I Am Love


Nonesuch Records (0075597978810)
映画 | 発売日: 05/08/2010 | 映画のリリース: 2010 | フォーマット: CD, ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.The Chairman Dances (Foxtrot For Orchestra)12:31
2.Century Rolls: I. First Movement (Excerpt)4:16
3.Lollapalooza6:38
4.Shaker Loops: III. Loops And Verses6:56
5.Shaker Loops: IV. A Final Shaking3:52
6.Act II, Scene 2: Klinghoffer's Death (LP Version)5:04
7.Fearful Symmetries (Excerpt)3:02
8.Haarmonielehre: Part II The Anfortas Wound12:25
9.Harmonielehre: Part III Meister Eckhardt And Quackie10:34
 65:18
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

I Am Love - 08/10 - その改訂 Joris Hermy, 提出された (オランダの)
Wat een verademing om tussen de kilo’s mainstream geeuwerij die tegenwoordig op ons afkomt, nog eens muziek te horen met een eigen identiteit en die zich bovendien bezield laat beluisteren. John Adams mag dan wel een componist van ‘Hedendaagse Concertmuziek’ zijn, het klinkt enorm verbeeldend en misstaat dus zeker niet als filmmuziek. Bovendien bezondigt hij zich als componist van het ‘serieuze’ genre niet aan al teveel excentrieke mathematiek maar blijft veeleer trouw aan ritmische, minimalistische cohesie en componeert binnen het melodisch patrimonium.

‘The Chairman Dances’ opent de soundtrack en doet direct terugdenken aan muziek die generatiegenoot John Williams componeerde voor ‘A.I.’. Zo zie je maar dat zelfs grootheden als Williams niet vrij zijn van invloeden door andere componisten. Als het natuurlijk resulteert in kwalitatieve orkestrale muziek zoals hier bij beide heren het geval, dan is daar zeker niks mis mee.

De rode draad doorheen de soundtrack is uiteraard de genialiteit van Adams in veel verschillende gedaantes. Zo is ‘Lollapalooza’ het vurigste orkestrale orgasme die je dit jaar op een soundtrack zult terugvinden! ‘Shakerloops’ klinken dan weer als levendige dromen. Of wat dacht je van ‘The Death of Klinghoffer’ dat bovenop de ostinato-motieven voor het orkest, een verkondigend koor etaleert. Ronduit boeiend allemaal!

De regisseur blijkt onomwonden waarschijnlijk wel de grootste Adams-fan ter aarde. De muziek van Adams zoals hier gepresenteerd was dan ook het uitgangspunt bij het maken van de film. Een omgekeerde werkwijze die het mechaniek tussen film & muziek een frisse invalshoek kan bieden. Alleen heeft dergelijke aanpak ook wel zijn nadelen op CD. Er is geen hoofdthema of motief die het geheel logisch aaneenrijgt. Ook vermoed ik dat bepaalde tracks uit het album - die de tien minuten overschrijden - wel één of andere edit zullen gekregen hebben in de finale film-mix wat nog meer als anders voorzichtigheid vereist.
Als luisteraar kan je maar stiekem dromen van wat het zou gegeven hebben mocht Adams nieuwe muziek gecomponeerd hebben voor deze boeiende film. Na zijn indrukwekkende muzikale verschijning in ‘Shutter Island’ van Scorsese en nu deze soundtrack voor ‘I am Love’ zal de componist misschien toch ooit eens te overhalen zijn om een nieuw filmproject te voorzien van speciaal gecomponeerde muziek.

Samengevat is het dus een soundtrack om te ontdekken. Evident klinkt het bij momenten zeker niet, interessant des te meer! Het staat weliswaar ver weg van wat er in Hollywood gebeurd de dag van vandaag en dat vinden we voor een keer helemaal niet erg, wel integendeel!


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと