The Whole Wide World


Mojo Trax (0601215303223)
映画 | 年: 1996 | 映画のリリース: 1996 | フォーマット: CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!

 

# トラック   期間
1.The Love Theme2:45
2.Two Sides of Bob6:18
3.Conan Emerges1:29
4.Novalyne Reflects2:53
5.The Telegram5:20
6.A Yarn Unfolds2:43
7.Letters at Sunset/The Cabin7:07
8.Bob's Despair1:41
9....Let Go of your Mother3:34
10.Novalyne's Theme3:09
11.Sombrero0:31
12.End Titles4:42
 42:12
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

The Whole Wide World - 07/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
De dramafilm The Whole Wide World is een biopic over de relatie tussen de onderwijzeres en aankomend literair schrijfster Novalyne Price Ellis (Renée Zellweger) met de wat excentrieke Robert E. Howard (Vincent D'Onofrio), die zich vooral bezig hield met het schrijven van goedkope, rechtlijnige pulpverhalen over geweldenaars en gevangen vrouwen, en met veel bloed, bloot en dood, waarvan overigens een aantal in latere jaren zijn verfilmd. Conan the Barbarian is daarvan de bekendste geworden.
Als ze aan elkaar worden voorgesteld bloeit er iets moois op tussen hen beiden. Maar al snel komen de eerste barsten in hun passievolle relatie en beginnen persoonlijke irritaties hun tol te eisen. Howard's band met z'n bedlegerige moeder is sterk, waardoor hij naast z'n schrijversschap weinig tijd kan besteden aan Ellis, terwijl andere mannen naar haar hand dingen...

De muziek voor deze film is van Harry Gregson-Williams en Hans Zimmer en is hun eerste echte samenwerking. Daarbij kreeg Gregson-Williams alle kans om veel van Zimmer te leren. Een kans die hij ten volle heeft benut, want hij is een van de succesvolste loten aan de stam van Zimmer's Media Ventures imperium geworden.

De score is een behoorlijk elektronische score geworden, waarbij de synthesizer een grote rol speelt. Deze muziek is ruim aangevuld met orkestrale klanken en percussie en ook grootse koorklanken. Die laatste klinken precies zoals Zimmer dat in andere score's uit die tijd deed, waaronder Crimson Tide, waardoor de kleuring van een aantal tracks veel weg heeft van die scores, met name in de spannender tracks.

Vooral bij die spanningstracks worden vaak alle instrumenten toegepast, aangevuld met koorklanken. De melodie laat dan echter nogal eens te wensen over, waardoor dit toch niet de gemakkelijkst in het gehoor liggende tracks zijn.
Behalve een aantal spannende tracks kent de score veel tracks die rustig, zelfs wat melancholiek zijn. Daarin past Gregson-Williams dan onder andere piano of houtblazers toe, aangevuld met harp en violen en zachte hoornklanken. Deze muziek heeft vaak nogal het karakter van underscore en kabbelt een beetje rustig voort, zonder echt aan te spreken. Het is vaak op zich fraaie muziek, maar het spreekt allemaal net te weinig aan. Daarbij lijken veel tracks qua sfeer nogal op elkaar, wat het toch uiteindelijk wat saai maakt. Als achtergrondmuziek is dit prima, maar als filmmuziek om met aandacht naar te luisteren heeft het net te weinig pit.
Daar komt bij dat wanneer de muziek wat voller klinkt, dit niet orkestraal, maar duidelijk elektronisch is. Dat kan fraai zijn, maar is dat bij deze score nogal eens niet. Een redelijk deel van de muziek heeft echter vrij weinig volume en neigt soms naar minimalisme, al stoort dat zeker niet, integendeel. Dit zijn vaak de wat fraaiere melodieuzere tracks die het goed doen en eigenlijk een beetje het beeld van de score bepalen. Dat beeld neigt daardoor zeker naar de positieve kant.

Kortom, deze eerste samenwerking tussen Harry Gregson-Williams en Hans Zimmer pakt overwegend heel behoorlijk uit. Gregson-Williams weet de synthesizers van Zimmer goed onder de duim te houden met fraaie aanvullende orkestrale muziek. Ook qua thematische melodieën is de score overwegend het beluisteren waard.
Daarmee krijgt deze score voor The Whole Wide World een heel behoorlijke 74 uit 100 punten.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 もっと