Below


Colosseum (4005939641627)
Varèse Sarabande (0030206641622)
映画 | 年: 2002 | 映画のリリース: 2002 | フォーマット: CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Main Title3:20
2.Stations Ready2:28
3.Searching For Answers2:50
4.Prepare to Dive!1:13
5.The Haunted Hull2:50
6.Sealing Off Compartments1:02
7.Charred Remains3:17
8.Strange Forces0:57
9.Searching For Truth1:01
10.Odell Solves The Mystery2:25
11.Going Up!0:54
12.Facing The Truth2:12
13.Haunted By Dishonor3:50
14.Safe Harbor6:50
 35:09
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Below - 06/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
De onderzeebootthriller Below gaat over een duikboot die op een reddingsmissie wordt gestuurd. De missie gaat uitstekend, maar daarna gaat het vervolgens helemaal fout en gebeuren er mysterieuze dingen aan boord. Er zijn bovennatuurlijke verschijningen en mensen gaan waanbeelden zien, kortom, de spanning wordt in een horrorjasje gegoten. Moet je van houden. Het lijkt wat op Event Horizon, alleen niet in de ruimte, maar onder water. K-19 en U-571 zijn ook duikbootfilms, maar van een heel andere soort en zij halen de spanning uit het verhaal zelf en niet uit het mysterieuze en de horroreffecten, zoals in Below.

De score van Greame Revell bevestigt die horrorachtige sfeer met veel effecten en spanningsverhogende geluiden. De dreiging is in de muziek vaak voelbaar. Revell past veel metalige geluiden in de score toe, die de onheilspellende sfeer in zo'n stalen boot goed verklanken.
Er zitten zeker fraaiere orkestrale tracks tussen en de eerste is daar een van. Met een percussie die als hartklopping moet dienen, zet Revell een fraaie track neer met daarin zowel spanning als een aanstekelijk ritme. Een solo blazer zet daar dan een wat donker thema neer. De underscore die volgt, versterkt dat nog weer. Ook in de andere tracks hoor je die underscore, alleen dan in een onheilspellender melodie.
Een groot deel van de score is orkestraal uitgevoerd met blazers, stijkers, percussie en andere instrumenten. Dit wordt dan waar Revell dat nodig vond, aangevuld met synthesizermuziek en vooral met veel elektronisch geproduceerde klanken en geluiden. Vooral waar het creepy wordt in de film worden veel effecten gebruikt. Maar ook dan doet het orkest nog zeker mee met ijle violen, donkere blazers, lange diepe tonen en klanken en andere soorten muziek die onheilspellend klinken.
De effecten tracks klinken vaak wat minimalistisch, maar dat zorgt dan wel weer voor een maximale impact van de horrorgeluiden. Dit zijn de minder gemakkelijk beluisterbare tracks. Waar het orkest ruim wordt ingezet zijn de tracks aanzienlijk prettiger, al blijft het natuurlijk een duistere horrorscore, waarbij ook het orkest zeker bijdraagt aan die sfeer van duisterheid en spanning.

Kortom, Greame Revell zet met Below een spannende en onheilspellende horrorscore neer. En dat doet hij niet onverdienstelijk met een groot orkest, aangevuld met synthesizer en veel geluidseffecten en creepy geluiden. Nu is deze soort muziek absoluut niet mijn 'ding', maar toch geef ik Revell hier een positieve waardering omdat de muziek een goede orkestrale ondergrond heeft en niet van allerlei effectbejag elektronisch in elkaar geknutseld is. Een ruime zes.
Below - 06/10 - その改訂 Arvid Fossen, 提出された (オランダの)
In de donkere stilte van de zee gedurende WO II, volgen we de diepzeeduikboot U.S.S. Tiger Shark die zich klaarmaakt voor wat een routine reddingsmissie moet worden. Maar nadat de crew de missie perfect heeft uitgevoerd, merken de nieuwe passagiers dat er van alles niet pluis is op deze onderzeeër ...
Graeme Revell brengt een voornamelijk elektronische score, met in het main theme een nogal grillige beat. De elementen die hij aanwendt lijken niet meer dan een aaneenschakeling van losse (cliché) sequenties. Af en toe wil de muziek een meer patriottische stijl aannemen, maar de uitwerking die je verwacht is er niet. Het is een duikbootfilm, maar hier is toch naar mijn mening wat teveel overdreven met grillige en onderwater geluiden. De opzet van Below is een spetterende actiethriller score, maar helaas blijft er niets hangen van de thema's en zijn ze niet echt meeslepend. Het Das Boot gehalte, ondertussen zowat een cult score, is dus verre van bereikt. De muziek bevat wel genoeg om een goede film te brengen, maar ook niet meer. Andere recente duikbootfilms als K-19 of U-571 slaagden dan wel in net dat meer te brengen ...


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと