Dylan Dog: Dead of Night


映画 | 発売日: 23/05/2011 | フォーマット: ダウンロード, CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Meet Dylan1:45
2.Gabriel1:09
3.New Job1:50
4.Final Fight Pt. 33:02
5.Father's Book1:26
6.Wolfgang Fight1:56
7.Butcher1:14
8.Marcus Comes Back1:36
9.Zombie Attack2:00
10.Funeral2:19
11.Dylan Flashback Story2:04
12.Screamer Client1:12
13.The Story2:50
14.Final Fight Pt. 23:03
15.Final Fight Pt. 12:16
16.Beetle Fight2:19
17.Gabriel Dying1:27
18.Buried Alive3:16
19.Kiss Master1:43
20.Taking The Case2:27
21.Power Plant4:07
22.Dangerous Daylight2:07
23.Sleeper2:50
24.Dad's Dinner1:41
25.Dylan's Eulogy3:06
26.Marcus Attacked Pt. 22:08
27.Final Walk1:07
 58:00
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Dylan Dog: Dead of Night - 05/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
Dylan Dog: Dead of Night is een soort horrorcomedy, die gebaseerd is op de vooral in Amerika bekende strips over Dylan Dog. De film wijkt op essentiële punten af van die strips en is nogal geflopt.
Het verhaal gaat over de privédetective Dylan Dog, die gespecialiseerd is in zombies, vampiers en allerhande paranormale zaken. Gewapend met zilveren kogels en gevoel voor understatement en grimmige humor gaat hij op onderzoek uit. Hij moet de verdwijning van iemand onderzoeken, samen met collega Marcus, die een zombie is. Het onderzoek loopt niet helemaal van een leien dakje, omdat er ook nog een voorwerp met magische krachten in het spel is, waar allerhande gespuis als vampiers, zombies en weerwolven naar op zoek is...

De muziek voor deze aparte film is gecomponeerd door Klaus Badelt, die hierin bijgestaan werd door Andrew Raiher. Raiher is regelmatig de componist van de aanvullende muziek voor een groot aantal van Badelts andere scores, maar op deze score van Badelt krijgt hij er voor het eerst mede de credits voor.

De score voor Dylan Dog is voornamelijk een synthesizer score, die in veel tracks ondersteuning krijgt van de elektrische gitaar. In de openingstrack is dat al gelijk op een erg fraaie manier te horen en die gitaar geeft in een paar tracks zeker een erg prettige kleuring aan de muziek. Deze fraaie gitaarklanken worden op deze score echter te beperkt toegepast en dat is jammer, want dit zijn verreweg de mooiste tracks.
Een aantal van de gitaartracks hebben een soort elektro-soft-rock stijl, terwijl weer andere een stevige klank hebben, die soms tegen de hard-rock aanleunt. Dat komt soms best positief uit de verf, zoals in 'New Job'. Soms echter draagt de gitaarmuziek bij aan de creepy sfeer van bepaalde tracks, bijvoorbeeld door nogal te 'janken'.
De film is een horrorcomedy en de muziek kent dan ook veel stevige en dissonante muziek voor de creepy scenes. De echte non-muziek geluidseffecten blijven behoorlijk binnen de perken, maar de muziek laat zich regelmatig minder gemakkelijk beluisteren. De melodieën dragen daar ook niet aan bij, want die spreken in verreweg de meeste tracks helemaal niet aan. Er is dan vaak sprake van veel elektronische muziek, maar zonder prettige melodie blijft dat hangen in een soort underscore-stijl die een beetje doorsuddert.
Af en toe neigt de muziek een beetje naar de stijl van een Jablonsky of Tyler, en sommige tracks klinken dan even heel behoorlijk aangenaam, maar dat duurt dan meestal maar even en dus veel te kort, wat een katerig gevoel geeft. Want het is het allemaal net niet. En veel tracks zijn het lang niet.

Kortom, Badelt en Raiher hebben een score gecomponeerd die op allerlei fronten te weinig of teveel is. Te weinig melodieus, te weinig variatie, te weinig mooie klanken, teveel plastic elektronische muziek, teveel gekunsteld muzikaal effectbejag. Elektronische koorklanken moeten in sommige tracks een wat massiever geluid neerzetten, maar het pakt allemaal niet door en valt daardoor behoorlijk tegen. De waardering valt dan ook niet mee: 47 uit 100.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと