Captain America: The First Avenger


Buena Vista Records (0050087243128)
Walt Disney Records (5099908551429)
映画 | 発売日: 19/07/2011 | 映画のリリース: 2011 | フォーマット: CD, ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック アーティスト/作曲家 期間
1.Captain America Main Titles0:56
2.Frozen Wasteland1:53
3.Schmidt's Treasure3:01
4.Farewell To Bucky2:50
5.Hydra Lab1:54
6.Training The Supersoldier1:08
7.Schmidt's Story1:59
8.Vitarays4:25
9.Captain America ''We Did It''1:59
10.Kruger Chase2:55
11.Hostage On The Pier2:46
12.General's Resign2:18
13.Unauthorized Night Flight3:13
14.Troop Liberation5:06
15.Factory Inferno5:05
16.Triumphant Return2:16
17.Invader's Montage2:15
18.Hydra Train3:27
19.''Rain Fire Upon Them''1:39
20.Motorcycle Mayhem3:05
21.Invasion5:09
22.Fight On The Flight Deck3:30
23.''This Is My Choice''3:26
24.Passage Of Time1:35
25.Captain America1:08
26.Star Spangled ManThe Star Spangled Singers2:53
 71:51
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Captain America: The First Avenger - 03/10 - その改訂 Mitchell Tijsen, 提出された (オランダの)
Alan Silvestri is niet zomaar een naampje uit de muziekindustrie. Voor velen filmmuziekfans is het een grote naam en behoort hij tot het rijtje top componisten. Toch heeft hij een paar flops tussen zijn mooie rijtje films staan. De blockbuster van Lara Croft kon mij ook al niet bekoren, de vraag was of hij het wel kon doen met Captain America, een film waar menig mens naar zat uit te kijken. De film schijnt wel aardig te zijn, de muziek is naar mijn mening een grote flop.

De muziek blijft wel hangen maar ik heb geen 1 moment kippenvel gehad. Alles is uitgemolken en na een tijdje wordt het hoofdthema van de film erg irrant. De actietracks doen me niets en worden vervelend en vooral langdradig. Zoals mijn collega al schreef: koffie moet je nooit voor de tweede keer opwarmen, met die uitspraak ben ik het eens. Deze score wil ik liever vergeten dan nog een keer beluisteren, en dat klinkt natuurlijk heel erg overdreven maar dat is het naar mijn mening totaal niet. Silvestri heeft betere scores en hij valt hier weer terug op saaie symfonische actietracks die we allang gehoord hebben van James Newton Howard. Hij is met Captain America fout bezig en vooral bezig om zijn status naar beneden te helpen. Hij blijft wel de naam houden van de componist van Forrest Gump en Back to the Future, maar de laatste jaren komt hij niet echt verder. Met flops zoals The A Team en nu Captain America gaat zijn reputatie naar beneden en lijkt hij weg te gaan uit dat rijtje van top componisten. De man wordt een dagje ouder en heeft misschien geen inspiratie meer...het zou jammer zijn maar misschien is het waar. Dit is namelijk de zoveelste score die mij niet kan raken en dat is zonde als je kijkt naar de goede scores van Silvestri (hij kan 't namelijk wel).

Captain America is een echte standaard score met standaard muziek en een Main Theme die wel heldhaftig is maar totaal niet overkomt. Geen kippenvel en constant maar dat Main Theme. Een Main Theme is iets wat geweldig moet zijn en wat steeds moet terugkeren maar niet zoveel als Silvestri doet. Je kan een geweldig thema wel veel terugbrengen maar dan moet je wel heel erg zeker van je zaak zijn (dan moet het wel een heel goed thema zijn). Indiana Jones kon het bijvoorbeeld wel hebben en Harry Potter. Ook Back to the Future en Batman van Elfman, dit zijn pas heldhaftige thema's waarbij het niet uitmaakt hoe vaak je ze terug brengt. Captain America is een score die ik wil vergeten en een score die uit het rijtje van Silvestri gehaald moet worden als je aan zijn reputatie moet denken. Ik denk dat zelfs de Alan Silvestri fans de score niet echt bijzonder zullen vinden, ook al zeggen ze van wel. Dit is echt een score voor tussendoor, het doet me een beetje denken aan kauwgom. Het is heel erg lekker aan het begin maar hoe langer je kauwt des te vervelender het gaat worden. Dan gooi je het weg en hoop je het nooit meer te zien, en zo denk ik ook precies over Captain America...eens en nooit meer.

Een 3.
Captain America: The First Avenger - 04/10 - その改訂 Maurits Petri, 提出された (オランダの)
Alan Silvestri, een componist apart. De keren dat de man in bloedvorm was, was de afgelopen tijd op een hand te tellen. En dat terwijl hij ware revoluties teweeg bracht met scores als Back to the Future, Predator en Who Framed Roger Rabbit. Bot gezegd was A Christmas Carol een van de laatste keren dat we in beroering raakten door prachtige thematiek. Fans van Silvestri zullen zich niet vinden in deze woorden. De iets nuchtere luisteraars onder ons zullen net als ondergetekende tot de ontdekking komen dat Captain America: The First Avenger misschien wel de slechtste score is van Silvestri in tijden.

Chaos. Dat is waarschijnlijk het sleutelwoord geweest tijdens de productie van de muziek voor Captain America. Helaas mondt deze chaos uit in een lawaaierig album, waarbij je steeds het volume zachter wil draaien. Als iemand had gezegd dat de Main Titles van het The A-Team album afkomstig zijn, had je dat geloofd. De eerste vier tracks zijn zo weinig zeggend, dat je ze uit ellende doorspoelt. Themaloze underscore en heen-en-weer 'gewip' van korte passages werken op de zenuwen. Wat Silvestri alle daarop volgende tracks doet is simpel te beschrijven: zoveel mogelijk orkestraal actierijk lawaai maken en afwisselen met zielloze melodielijnen en korte thema´s die totaal geen samenhang hebben. Mooi voorbeeld is de track 'Vitarays'. Hierin lijkt het orkest geen raad met de noten en speelt maar wat in de rondte. Dat resulteert in vele korte gedeelten die eigenlijk gewoon niet werken. 'Captain America 'We Did It' is getapt uit eigen werk, want lijkt verdacht veel op bijvoorbeeld 'Alpha Mike Foxtrot' Silvestri´s van The A-Team. Natuurlijk is dat de stijl van de componist, maar veel variatie of identiteit krijgt zijn muziek niet (meer) mee. Sterker nog: mix tracks van The A-Team en Captain America: The First Avenger en niemand zal veel verschillen opmerken. De enige track die de aandacht vangt is de allerlaatste, waarin het originele Captain America thema groots en episch klinkt. Genot om naar te luisteren, maar al met al geen vondst van Silvestri.

Putten uit eigen werk is prima, dat doet iedere grote artiest. Maar het nagenoeg kopiëren en het dan identiteitsloos, leeg en oersaai een keer dunnetjes overdoen is helaas niet de manier. Alan Silvestri valt stiekem een beetje door de mand met dit muzikale debacle. Nergens nodigt deze soundtrack uit voor een tweede luisterbeurt. Koffie moet je nooit voor de tweede keer opwarmen!

Captain America: The First Avenger - 05/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
De film Captain America: The First Avenger is de verfilming van weer zo'n superheldenstrip. Dit verhaal speelt tijdens de Tweede Wereldoorlog in America, waar de held als gewoon mens met z'n gebrekkigheden niet wordt toegelaten tot het leger. Maar nadat hij zich aan een supergeheim project heeft blootgesteld, is hij Captain America geworden, die z'n maatjes te hulp komt en Amerika verdedigt tegen het kwaad...

De zoveelste stripverfilming met de zoveelste bombastische score. Maar deze score van Silvestri is niet zo geweldig als je zou verwachten. De muziek is vooral donker gekleurd, met veel diepe klanken, maar is niet erg melodieus en daar gaat de score nogal mank aan. De klankkleuren zijn prachtig, maar de melodieën ontbreken, waardoor de muziek verzand in een soort veredelde thrillerscore, met veel korte klanken en veel onheilspellende effecten. Dat maakt de score nogal matig beluisterbaar. Daarbij is de lengte van de score meer dan 70 minuten en lijken de tracks vrij veel op elkaar, waardoor zeker een krappe 60 minuten min of meer gelijksoortige muziek te horen is in een niet al te aansprekende setting, ondanks de op zich fraaie klanken.

Pas op het einde neemt de score een flinke wending ten goede. Vanaf de track This Is My Choice wordt de score melodisch en krijgt deze een zekere dramatische lading en samen met de fraaie klankkleur die de hele score toch heeft, levert dit mooie tracks op.
Er zit zelfs nog een hele aardige song tussen: Star Spangled Man, met zang die een beetje zestiger jaren lijkt, maar vanwege de leuke melodie prettig klinkt.

Kortom, met Captain America: The First Avenger heeft Alan Silvestri een nogal bombastische, maar verder tamelijk melodieloze score gecomponeerd. En dat terwijl Silvestri er juist heel erg goed in is om mooie melodieuze scores te componeren. De film is een behoorlijk succes geworden, maar daar heeft de score allicht maar beperkt aan bijgedragen. De waardering is dan ook niet hoger dan 53 uit 100 punten.
Captain America: The First Avenger - 08/10 - その改訂 Renaud Marie L, 提出された (フランス語)
Bien sûr, on est très heureux de retrouver Silvestri, son son large, ses cuivres, son orchestre, mais, il faut l'avouer, une petite déception pointe son nez.
La thématique de la partition reste assez pauvre, à part le thème de Captain America, mais qui sera finalement peu développé et utilisé. Peut-être Silvestri pensait-il qu'il allait composer la musique de l'opus suivant, ce qui lui aurait permis de réutiliser son matériel...
Malheureusement, car le score de Jackman pour The winter soldier est un de ses plus gros ratages, il n'en aura pas été ainsi.
Il reste une bonne dose de séquences d'action, avec des ostinatos jouissifs et des cuivres grondeurs. De ci-delà, quelques notes d'électro dispendables. Et, surtout en début de score, quelques plages atmosphériques traitées par l'orchestre de belle manière, certes, mais passé le plaisir du son (superbe) de l'orchestre, il ne se passe pas grand chose au disque.
Et Silvestri est aussi le champion du go, and Stop et rego, en matière de scène d'action. Go, crescendo avec percussion ; stop, silence ; rego, dans le même genre, dans la même ou une autre tonalité, et etc.
Il faut avouer que ce procédé dont il abuse devient vite lassant.
Nous tenons finalement un bon score sympathique, mais un peu longuet, qui se répète parfois souvent.
Captain America: The First Avenger - 04/10 - その改訂 Edgar E, 提出された (オランダの)
Als je de trailer ziet en je een beetje inleeft in een gemiddelde superhelden film verwacht je meestal wel een spannende soundtrack met een pakkende melodie.
Maar bij het luisteren van deze soundtrack heb ik het idee dat het een standaard soundtrack is voor een gemiddelde film.
De film heb ik nog niet gezien maar ik verwacht dan ook dat deze score niet hard zal worden gedraaid onder de film en letterlijk plaats zal nemen als achtergrond muziek om de film niet te veel van last te zijn.

Deze soundtrack valt bij mij totaal uit de smaak en verdiend dan ook niet meer als een 4 voor de moeitte.

その他のリリース Captain America: The First Avenger (2011):

Captain America: The First Avenger (2012)
Captain America: The First Avenger (2016)

コレクションからのサウンドトラック: Comics

X2: X-Men United (2003)
Young Justice (2013)
X2: X-Men United (2012)
Superman/Shazam!: The Return of Black Adam (2011)
Dredd (2012)
Superman: The Animated Series (2014)
Russian Film Music I & II (2014)
Captain America: The First Avenger (2011)
X-Men Origins: Wolverine (2009)
Wonder Woman (2010)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと