Sin City 2: A Dame to Kill for


映画 | 発売日: 26/08/2014 | 映画のリリース: 2014 | フォーマット: CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Main Title1:28
2.Johnny On The Spot1:47
3.Johnny Enters Bar1:34
4.Marv VS. Frat Boys3:35
5.Nancy’s Kiss Of Death1:52
6.Joey2:37
7.Kadie’s1:18
8.Ava2:51
9.Dwight Spies On Ava3:24
10.Ava In Bed1:34
11.Uh Huh1:11
12.Marv & Dwight2:20
13.Ava Seduces Mort1:47
14.Mort’s Descent2:01
15.Sin City Waltz1:39
16.The End Of Ava1:43
17.Dr. Kroenig2:06
18.Johnny Down & Out2:17
19.I’m Lonely1:33
20.Nancy Visits Grave1:31
21.Skin City (feat. Steven Tyler)2:38
22.Marv & Nancy Ride2:01
23.Marv Attacks1:03
24.Roark2:25
25.End Titles2:12
 50:27
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Sin City 2: A Dame to Kill for - 06/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
De Amerikaanse film noir Sin City kwam uit in 2005 en was een groot succes, maar pas negen jaar later kwam de opvolger met Sin City 2: A Dame to Kill for, opnieuw geregisseerd door Robert Rodriguez en opnieuw gebaseerd op een aantal stripverhalen van Frank Miller., terwijl Miller ook een paar nieuwe verhalen voor het filmscenario geschreven heeft. Eigenlijk was het scenario al in 2006 klaar, maar kwam de productie niet eerder van de grond. Een aantal acteurs van de eerste film keerden terug in deze nieuwe film, die door critici nogal mager ontvangen en was niet erg succesvol in de bioscopen, waardoor het een financiële flop werd.
Het verhaal bestaat, evenals bij de originele film, uit een aantal parallel lopende verhaallijnen, die elkaar kruizen en uiteindelijk samenkomen. De dame in het centrale verhaal is Ava (Eva Green), die een vuil spel speelt om het fortuin van haar echtgenoot in handen te krijgen. Daarvoor maakt ze avances bij Dwight (Josh Brolin), die daarop ingaat en samen met Marv (Mickey Rourke) haar probeert te 'redden', maar het draait uit op de moord op Ava's echtgenoot, waar Dwight vervolgens door Ava van beschuldigd wordt, hoewel hij weet te ontsnappen. Maar voor hoe lang...

De muziek bij deze tweede Sin City film is opnieuw voornamelijk van regisseur en componist Robert Rodriguez, die deze keer samenwerkte met Carl Thiel, waarbij hij voor de eerste film samenwerkte met John Debney en Graeme Revell. Op dit score-album is het grootste aandeel muziek van Rodriguez, waar dit wordt aangevuld met de muziek van Thiel. Ze hebben daarbij voortgeborduurd op de thematiek van de eerste film en tegelijk de verschillende personages hun eigen stijlen gegeven.

Rodriguez heeft zijn muziek een stevige orkestrale basis gegeven, die soms tegen de donkergekleurde rock aan hangt. Met veelal een lage pulserende ondertoon zet Rodriguez alvast een grimmige sfeer neer, waar bovenop hij vervolgens dreigende melodieën plaatst. In die melodieën spelen elektronische klanken en elektrische gitaren een behoorlijke rol, al komen die zeker niet in elke track prominent naar voren. Vaak worden ook wat lagere strijkers of koperblazers hiervoor ingezet, terwijl de percussie vaak net zo'n rol speelt.
Met name in een track als 'Kadie's' speelt de elektrische gitaar een grote rol en bepaalt die vooral de sfeer.

Een heel andere stijl horen we in Rodriguez' track 'Sin City Waltz', die het tempo en ritme van een wals heeft, maar dan met een ondertoon van dreigend gevaar.
Rodriguez heeft ook een aantal meer jazzy tracks gecomponeerd, zoals 'Johnny on the Spot' of 'Dr. Kroenig'. Hierin speelt de saxofoon een belangrijke rol, maar ook de bas en de jazzy drumpercussie zorgen voor die wat zwoele jazzy sfeer van mysterie en gevaar, die zo typerend is voor een film noir.
In een samenwerking met componist George Oldzley heeft ook de track 'Marv Attacks' een nogal jazzy kleuring gekregen, met opnieuw een stevige rol voor de saxofoon.

De eerste track van Thiel is 'Marv vs Frat Boys' en die heeft een veel grilliger en grimmiger sfeer, waarbij de saxofoon voor de film-noir kleuring zorgt. Die sax wordt in deze track vaak op een nogal scheurende manier bespeeld, maar ook bijna chaotisch spel van de sax komt erin voor, wat duidelijk minder aanspreekt.
Die sax speelt ook in een paar andere tracks van Thiel een belangrijke rol, zoals in de track 'Joey', die een nogal zwoele kleuring heeft in het eerste deel, maar daarna vooral dreigend en spannend wordt, met nauwelijks nog melodie.
In de nogal grillige en ruige track 'Marv & Dwight' speelt de sax een wat meer chaotische rol, terwijl elektrisch gitaren het meeste lawaai verzorgen en de underscore dof en donker blijft, om de grimmigheid te benadrukken. En ook de track 'Mort's Descent' is opnieuw donker en grimmig en dat geldt ook voor 'Marv & Nancy Ride', die soms zelfs nogal chaotisch klinkt.

Rodriguez en Thiel hebben bij diverse track samen voor de composities en het arrangement gezorgd. De track 'Ava' is daarbij nogal ingetogen gehouden, maar heeft wel een nogal dreigende sfeer meegekregen. Hetzelfde geldt een beetje voor 'Dwight Spies on Ava', waar met name hogere violen op een donkere underscore voor die dreiging zorgt. Maar ook de nodige elektronische geluiden en effecten zorgen voor extra dreiging en een wat mysterieuze sfeer. Die mysterieuze sfeer hoor je ook terug in 'The End of Ava', maar hier wordt dit vooral veroorzaakt door verlopende klanken van violen op een donkere underscore.

Het album bevat een paar stevige rocksongs. De eerste daarvan is 'Uh Huh', door Rodriguez gecomponeerd en gezongen door Marci Madison. De tweede song is de nogal slepende, meer jazzy gekleurde song 'I'm Lonely', die geschreven is en gezongen wordt door Rebecca Rodriguez, de zus van de regisseur, terwijl de derde song 'Skin City' een nogal ruige hardrocksong is, die gezongen wordt door Aerosmith voorman Steven Tyler en eigenlijk moet functioneren als thema-song van de film. Maar het hard-rock arrangement wijkt nogal af van de rest van de score.

Kortom, met zijn muziek voor Sin City 2: A Dame to Kill for heeft Robert Rodriguez deze keer opnieuw samengewerkt met Carl Thiel. Deze film noir is, net als bij de originele film uit 2005, voorzien van een grimmige en vaak nogal grillige score, met een donkere en voortdurend dreigende kleuring. Veel pulserende lage klanken zorgen in veel tracks voor een gevoel van spanning en gevaar, terwijl een aantal tracks met een sterke jazzy kleuring meer zorgen voor een zwoele en mysterieuze sfeer. Overigens hebben alle tracks wel een beetje die grimmige jazzy kleuring over zich, zoals dat typisch past bij een film noir. De liefhebbers zullen watertanden bij deze score, maar voor mij blijft de waardering hangen op 63 uit 100 punten, en dat is toch wat lager dan voor de score van de eerste film.

その他のリリース Sin City: A Dame to Kill For (2014):

Sin City A Dame to Kill For (2014)
Sin City: A Dame To Kill For (2018)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと