La Cité des Enfants Perdus


East West Records (0706301025123)
映画 | 年: 1995 | 映画のリリース: 1995 | フォーマット: CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック アーティスト/作曲家 期間
1.Générique / Marcello / Who Will Take My Dreams Away?Marianne Faithful7:08
2.L'anniversaire d'Irwin3:18
3.Les Enfants Sauvent One3:10
4.Mort De La Pieuvre4:01
5.Opium Prince3:30
6.Le Ra...Radicateur2:09
7.La Clé De La Victoire1:17
8.Le Voyage Du Rêve4:09
9.Miette4:15
10.L'exécution2:32
11.Les Puces2:14
12.La Foire2:38
13.Cerises Pour Un Dîner À Deux1:14
14.Krank...2:37
15.Final5:07
16.La Cité Des Enfants Perdus: Theme3:19
 52:37
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

La Cité des Enfants Perdus - 07/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
De fantasievolle Franse film La Cité Des Enfants Perdus ( The City of Lost Children ) speelt zich af op een in zee drijvend platform en in de nabijgelegen havenstad. Vanuit die stad worden kinderen ontvoerd naar het platform, waar een wetenschapper probeert om hun dromen te stelen, omdat hij zelf niet kan dromen en daardoor snel oud wordt. Maar hij beseft niet dat de ontvoeringen vooral nachtmerries opleveren. In de stad proberen intussen een paar mensen met de hulp van een groep weeskinderen om de ontvoerden terug te halen. Maar op het platform belanden ze in het laboratorium van de wetenschapper en z'n 'familie'...
De wereld die voor de film gecreëerd is lijkt op een historische setting met oude machinerieën en apparaten die toch futuristisch lijken. Daarbij zit de film vol met vreemde mensen en absurde gebeurtenissen.

De score voor deze film van Jean-Pierre Jeunet en Marc Caro is van Angelo Badalamenti.
De muziek voor La Cité des Enfants Perdus ligt in de lijn van veel andere scores die Badalamenti heeft gecomponeerd. De score bestaat dan ook vooral uit tamelijk trage muziek met vooral strijkers in de hoofdrol. Op die manier weet Badalamenti toch de nodige emotie over te brengen, want de muziek klinkt vooral melancholiek en door de fraaie harmonieën luistert de score redelijk prettig weg, al is het allemaal wat traag.

De score opent met een comedy-achtig deuntje, die later nog weer terugkomt, zoals ook sommige andere tracks van deuntjes zijn voorzien, die een wat komisch-sinister sfeertje creëren.
Veel van de trage violentracks hebben op zich fraaie melodieën, maar toch klinkt de muziek vaak onheilspellend en soms zelfs creepy. Daar is het verhaal in de film dan ook naar. Het thema van de film is een mooie melodie, die prettig in het gehoor ligt en vaker terugkomt.
Zoals in veel scores van Badalamenti, komen ook in deze score vrijwel geen percussie en koperblazers voor. De enige percussie die je hoort zijn belletjes en andere twinkelklanken, die een semi-sprookjesachtige sfeer moeten neerzetten. Maar die sprookjesachtige sfeer heeft een duistere bijklank.

Daarmee is eigenlijk de hele score een aaneenschakeling van vrij trage muziek, met een vooral donkere kleuring, die je aan het einde niet echt opgewekt achterlaat, maar die eerder somber maakt. De overwegend mooie klanken zijn zo gearrangeerd dat er voortdurend dreiging in doorklinkt. En de kleuring van de score wordt bijna continue volgehouden, met een paar uitzonderingen. Dat maakt de muziek wat eentonig.
Een deel van de openingstrack is een song ('Who Will Take My Dreams Away?'), die gezongen wordt door de wat donkere rauwe en typerende stem van Marianne Faithfull. Dit is een fraaie emotionele song, die goed past bij de film, maar wat minder bij de algehele kleur van de score.

Kortom, met La Cité des Enfants Perdus heeft Angelo Badalamenti een redelijk beluisterbare score gecomponeerd. Maar het is helemaal gemaakt in zijn typerende stijl van trage vioolmuziek, in fraaie harmonieën verpakt. Omdat de kleuring van de muziek nogal dreigend en somber is en de meeste tracks een grote mate van traagheid hebben, is de score niet altijd even fraai. De traagheid ervan maakt het daarbij vaak wat eentonig. Al met al komt de waardering zo op 67 uit 100 punten.

その他のリリース La cité des enfants perdus (1995):

Angelo Badalamenti: Music for Film and Television (2010)
City of Lost Children, The (1996)
City of Lost Children, The (1995)
City of Lost Children, The (1996)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと