Kiss of Death


Milan Records (0731383571527)
Milan Records (0743212802825)
映画 | 年: 1995 | フォーマット: CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック アーティスト/作曲家 期間
1.Back In LifeJoe Roberts4:57
2.SpacemanThe Rosemarys2:47
3.Feeling FreeLiquid City6:28
4.Porque No UnirnosSalsa Picante4:46
5."Kiss Of Death" - Main Titles2:39
6.Jimmy's Dilemma1:35
7.Illegal Convoy3:35
8.Calvin's revenge3:17
9.Rosie And Corinna2:52
10.Junior Suspects2:46
11.Corinna Is Kidnapped2:08
12.Junior's Arrest3:28
13.Jimmy's Resolve2:38
14."Kiss Of Death" - End Credits4:05
 48:01
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Kiss of Death - 07/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
Dit is de tweeëntwintigste recensie uit de Trevor Jones serie.

Vorige: From Hell
Volgende: Merlin

De Amerikaanse film Kiss of Death is een donkere thriller, die geregisseerd is door de Zwitser Barbet Schroeder (Single White Female, Barfly, Murder by Numbers). De film is eigenlijk een remake van de gelijknamige klassieker uit 1947, maar het verhaal wijkt behoorlijk af. In de pers was men redelijk positief over de film en met name de prestaties van Nicholas Cage, maar in de bioscopen liet het publiek het nogal afweten.
Het verhaal draait om Jimmy Kilmartin (David Caruso), die net uit de gevangenis is en daar uit wil blijven. Als zijn vrouw Bev (Helen Hunt) weg is, komt z'n zwager Ronnie (Michael Rapaport) bedelen om z'n hulp bij een transport van gestolen auto's voor Little Junior Brown (Cage). Omdat Ronnie vreest voor z'n leven besluit Jimmy toch te helpen. Maar als ze door de politie gesnapt worden ontstaat een vuurgevecht, waarbij Jimmy gewond raakt en gearresteerd wordt. De advocaat van Brown zegt dat Jimmy's vrouw royaal vergoed zal worden als hij de schuld op zich neemt...

De muziek bij deze harde thriller is van Trevor Jones, maar de film bevat een groot aantal songs in het rock-, funk- en dancegenre, waarvan een aantal op het soundtrackalbum zijn opgenomen. De score van Jones laveert in de film tussen deze songs door, maar hij lijkt zich weinig van de stijl van die songs te hebben aangetrokken.

Het album opent met een viertal songs uit de film, die allemaal heel redelijk in het gehoor liggen. De eerste beide zijn redelijk rustige rocksongs, die het goed doen. De song 'Feeling Free' heeft een wat funky stijl en de song 'Porque no Unirnos' heeft een salsa-mexicaanse kleuring. Gemiddeld zijn het wel aardige songs, maar er zitten zeker geen uitschieters bij.

Trevor Jones heeft een stevige score gecomponeerd, die op dit album opent bij de vijfde track met de 'Main Titles'. De score combineert stevige orkestrale klanken met stevige elektrische gitaarmuziek. Dat is gelijk in deze track en eveneens in de 'End Credits' goed te horen, waarbij de muziek heel behoorlijk harmonieus blijft, met een redelijk aansprekende themamelodie. Dat maakt deze combinatie van orkest met de rock-klanken van de elektrische gitaar tot de meer aansprekende muziek op dit album, juist ook omdat Jones hier niet vervalt tot chaotische of dissonante uithalen, maar alles binnen de harmonische lijnen houdt.
De thematiek van deze tracks komt ook in andere tracks voorbij, soms goed hoorbaar, maar ook vaak meer onder de oppervlakte.

Behalve de elektrische gitaar past Jones in deze score veel meer elektronische klanken toe, enerzijds om de muziek een specifieke klankkleur te geven, anderzijds om de muziek steviger en massiever te laten klinken. Een flink deel van de score heeft een intense sfeer, die het grimmige verhaal goed weergeeft in muzikale klanken. Daarbij zijn veel tracks ook nog eens behoorlijk spannend gecomponeerd, met ijle violen, galmende percussie, donkere basklanken op minimale underscore of losstaande, priemende pianoklanken en andere muzikale elementen die spanning aan de muziek geven. Die spanning is goed voelbaar in tracks als 'Calvin's Revenge', 'Junior Suspects', aan het eind van 'Illegal Convoy', 'Corinna is Kidnapped', of 'Junior's Arrest'.

Maar de score kent ook meer ingetogen en melodieuze muziek, met name in 'Rosie and Corinna', waarin mooie glijdende altvioolklanken gecombineerd worden met houtblazers, maar waar toch steeds een licht dreigende en toch aansprekende baslijn onder hangt.

De intense stijl van componeren van Jones, zoals dat ook in vele van zijn andere scores te horen is, komt duidelijk naar voren in een track als 'Illegal Convoy', waarin de voor Jones kenmerkende pulserende orkestrale klanken stevig voor het voetlicht komen en een behoorlijk drive aan de muziek geven.

Daarmee heeft de score een aantal meer melodieuze tracks en een aantal tracks die meer op spanning zijn gearrangeerd. De melodieuze tracks, zoals de 'Main Titles', 'End Credits', 'Illegal Convoy' en 'Rosie and Corinna' zijn veel prettiger beluisterbaar dan de spannende, wat grimmiger tracks en trekken de score daarmee flink omhoog.

Kortom, met zijn score voor de grimmige film Kiss of Death heeft Trevor Jones een passende score gecomponeerd. De vele spannende tracks op het album liggen echter niet allemaal even prettig in het gehoor, vanwege hun soms minimalistische klanken of ijzige kleuring en vaak grimmige, wat funky arrangementen. De score bevat echter een aantal meer melodieuze, meestal behoorlijk stevige tracks, met soms een nogal rock-achtig karakter, maar in een enkel geval ook meer ingetogen licht dramatisch en licht dreigend. Daarnaast opent het album met een viertal songs, die hooguit wel aardig zijn. De waardering voor het geheel komt uit op een redelijk gemiddelde van 66 uit 100 punten.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと