The Corruptor


Colosseum (4005939601423)
Varèse Sarabande (0030206601428)
映画 | 年: 1999 | 映画のリリース: 1999 | フォーマット: CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.The Corruptor2:58
2.Beneath The Streets3:27
3.Lamp Store Shootout2:11
4.Panty Raid1:41
5.Ginza Shooting2:36
6.The Old Man1:04
7.Drug Raid0:48
8.Dumpster1:35
9.Death Drives Through Chinatown4:59
10.He Takes The Hook2:33
11.A Plum1:52
12.Chen Betrayed2:28
13.To The Ship2:42
14.Human Cargo1:48
15.Chen Shot2:34
16.Funeral In Chinatown1:36
17.Oud Happy3:06
18.Corrupted2:39
 42:37
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

The Corruptor - 06/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
De Amerikaanse actiefilm The Corruptor is geregisseerd door James Foley en speelt zich af in de New Yorkse wijk Chinatown. De film probeert daarmee een soort mix te zijn van een Chinese vechtfilm en een politiethriller. De meningen zijn echter nogal verdeeld of dat wel of niet gelukt is. De film was in ieder geval niet erg succesvol.
Het verhaal draait om een bende-oorlog tussen Chinese bendes in Chinatown. Politieman Nick Chen (Chow Yun Fat) heeft opdracht om die bende-oorlog te sussen, hij speelt een soort dubbelspel door ook als informant te werken voor een andere Chinese bende, de Tongs. De politie denkt hem echter op het spoor te zijn en na een explosie in de wijk wordt politieman Danny Wallace (Mark Wahlberg) aan Chen gekoppeld. Wallace heeft intussen de opdracht om de corruptie van Chen te onderzoeken. Maar daarna lopen zaken uit de hand en worden zowel Chen als Wallace gedwongen om keuzes te maken die ze eigenlijk niet willen...

De score is van Carter Burwell en hij heeft een mengeling van Oosterse en Westerse klanken gecomponeerd, die in de film de relatie tussen Nick en Danny moet verklanken.
Burwell heeft voor de film een heel aardig thema gecomponeerd, dat al gelijk in de eerste track uitgebreid voor het voetlicht komt. Het is een vlot thema, met een oosters tintje en een wat melancholieke melodie. Dit thema komt in een flink aantal tracks voorbij, maar vaak wat meer verborgen of in een ander, meestal wat trager tempo. Toch is dit typisch zo'n thema, die het in een oosterse setting erg goed doet.
Om die oosterse sfeer te versterken past Burwell allerlei truuks toe, maar de grootste invloed hebben de muzikanten die de Chinese fluit en de Huqin of Erhu bespelen. Beide instrumenten hebben een geluid die we gemakkelijk koppelen aan oosterse muziek. De Chinese fluit heeft een iets hesige klank. De Erhu is een tweesnarige viool, die ook erg fraai omgaat met licht verglijdende klanken.
Daarnaast past Burwell ook een heel palet aan percussie-instrumenten toe, waarvan een deel ook die typische oosterse klank heeft die wat lijkt op gamelan-muziek. Maar de percussie klinkt in een aantal tracks juist heel westers, vaak bijna industrieel, met heftige holle slagen, alsof de bespeler in een grote loods staat. Op de score geeft de percussie bijna het belangrijkste effect aan de muziek. Die bepaalt immers het ritme en de intensiteit van de muziek. Regelmatig wordt dat nog weer elektronisch vervormd of versterkt.

Die elektronica speelt een flinke rol in de score, want een deel van de muziek, zowel percussie als underscore, wordt elektronisch opgewekt of versterkt of gesampled of vervormd. Op die underscore of percussie plaatst Burwell dan regelmatig de Oosterse klanken van die typische instrumenten.
Maar lang niet elke track is melodieus en heeft dat oosterse tintje. Een flink aantal tracks zijn nogal aan de magere kant en bestaan dan vooral uit percussie, zonder dat er verder enige melodie aan te pas komt. Zelfs een track als 'Death Drives Through Chinatown' is nauwelijks melodieus, terwijl de elektrische gitaar flink ingezet wordt. Maar die wordt daar vooral gebruikt als sfeerinstrument. Die sfeer is dan wel duister en de gitaar speelt met stevige rock-klanken, zonder noemenswaardige melodie. Daarnaast komen af en toe ook tracks of delen van tracks voorbij met meer creepy muziek.
In veel tracks is ook de underscore nogal mager, vooral ook qua melodie, waardoor een flink deel van de score een nogal soundscape-achtig karakter heeft gekregen. Gelukkig worden die tracks regelmatig afgewisseld met die waarin de melodieuze oosterse instrumenten de hoofdrol spelen. Toch is het over het geheel van de score wat aan de magere kant.

Kortom, met The Corruptor heeft Carter Burwell een redelijk beluisterbare score gecomponeerd. Die beluisterbaarheid betreft dan vooral de tracks waarin de Oosterse instrumenten een grote rol spelen en die het thema of andere melodieën naar voren brengen. Maar een ander, vrij groot deel van de score heeft nogal een soundscape karakter, met nauwelijks melodie, maar vooral sfeerbepalende percussie of andere, vaak elektronische geluiden. Zelfs de tracks waarin de elektrische rockgitaar een rol speelt, zijn nogal mager.
Een deel van de tracks is vooral vanwege dat nogal magere soundscape-achtige karakter niet erg aangenaam beluisterbaar. Alleen de meer oosters gekleurde tracks zijn dat. En dat is toch wel wat mager, hoewel de oosterse sfeer prettig klinkt en ook het thema fraai is en nogal eens terugkomt. De waardering blijft hangen op 63 uit 100 punten.

その他のリリース The Corruptor (1999):

Corruptor, The (1999)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと