More Music From Braveheart


Londen Records UK (0028945828725)
Londen Records US (0028945828725)
Londen Records Germany (0028945828725)
映画 | 年: 1997 | 映画のリリース: 1995 | フォーマット: CD, ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Prologue: "I Shall Tell You of William Wallace"3:34
2.Outlawed Tunes on Outlawed Pipes2:03
3.The Royal Wedding2:12
4."The Trouble with Scotland"0:40
5.Scottish Wedding Music1:14
6.Prima Noctes1:46
7.The Proposal6:31
8."Scotland Is Free!"0:17
9.Point of War / Johnny Cope / Up in the Morning Early2:59
10.Coversing with the Almighty1:20
11.The Road to the Isles / Glendaural Highlanders / The Old Rustic Bridge by the Mill3:52
12."Sons of Scotland!"12:09
13.Vision of Murron1:45
14."Unite the Clans!"0:23
15.The Legend Spreads1:07
16."Why Do You Help Me?"0:37
17.For the Love of a Princess4:05
18."Not Every Man Really Lives"4:10
19."The Prisoner Wishes to Say a Word"3:42
20."After the Beheading"1:48
21."You Have Bled with Wallace!"1:22
22.Warrior Poets0:28
23.Scotland the Brave / The Badge of Scotland2:47
24.Leaving Glenurquhart / The Highland Plaid / Jock Wilson's Ball3:32
25.Kirkhill / The Argyllshire Gathering / The Braemar Highland Gathering4:08
 68:31
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

More Music From Braveheart - 08/10 - その改訂 Thomas-Jeremy Visser, 提出された (オランダの)
Mel Gibson oogstte veel lof voor zijn titanische verfilming over het leven van William Wallace. De Schotse vrijheidsstrijder die gehuld in een kilt een ware guerrilla-oorlog tegen de Engelse overheersing startte. Gibson moest zelf diep in de buidel tasten voor de film, en met een kilt en lik blauwe verf op zijn gezicht was een filmicoon geboren. Want ondanks dat de film pas 15 jaar oud is, het is nog steeds de krachtige film die het toen was, mede dankzij Gibson's ijzersterke vertolking. James Horner heeft in de jaren 90 prachtige scores gemaakt. Ik ben persoonlijk geen fan van Titanic, maar des te meer van Legends of the Fall, Casper, The Mask of Zorro en niet te vergeten Apollo 13. Braveheart sluit naadloos aan bij deze rij.

Nadat het vrouwenkoor op majestueuze wijze opent, horen we tokkelinstrumenten, en daarna de typische, nog altijd prachtige strijkers zoals alleen James Horner ze kan laten klinken. En natuurlijk de doedelzak, een instrument dat Horner, bij sommigen tot irritatie leidend, maar al te graag gebruikt. De dialoog van de film komt er ineens doorheen, de stem van Angus Macfadyen, die begint met de bekende tekst: "I Shall Tell You the Truth about William Wallace." De doedelzak valt weg, en nu komen de hoorns en de prachtige blazers opdagen. Outlawed Tunes on Outlawed Pipes is introduceert het hoofdthema op de doedelzak, eigenlijk overbodig sinds het thema toch een van de bekendere thema's uit de filmwereld is. Konden we in de eerste track Angus MacFayden nog wel waarderen, in The Royal Wedding horen we hem, erg overbodig, weer aan de praat. En dat terwijl de kalme kloostermuziek wel erg fijn is om te horen. Als men the Trouble of Scotland hoort, begint men zich toch af te vragen of dit nou een luisterfilm/audiocue is of een complete recording, aangezien we de stem van Patrick McGoohan horen. De man die de wrede Koning van Engeland speelde, en helaas op de 13de Januari dit jaar overleed. Het eerste hoogtepunt vinden we in The Proposal, een romantische track, waarin James Horner laat horen dat enkele houtblazers soms veel effectiever zijn dan een immens orkest. Het liefdesthema wordt geïntroduceerd, wederom een ijzersterk thema, gebracht door een bijzonder grote strijkerssectie. Point of War is een en al doedelzak. Typische Schotse marsmuziek. Een geweldige track, vooral voor de fans van het instrument uit de Hooglanden een prachtige aanvulling op deze score.

Sons of Scotland! is nog steeds, na al die jaren, ijzersterk. Het militaire begin, en de houtblazers die ons langzaam begeleiden naar het symfonische hoogstandje dat Horner vervolgens levert. Het Braveheart thema klinkt gemoedelijk en hoopvol, de sfeer van de film doeltreffend terughalend. Want voor de leken onder ons, dit is de muziek die te horen is als Wallace (ik wil toch even Mel Gibson noemen, want dit was een acteerprestatie zoals er maar weinig zijn) op zijn paard voor het Schotse leger rijdt, en hen de beste peptalk geeft die we ooit op het witte doek zagen. Ook Mel's dialogen zijn te horen, dit keer passend, omdat duidelijk wordt hoe sterk de band tussen dialoog en muziek is. Vervolgens horen we de zenuwslopende actiemuziek, gecreëerd door opzwepend slagspel, hoorns en doedelzakken, en later nog hoog spelende strijkers. The Legend Spreads is een drukke track, waarin de "bagpipe" stijlvol wordt ingezet, door haast het tegenovergestelde te spelen van wat de rest van het orkest doet. For the Love of a Princess is ook prachtig. Het hoofdthema wordt gewoonweg keer op keer herhaald maar iedere keer met een andere instrumentatie of grootte. Vooral rond 2:30 is Horner wel heel erg goed bezig. The Prisoner Wishes to say a word is te horen tijdens het onbetwiste hoogtepunt van de film en de score. De onthoofding van Wallace, en het moment waarop de beste man Freedom met veel overtuiging uitschreeuwt (Gibson gaf later toe dat zijn stem digitaal was verlengd om het wat epischer te laten klinken. Het is moeilijk te beschrijven wat voor impact dit de eerste keren dat je het ziet op je heeft. Heel eventjes lijken beeld en muziek gewoonweg even samen te smelten. Een van de meest memorabele momenten uit de samenwerking tussen beeld en geluid. In You Have Bled With Wallace knalt Horner nog een keer er op volle kracht uit, door strak en meeslepend het hoofdthema te spelen, grootser dan ooit. Scotland the Brave is zonder twijfel het meest bekende muziekstuk dat op de doedelzak is gespeeld. Tevens Schotse volkslied trouwens.

Deze uitgave van Braveheart is een beetje ongelukkig in elkaar gezet. Hoewel ik een groot fan ben van de muziek die Horner voor de film schreef, zijn de dialogen en ongebruikte/extra tracks nou niet bepaald de moeite waard. Om nog maar te zwijgen van de dialogen die op slechts 2 plekken echt goed geplaatst zijn. Het effect van de muziek gaat veelal weg als de stemmen van de cast te horen zijn, en leidt tot irritatie. De muziek klinkt echter nog altijd onweerstaanbaar mooi, en op sommige momenten zelfs perfect.
More Music From Braveheart - 10/10 - その改訂 Arvid Fossen, 提出された (オランダの)
Braveheart, een onverslijtbare topper onder de soundtracks, de lyrische en epische thema's van James Horner in dit heldenepos in de film hebben een zodanige impact in en op de film, mede door de montagetechniek die de muziek meer dan gemiddelde aandacht geeft, dat bij het beluisteren je opnieuw ondergedompeld wordt in de strijd van William Wallace. Met Braveheart More Music is deze ervaring helemaal volledig, de soundtrack bevat een aantal muziek stukken die niet op deze eerste soundtrack stonden, de muziek is de gebracht in de film versie, de traditionele Schotse muziek zit erbij en last but not least, de meest memorabele dialogen uit de film worden tussen de muziek gemonteerd. Ok, het is misschien een hebbeding voor de echte fans van de film, maar veel plezier beleef je erin ieder geval wel mee!
More Music From Braveheart - 04/10 - その改訂 Eric Xalandar, 提出された (フランス語)
Cédant une fois de plus à ce procédé immonde consistant à plaquer des dialogues du film sur la musique (cf quelques années plus tard "Back to Titanic"), James Horner ennuie. Hormis de très rares morceaux inédits de son score (environ 7 ou 8 minutes sur + de 70 que fait le CD!!), ce CD n'apporte strictement rien de neuf et nous recycle tous les morceaux du premier volume avec des dialogues en plus... Ah si, j'allais oublier quelques morceaux très militaires (sûrement traditionnels) histoire de faire croire à de vrais morceaux inédits. Nous on aurait bien aimé un vrai complete score pas juste une arnaque pour se faire encore plus de fric! Un jour peut-être, on peut rêver...
More Music From Braveheart - 07/10 - その改訂 Michel Gregoire, 提出された (フランス語)
Ce n'est pas la BO originale du film "braveheart" ,celle ci ne comptient qu'une partie de la BO du film, a laquelle on a rajouté des parties dialoguées ou des titres traditionnels, a acheter pour les fans de belle musique celtique.

その他のリリース Braveheart (1995):

Braveheart (1995)
Titanic and Other Film Scores of James Horner (1998)
Tout Braveheart (1998)
Braveheart (2015)
Braveheart (2017)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと