntjes gebleven (op een goede manier) en heeft mij in ieder geval erg verbaasd met zijn score. Het Spaanse tintje bevalt mij zeker en het strijkwerk in deze score is erg interessant.

Voor de fans een geweldige score maar ook voor de mensen die houden van een heerlijke rustgevende score met een Spaans tintje erin moeten zeker een poging wagen.
Het is de moeite waard.
A Better Life - 07/10 - その改訂 Thomas-Jeremy Visser, 提出された (オランダの)
A Better Life is de zoveelste score die Desplat in korte tijd aan ons brengt. In een jaar tijd zijn we verwend met twee zeer sterke scores voor de laatste Harry Potter-films, hebben we Oscarmateriaal uit The Kings Speech te horen gekregen, en ook Tamara Drewe, en het fenomenale The Tree of Life komen uit dezelfde tijd. Net als iedere score die hier genoemd is, is ook A Better Life weer een score die thematisch sterk is, en een zeer eigen karakter heeft.

Desplat gaat met de latijnse invloed van de film mee, en levert ons dan ook een Spaans klinkende score (met Puss in Boots en Pirates 4 lijkt dat dit jaar een beetje de trend te zijn). Dit uit zich in een score die gedomineerd wordt door de gitaar, een instrument dat Desplat niet heel erg vaak gerbuik in zijn scores. Hij laat echter horen ook hier prima mee overweg te kunnen, en meer dan eens worden we getrakeerd op fantastische solo’s. Desplat weet echter ook trouw aan zijn eigen stijl te blijven, en dat is goed terug te horen in de instrumentatie. Er is sprake van een enkele thema, dat zeker niet Desplats sterkste is van het jaar, maar wat wel degelijk alsnog blijjft hangen en soms zeer emotioneel klinkt. Naast de gitaren horen we intieme stukken op de piano, veel klokkenspel en triangel en natuurlijk die Desplat-strijkers die soms uit het niets lijken te komen om vervolgens puik werk af te leveren.

Het zijn die momenten in de score die het beste zijn. Hoe leuk dat Spaanse tintje ook is, het is er wel erg dik overheen gelegd. Het verstikt de scorie ietwat en zorgt voor ervoor dat het allemaal wat eentonig klinkt. Dan zijn die adempauzes die Desplat ons brengt, door de gitaar opzij te zetten en zijn ‘’eigen’’ muziek te maken zoals we die ondertussen gewend zijn, erg welkom. Dit is goed te horen in oa The Canopee.

Het zijn dan ook deze momenten die de score uiteindelijk de moeite waard maken. De gehele score is zeker te genieten, maar het is soms wachten op de Desplat die we intussen kennen. De beste track is dan ook Coming Home, waarin we geen gitaar horen, maar gewoon Desplat op de piano en met zeer emotioneel, sterk strijkwerk. Als de gehele score in die stijl met als afwisseling wat gitaarspel was geweest, dan was deze score een van Desplats beste geweest. Het probleem zit dan ook in de verhoudingen tussen de instrumenten. Dit is natuurlijk allemaal vanuit het oogpunt van een luisteraar, want als middel om de film te versterken laat Desplat absoluut geen kans onbenut en levert hij, wederom, een zeer sterk werk af.

Met A better Life levert Desplat zeker niet zijn meest interessante score af, en ook zal hij hiervoor niet prijs nummer honderd winnen. Maar de muziek werkt goed in de film, en is bij momenten ook zonder de beelden behoorlijk aangrijpend. Dus voor iedere hardcore fan (waar ik mezelf eigenlijk ook onder schaar) of liefhebber van wat meer Spaans getinte score is dit een must.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと