Napola - Elite für den Führer


Zyx (0090204904297)
映画 | 年: 2005 | 映画のリリース: 2004 | フォーマット: CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Große Hoffnung (Dialog)0:24
2.Opening Theme2:24
3.Eine Ganz Besondere Sache (Dialog)0:40
4.Living Home1:33
5.Inside the Locker1:11
6.Kein Mitleid (Dialog)0:30
7.The Castle1:00
8.Training1:28
9.Heldentog (Dialog)1:08
10.Albrecht1:03
11.Too Weak2:16
12.Ein Großes Abenteuer (Dialog)0:30
13.Two Brothers0:53
14.No Pity0:47
15.Reiß Dich Zusammen (Dialog)0:13
16.Death Forest4:02
17.The Flight4:15
18.Die Winterliche Landschaft (Dialog)0:52
19.Back to the Castle0:40
20.I Am Afraid1:29
21.Privilegiert (Dialog)1:10
22.The Task1:05
23.The Confrontation0:53
24.Ich Konntw Nicht Anders (Dialog)1:11
25.Lake Scene0:57
26.Death of Albrecht2:52
27.The Last Match2:30
28.The Last Scene1:48
 39:43
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Napola - Elite für den Führer - 07/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
Dit is de negende recensie uit een tiendelige serie naar aanleiding van het overlijden van Angelo Badalamenti.

Vorige: The Last Don
Volgende: The Straight Story

De Duitse oorlogsfilm NapolA: Elite für den Führer (elders heet de film Before the Fall) is geregisseerd door Dennis Gansel (Das Phantom, Wir sind die Nacht, Die vierte Nacht, Mechanic: Resurrection), die hiermee zijn bekendste en indrukwekkendste film maakte. Gansel schreef ook het scenario. De term NapolA was een afkorting van National Politische Ausbildung, een school waar tijdens de Tweede Wereldoorlog Duitse tieners werden opgeleid om in Hitlers toekomstige Derde Rijk de elite te vormen. De film kreeg vele nominaties voor prijzen en won een groot aantal daarvan.
Het verhaal speelt zich af in 1942 en draait om de zeventienjarige Friedrich Weimer (Max Riemelt), die zich opgesloten voelt in de sociale omgeving van de Berlijnse wijk waar hij woont. Omdat hij goed kan boksen wordt hij, tegen de zin van zijn ouders, toegelaten tot het NapolA, om daar te leren hoe het toekomstige Groot-Duitse Rijk van Hitler geregeerd moet worden, en hoe hij daaraan eervol kan bijdragen. Op de harde leerschool sluit hij vriendschap met de introverte Albrecht Stein (Tom Schilling). Maar wanneer er in de buurt krijgsgevangen ontsnappen, moeten beiden zich bewijzen en een keuze maken die hun toekomst bepaalt...

De muziek bij deze (anti-)oorlogsfilm is van de in 2013 overleden Canadeze componist Normand Corbeil, die hierbij samenwerkte met de Amerikaan Angelo Badalamenti. Van hun score is een album uitgebracht met daarop een aantal tracks met dialoog uit de film. Die tracks zijn keurig over het album verdeeld. Deze stukjes dialoog zijn eigenlijk best wel indrukwekkend, als afwisseling van de vrij rustige muziek van de score. Van de 28 tracks op het album zijn er 9 met dialoog, wat op zich best veel is. Toch pakt het geheel van dialoog en muziek erg goed uit, omdat net als de film, de dialogen steeds heftiger worden, als je luistert naar wat er gezegd wordt. Op de tracklijst zijn de dialoogtracks steeds van een Duitstalige titel voorzien (waarbij de negende track overigens 'Heldentod' hoort te heten), terwijl de score-tracks een Engelstalige titel hebben.

De score is hoofdzakelijk gecomponeerd door Normand Corbeil. De themamelodieën en de kleuring van de score zijn echter vooral gecomponeerd door Angelo Badalamenti, waarop Corbeil heeft voortgeborduurd. De kleuring van de muziek van Corbeil is dan ook qua stijl vergelijkbaar met de wat dromerige kleuring die we kennen van veel van Badalamenti's andere scores. De muziek is orkestraal gemaakt en alle scoremuziek, ook de thema's van Badalamenti, is daarbij door Corbeil georkestreerd en gearrangeerd. Het Radio Symfonieorkest van Slowakije heeft vervolgens de muziek uitgevoerd.
De muziek van de score klinkt veelal behoorlijk dromerig, maar is soms wel erg zacht gemixt en op de achtergrond aanwezig. Toch zijn de harmonieën meestal erg fraai en zijn vooral de melodieën vaak prachtig. Dat geldt overigens vooral waar die melodieën van Badalamenti afkomstig zijn en veel minder voor de tracks van Corbeil, die een duidelijk wat grimmiger kleuring hebben. Toch staan ook de tracks van Corbeil in het wat trage tempo, met dezelfde instrumentaties als die waar de melodieën van Badalamenti zijn. De eigen melodieën van Corbeil zijn daardoor minder aantrekkelijk, al kan dat uiteraard ook komen omdat Corbeil wellicht de muziek voor donkerder filmscenes gecomponeerd heeft.

De beide afsluitende tracks van de score beginnen beide nogal eentonig en minimalistisch. Pas daarna komen de mooie themamelodieën terug. Vooral de laatste track 'The Last Scene' laat weer die dromerige klanken horen van trage, maar fraai meanderende middentoonstrijkers in prachtige harmonieën. Daarmee sluit het album op een prettige manier af, al heeft de muziek dan een wat weemoedige sfeer.

Kortom, het score-album van de film NapolA: Elite für den Führer laat een goede indruk van de film achter. Dat komt deels door de vele dialoogtracks die tussen de scoretracks zijn opgenomen. De score is van Normand Corbeil, die hierbij samenwerkte met Angelo Badalamenti, waarbij Badalamenti voor de themamelodieën en de dromerige kleuring zorgde. Corbeil componeerde op basis daarvan een aantal eigen tracks en arrangeerde en orkestreerde de composities van Badalamenti. De muziek heeft daardoor de muzikale kleuring van een typische Badalamenti-score. Het zijn ook vooral de Badalamenti composities die het meest aantrekkelijk zijn om te beluisteren. De tracks die Corbeil zelf componeerde hebben vaak toch een wat grimmiger kleuring, al blijft de stijl consequent traag vloeiend. De tracks van Badalamenti krijgen een waardering van 77 uit 100 punten, het album als geheel krijgt 73 punten.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと