Big Hero 6


Walt Disney Records (0050087317379)
映画 | 発売日: 24/11/2014 | 映画のリリース: 2014 | フォーマット: CD, ダウンロード
限定版
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Immortals (Fall Out Boy)3:15
2.Hiro Hamada Score1:57
3.Nerd School Score2:12
4.Microbots Score1:46
5.Tadashi Score1:46
6.Inflatable Friend Score1:56
7.Huggable Detective Score1:35
8.The Masked Man Score1:29
9.One of the Family Score1:49
10.Upgrades Score2:27
11.The Streets of San Fransokyo Score4:08
12.To the Manor Born Score1:15
13.So Much More Score3:01
14.First Flight Score2:35
15.Silent Sparrow Score4:39
16.Family Reunion Score2:39
17.Big Hero 6 Score6:57
18.I Am Satisfied With My Care Score5:29
19.Signs of Life Score1:14
20.Reboot Score1:48
 53:57
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Big Hero 6 - 06/10 - その改訂 Maurits Petri, 提出された (オランダの)
In een dappere poging om de sfeer van de ongeëvenaarde Pixar avonturen The Incredibles en WALL·E mee te pakken, neemt Disney ons mee op dit avontuur over de klunzige ballon robot Max. Grappig, spannend, leuk, maar ook wel een uitgemolken verhaallijn. Echter, wanneer kinderen het naar hun zin hebben in de bioscoop waarom zouden we dan klagen.
Henry Jackman timmert momenteel flink aan de weg. The Interview, Kingsman, maar ook Big Hero 6. Veelal zijn soundtracks van Jackman succesvol en goed. Deze op John Powell geïnspireerde score luistert met vlagen lekker weg, maar bevat ook een paar grote problemen.

Zo is de start van Fall Out Boy nogal commercieel en een nietszeggend popliedje. En eenmaal belandt bij de eerste Jackman track 'Hiro Hamada' moeten we tot de conclusie komen dat hij niet op dreef is. Verre weg van dat. En daarmee belanden we bij het eerste probleem. Deze en andere tracks zijn nogal irritant en bevatten zeer beeldgerelateerde (voornamelijk gespeeld door synthesizers) 'Mickey-Mousing' muziek. Pas bij de track 'Nerd School' en 'Microbots' komt de componist ietwat los. We horen zijn typische stijl: een mix van techno-achtige beats en geluidseffecten en een orkest. En net als bij bijvoorbeeld G.I. Joe: Retaliation is de percussie wel weer om door een ringetje te halen. Helaas belanden we al snel bij het tweede grote probleem van deze score: hij is te fragmentarisch. In onder andere de track 'Inflatable Friend' is dat erg goed te merken. Vervelend, want de kwaliteit van underscore en klassiekere instrumentatie is op vrij hoog niveau.

Pas bij de track 'The Masked Man' mag Jackman eindeloos los. Hij trakteert op een korte, maar geweldige track. De invloeden van John Debney en met name John Powell komen om de hoek kijken, maar dat hindert geen moment. Voor Disney begrippen is dit best duistere en actierijke muziek. Gelukkig gaar de maestro op die voet door in bijvoorbeeld de vermakelijke track 'The Streets of San Fransokyo'. Het fenomenale orkest speelt de sterren van de hemel en met name de violen krijgen er flink van langs. De fragmenten waaruit deze track bestaat zijn voor een keer niet al te hinderlijk, al is de overgang naar synth-score niet al te mooi gemixt.

Gelukkig is er even later de goedmaker, in de vorm van de track 'First Flight'. Jackman heeft goed geluisterd naar Mark Mancina's Planes, want deze track heeft op de intro na een zelfde opbouw. Een opbouw die goed werkt en fijn weg luistert. De Spaanse gitaar op de achtergrond is een welkome aanvulling. Helaas zet de stijl van deze fijne track niet door en vervalt de muziek weer in de eerder genoemde problemen. Zelfs de gelijknamige titeltrack 'Big Hero 6' is te fragmentarisch en zo nu en dan een hels karwei om naar te luisteren. En daarmee stuiten we op het derde grote probleem: het gemis van een duidelijk thema. Want zowel voor de hoofdpersonen, als in het algemeen, is de thematiek ver te zoeken. Met eerder gebruikte foefjes kalefatert Henry Jackman de soms lelijke synthesizers op en komt daar helaas ditmaal niet mee weg. Het is allemaal goed bedoeld, maar veel tracks lijken bijna instrumentale versies van Hannah Montana liedjes. Zo ook de hekkensluiter 'Reboot'.

Big Hero 6 is duidelijk geval van 'jammer, maar helaas'. Er had veel meer in gezeten als Jackman meer uit zijn onfeilbare oeuvre had geput. Captain Philips, Kick-Ass, Puss in Boots en zelfs Monsters vs. Aliens uit 2009 waren stuk voor stuk overweldigende scores. Wat dat betreft is Jackman niet vreemd met het genre. En toch weet hij zeer lelijke tracks te produceren voor deze Disney animatiefilm. Met een handje vol muzikale lichtpuntjes, dat wel. Wellicht was de Disney comeback van meneer Debney een beter plan geweest. We zullen het nooit weten!
From Walt Disney Animation Studios, the team behind FROZEN and WRECK-IT-RALPH, comes BIG HERO 6, an action-packed comedy-adventure about the special bond that develops between Baymax (voice of Scott Adsit), a plus-sized inflatable robot, and prodigy Hiro Hamada (voice of Ryan Potter). When a devastating event befalls the city of San Fransokyo and catapults Hiro into the midst of danger, he turns to Baymax and his close friends adrenaline junkie Go Go Tomago (voice of Jamie Chung), neatnik Wasabi (voice of Damon Wayans Jr.), chemistry whiz Honey Lemon (voice of Genesis Rodriguez) and fanboy Fred (voice of T.J. Miller). Determined to uncover the mystery, Hiro transforms his friends into a band of high-tech heroes called 'Big Hero 6.'
Soundtrack includes original score composed by Henry Jackman and end title track 'Immortals' performed by Fall Out Boy.

その他のリリース Big Hero 6 (2014):

Big Hero 6 Baymax (2014)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと