The Dove


映画 | 発売日: 30/03/2015 | 映画のリリース: 1974 | フォーマット: CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック アーティスト/作曲家 期間
Original 1974 Soundtrack Album
1.The Dove (Main Title)3:05
2.Sail The Summer Winds**Lyricist: Don Black - Vocalist: Lyn Paul3:11
3.Hitch-Hike To Darwin2:14
4.Patty And Robin2:20
5.Here There Be Dragons3:09
6.Mozambique2:16
7.The Motorbike And The Dove1:24
8.Xing’mombila2:10
9.Alone On The Wide, Wide Sea3:52
10.Porpoise Escort2:31
11.After The Fire1:50
12.Sail The Summer Winds* *Lyricist: Don Black - Vocalist: Lyn Paul2:21
13.The Dove (End Title)1:55
 
The Extras – Stereo Album Mixes (No EFX)
14.Xing’mombilaPart 1 (No EFX)0:25
15.Xing’mombilaPart 2 (No EFX)0:33
16.The Dove (End Title) (No EFX)1:49
 
The Extras – Previously Unreleased Mono Score Cues
17.Sorta Romantic1:14
18.Rotten Cat0:20
19.Starting Again2:28
20.Near Miss0:22
21.From The Depths2:17
22.Unknown Seas1:12
23.Alone On The Wide, Wide Sea (Complete)5:00
24.His Decision3:11
 51:09
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

The Dove - 06/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
De Amerikaanse film The Dove is een biografische dramafilm die geregisseerd is door Charles Jarrot (Anne of the Thousand Days, Mary Queen of Scots). Hij heeft zijn film gebaseerd op het autobiografische boek van Robin Lee Graham, die het record vestigde om als jongste zeezeiler alleen de wereld rond te varen. De film is wat gemengd ontvangen.
Het verhaal draait om de zestienjarige Graham, die besluit om met een zeilboot in z'n eentje de wereld rond te varen. Dat gaat uiteraard niet van een leien dakje en hij moet heel wat ontberingen doorstaan, maar ook frustrerende windstiltes. Toch ontmoet hij op z'n toch de vrouw van z'n leven en het is deels aan haar te danken dat hij de tocht wist te volbrengen.

De muziek is voor de film gecomponeerd door John Barry, die toen al tien jaar aan de weg timmerde als componist van filmmuziek. Hij heeft een heel aardig, wat lievig thema voor de film geschreven, die een zekere vrolijkheid en romantische kleuring over zich heeft. Dit thema zou goed bij een jeugdfilm passen. De meestal met veel strijkers gebrachte melodie klinkt vaak wel wat gedateerd, zoals overigens het grootste deel van de score. Het thema is in vrij veel tracks te horen, waarbij het arrangement regelmatig ook wat aan de mineure kant zit. Dat maakt deze themamelodie toch duidelijk minder aantrekkelijk.

Er waren al diverse albums van Barry's score uitgebracht en in 2015 besloot Intrada om deze uitgebreide versie uit te brengen als een Special Collection editie. Op dit album is de Original Score opgenomen, aangevuld met een aantal extra tracks, waaronder niet eerder verschenen muziek, dat overigens in originele mono-uitvoering op het album is gezet.
De eerste dertien tracks van het album laten de eerder uitgegeven Original score horen. In de openingstrack komt al gelijk het hoofdthema voor het voetlicht, dat in diverse tracks nogmaals voorbij komt. Daarnaast heeft Barry een aantal hiervan afgeleide subthema's geschreven.

Barry heeft ook een song gecomponeerd, waarvoor Don Black de tekst heeft geschreven. Deze song staat als tweede track op het album en wordt gezongen door Lyn Paul. De song komt als twaalfde track nogmaals voorbij in een iets kortere uitvoering. Paul zingt het lied wel aardig, maar het is geen hoogvlieger en klink toch wat gedateerd, zoals veel muziek op dit album.
Een andere aparte track op het album is 'Xing'mombila', waarin vooral Afrikaans etnische zang en dans te horen is, compleet met handengeklap en vrijwel zonder instrumentatie. Pas aan het einde van de track voegt Barry langzaam de mondharmonica toe.
Beide andere tracks met dezelfde titel, maar dan Part 1 en Part 2 laten geen etnische zang meer horen. Deze beide korte delen zijn beperkt tot de mondharmonica en wat strijkers.

De spannende muziek is op dit album beperkt. Slechts enkele tracks zijn wat spannender, zoals 'Here There be Dragons' en als extra track 'Near Miss'. Ook in andere tracks zitten wel spannende gedeelten, maar dat is vaak kort en het spanningsniveau is vaak niet hoger dan wat dreiging, zoals in 'After the Fire'.
'Sorta Romantica' is een track waarvan je zou verwachten dat de romantiek er vanaf druipt, maar niets is minder waar. Het is allemaal tamelijk saai en kabbelt wat voort. Dat geldt sowieso voor de meeste muziek van dit album. Met name de beide tracks met de titel 'Alone on the Wide, Wide Sea' zijn oeverloos saai. Wellicht dat de muziek tijdens de windstille periodes in de film te horen is, want het klinkt allemaal erg minimalistisch en eentonig, zonder aansprekende melodie. Later in de tracks komt er wat meer leven in de brouwerij, maar ook dat klinkt niet erg aantrekkelijk.

Het album bevat zeker ook wel een aantal tracks die best heel aardig zijn. Ook bij de extra toegevoegde tracks zitten een paar die fraai zijn. 'Starting Again' is daarvan nog wel een van de mooiste. Maar de hoeveelheid echt mooie muziek op dit album is toch wel beperkt, ondanks dat Intrada een aantal extra tracks op dit album heeft opgenomen.
Het album sluit af met 'His Decision', die behoorlijk saai begint. Pas in de tweede helft van de track komt het hoofdthema weer op een fraaie manier voor het voetlicht, waardoor het album toch nog heel aardig afsluit.

Kortom, met zijn score voor The Dove heeft John Barry een vandaag nogal gedateerd klinkende score gecomponeerd. Ondanks dat er een heel aardig hoofdthema te horen is, valt de score toch wat tegen. Het is allemaal net even te saai en ook de variatie in arrangementen is wat beperkt, ondanks het gebruik van verschillende instrumenten, zang en etnische klanken. Het helpt allemaal niet om er een enerverende score van te maken. De extra toegevoegde tracks hebben dezelfde kleuring en dezelfde mate van saaiheid, waardoor de waardering niet hoger komt dan slechts 60 uit 100 punten.
Gorgeous John Barry soundtrack makes CD world premiere! Charles Jarrott directs, Joseph Bottoms, Deborah Raffin star, Gregory Peck produces. True story chronicles 5-year voyage of young high school dropout, becoming youngest ever to sail around globe. 'The Dove' refers to his 24-foot sailing sloop. John Barry follows up director Jarrott's successful Mary, Queen Of Scots with equally lush, melodic score in signature style. Beautiful main theme trades with dramatic passages for challenges at sea. Haunting 'Sail The Summer Winds', sung by Lyn Paul with lyrics by Don Black also features. Intrada presents all contents of original 1974 ABC label album, newly re-mixed and re-mastered in vibrant stereo from 8-channel session masters stored in pristine condition in UMG vaults. Album track entitled 'Xing'mombila' was originally created by joining two short Barry cues with native chanting in the middle while LP presentation of 'The Dove (End Title)' included sound effects. Having actual multi-track elements allows Intrada to offer these tracks both with and without effects! Further extras include additional previously unreleased score cues from film, presented in mono, courtesy Paramount Pictures. Also playing amongst these extra cues is complete version of 'Alone On The Wide, Wide Sea' which is edited on the LP. Elegant packaging designed by Joe Sikoryak plus notes by Tim Greiving complete this treat for John Barry fans! John Barry conducts. Intrada Special Collection CD available while quantities and interest remain!

その他のリリース The Dove (1974):

Dove, The (2009)
Dove, The (1974)
Dove, The (2001)
Dove, The (1975)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと