Veronica Guerin


Hollywood Records Germany (5050466582027)
Hollywood Records US (0720616239822)
Hollywood Records UK (0766482537044)
映画 | 年: 2003 | フォーマット: CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック アーティスト/作曲家 期間
1.One More DaySinead O'Connor3:20
2.Dublin 19662:50
3.Driving1:37
4.Preparations 1:50
5.The Killing 5:07
6.Research 1:03
7.Traynor Lies 2:11
8.The Beating 4:24
9.Conversations 1:54
10.First Warning 1:14
11.Bad News6:05
12.Second Warning 2:25
13.Deceit 3:32
14.Never Show Your Fear 1:23
15.The FuneralSinead O'Connor2:21
 41:16
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Veronica Guerin - 08/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
Drie jaar na 'When the Sky Falls' is het waargebeurde verhaal van vooral de laatste weken van het leven van Veronica Guerin voor de tweede maal verteld in de film van regisseur Joel Schumacher, met Cate Blanchett in de hoofdrol.
Veronica Guerin is een misdaadverslaggever voor de krant Sunday Independant en ze weet via haar reportages allerhande zaken aan het licht te brengen. Als drugsbendes steeds meer macht krijgen en ook steeds meer invloed bij het gewone volk en met name bij jongeren, wil ze ook dat verhaal naar buiten brengen. Maar naarmate ze de drugsbendeleden dichter op de huid komt, beginnen de bedreigingen en zelfs aanslagen. En niet alleen zij wordt doelwit, maar ook haar familie...

De score is van Harry Gregson-Williams, die een fraaie score componeerde voor deze dramathriller. Gregson-Williams heeft er een wat melancholieke sfeer aan gegeven, die goed past bij de film. Hij past veel Keltische motieven toe, waardoor de score ook fraai aansluit bij de couleur-locale van de film.

De muziek is rustig en sfeervol, zonder heftige orkestrale uitbarstingen en al helemaal zonder de zogenaamde Media-Ventures sound, terwijl Gregson-Williams toen toch deel uitmaakte van die groep rond Hans Zimmer. Daaruit blijkt maar weer dat die zogenaamde 'Media-Ventures sound' ook maar een relatief begrip is, want vooral Gregson-Williams en ook John Powell voldeden met veel scores niet aan de stijl die in de filmmuziekwereld al snel denigrerend aan Media-Ventures en/of Remote Control gekoppeld werd.

De film is een dramathriller en de score kent dan ook zeker de nodige spanningsverhogende muziek. Met name de eerste tracks van het album hebben wat last van dat type muziek, dat vooral elektronisch is geproduceerd en toch wat gebrek aan melodie en fraaie harmonieën heeft. Na de bijzonder fraaie openingssong begint de score gelijk met die wat mager klinkende muziek, die wat minder gemakkelijk in het gehoor ligt. Hoewel 'Dublin 1996' voor een deel wel een heel behoorlijke melodie heeft, tekent Gregson-Williams toch een grauw sfeerbeeld met veel industriële klanken. 'Preparation' heeft een hoog effect en thriller gehalte.
Vanaf 'The Killing', die nogal monotoon begint, wordt de beluisterbaarheid van de score steeds beter en wordt in de muziek meer de dramatische en verhalende kant van de film verklankt. Daardoor komen de mooie melodieën veel meer aan bod en ook de klankkleur wordt minder elektronisch en krijgt veel meer een Iers tintje. Toch wordt ook dan de synthesizer niet geschuwd en komen die elektronische klanken nog regelmatig terug, met name in spannender tracks of gedeelten daarvan.

In een groot aantal tracks is de muziek rustig en neigt soms wat naar het minimalistische. En toch weet Gregson-Williams er een overwegend fraaie en prettig beluisterbare kleuring aan te geven. De melodieën in nogal wat tracks worden vooral gespeeld door solo of duo instrumenten, vaak op een rustige underscore van violen. Af en toe wordt dat aangevuld met lichte koperklanken of percussie. Vrijwel nergens zwelt dit echt aan of gaat dit overheersen.
Vooral de elektrische viool speelt een grotere rol in de score en Hugo Marsh, die dit instrument bespeelt, heeft ook meegewerkt aan verschillende composities, waaronder ook de songs op het album.

Drie songs staan op het album, waarvan de openingstrack en de afsluitende track gezongen worden door Sinead O'Connor. De melodie van beide songs is het thema van de score en Gregson-Williams heeft er een fraai thema van gemaakt, die gedurende de score regelmatige verdekt terugkomt. Vaak bij vlagen of in korte motieven hoor je het thema terug.
De openingssong zingt O'Connor in het Engels, terwijl de afsluitende song op dezelfde themamelodie in het Gaelic gezongen wordt. Het zijn erg fraaie Iers gekleurde songs die O'Connor op een ontroerende manier brengt. Ze zong ook de themasong voor de film The Young Victoria, met een werkelijk prachtige score van Ilan Eshkeri, maar die song was een ramp, terwijl de themasongs voor Veronica Guerin juist prachtig zijn.
Dan is er halverwege de score nog een song, die gezongen wordt door een straatmuzikantje. Het schijnt dat Gregson-Williams hem op straat hoorde zingen voor een paar centen en hem op straat een aantal Ierse songs heeft laten zingen die hij heeft opgenomen. Rondom een van die songs, 'Fields of Athenry', heeft Gregson-Williams vervolgens muziek gecomponeerd die de jongen als het ware begeleidt, al is het achteraf ingevuld. De wat melancholieke Ierse sfeer maakt ook dit tot een ontroerende song.
Daarmee zijn de songs bijna de hoogtepunten van het album geworden, al doet de rest van de score er nauwelijks voor onder.

Kortom, met Veronica Guerin heeft Harry Gregson-Williams een overwegend fraaie score gecomponeerd. Met name de songs zijn erg fraai, maar ook de score bevat een behoorlijk aantal bijzonder fraaie tracks. Toch zitten er zeker ook een aantal tracks tussen die minder gemakkelijk in het gehoor liggen, voor de spannender scenes in de film. Deze minder prettige tracks zitten vooral in het eerste deel van de score. Toch is het als geheel een fraaie score geworden, met een waardering van 77 uit 100 punten.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと