Game Of Thrones: Season 4


WaterTower Music (00794043178344)
TVシリーズ/ TVフィルム | 発売日: 01/07/2014 | フォーマット: CD, ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Main Titles1:43
2.The Rains Of Castamere – Sigur Rós2:42
3.Breaker Of Chains4:05
4.Watchers On The Wall2:11
5.I’m Sorry For Today2:09
6.Thenns1:43
7.Mereen2:53
8.First Of His Name3:52
9.The Biggest Fire The North Has Ever Seen1:56
10.Three Eyed Raven3:58
11.Two Swords1:50
12.Oathkeeper4:31
13.You Are No Son Of Mine4:29
14.The North Remembers2:33
15.Let’s Kill Some Crows3:37
16.Craster’s Keep2:06
17.The Real North2:03
18.Forgive Me2:31
19.He Is Lost3:37
20.I Only See What Matters1:25
21.Take Charge Of Your Life2:05
22.The Children2:41
 60:40
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Game Of Thrones: Season 4 - 10/10 - その改訂 Sander Neyt, 提出された (オランダの)
Tywin Lannister: Tyrion, do you wish to confess?
Tyrion Lannister: Yes, father. I'm guilty. Guilty. Is that what you want to hear?
Tywin Lannister: You admit you poisoned the king?
Tyrion Lannister: No. Of that, I'm innocent. I'm guilty of a far more monstrous crime. I'm guilty of being a dwarf.
Tywin Lannister: You are not on trial for being a dwarf.
Tyrion Lannister: Oh, yes I am. I've been on trial for that my entire life.
Tywin Lannister: Have you nothing to say in your defense?
Tyrion Lannister: Nothing but this, I did not do it.
to Cersei
Tyrion Lannister: I did not kill Joffery, but I wish that I had! Watching your vicious bastard die gave me more relief than a thousand lying whores!
to the crowd
Tyrion Lannister: I wish I was the monster you think I am! I wish I had enough poison for the whole pack of you! I would gladly give my life to watch you all swallow it!

Game Of Thrones, de serie wordt elk jaar populairder en populairder. En met goede reden vindt uw nederige recensent. De serie is gewoonweg geniaal. De plaatsen, de personages, de verhaallijnen. Alles is zo goed uitgedokterd, alles is zo mooi vormgegeven. Alles wordt zo goed gespeeld. Zeker de scene waarvan u hier bovenstaande een citaat kunt lezen. Peter Dinklage ownt gewoon als Tyrion Lannister. Maar wat maakt de serie zo speciaal? Wel het feit dat de spanning altijd en overal aanwezig is! Tijdens het spel der tronen kan iedereen ten ondergaan. Valar Morghulis is de tagline van deze serie wat dit wil zeggen: All Men Must Die. Dus wees maar zeker dat we in dit seizoen afscheid zullen moeten nemen van een paar geliefde personages. Dus wie de serie nog niet heeft gezien: SPOILER ALERT.
Wat deze serie ook maakt tot wat hij vandaag de dag is, is de wereldwijde goed ontvangen muziek van Ramin Djawadi. Voor Game Of Thrones was Djawadi een niet zo graag geziene componist in de wereld der filmmuziek. Komende uit de stal van Hans Zimmer schreef Djawadi grotendeels in zijn Duitse leermeesters stijl. Alweer een kopie van het kunnen van Maestro Zimmer. Vooral in de score van Clash Of The Titans komt die stijl tot uiting. Door velen neergesabeld, door sommige liefhebbers bejubeld.
Toen Djawadi tekende voor Game Of Thrones had niemand kunnen vermoeden dat hij hier zijn meesterwerk zou neerschrijven. Want dat doet hij wel degelijk! Net zoals Howard Shore een deken van thema’s naaide voor Middle-Earth doet Djawadi hetzelfde met de muziek voor Westeros. En dat doet hij met verve.
Laten we de voorgaande scores eens even onder loep nemen. Seizoen 1 kende zijn goede momenten maar was veelal te eentonig dankzij de grote massa muziek die op het schijfje gebrand was. Wat we wel kregen was de basis voor alle thema’s. De cd van seizoen 2 was al veel beter uitgebalanceerd. De beste stukken muziek stonden op het schijfje en de veelal saaie underscore was grotendeels weggelaten. Seizoen drie was dan hét huzarenstukje en zonder enige twijfel hét meesterwerk van Maestro Djawadi. Gelukkig kan ik u alleen maar melden dat deze cd van het vierde seizoen de trend vooruit zet. Want het is simpelweg een klein meesterwerkje.
Zoals uw nederige recensent steeds doet bij een televisiescore zal ik dit ook hier doen. Met andere woorden: ik kan u geen volledige analyse voorschotelen want er staat maar heel weinig muziek op de cd in vergelijking met wat er in de serie wordt afgespeeld. Enkel de meest legendarische en beste tracks worden hier bovengehaald.

En de eerste track is meteen raak. De wereldbefaamde, wereldgeliefde Main Titles. Pulserende strijkers op een bedje van percussie openen de track waarna de alom bekende melodie gespeeld wordt door de cello. De pulserende strijkers en de percussie verdwijnen nooit, zelfs niet als het orkest het gehele boeltje overneemt. Djawadi speelt met zijn orkest en dat hoor je meteen. Zeker als dat koor erbij komt. Heel lichtjes zingend, maar het is maar zeker. Er is een reden waarom dat dit één van de meest geliefde Main Titles is! Die reden is simpel. Het is zodanig geniaal gecomponeerd, zo geweldig goed georkestreerd en fantastisch uitgevoerd. Het is catchy, het vat de serie samen, het bevat alles wat een goed Main Theme moet hebben!
First Of His Name is ook zo’n meesterwerkje. Alhoewel het begin heel erg lijkt op Goodbye My Son van Zimmer, is die vergelijking al heel snel weg als daar het koor bijkomt dat het nieuwe thema begint te zingen van de nieuwe koning na de dood (EINDELIJK) van koning Joffry. Dit wordt gespeeld tijdens diens kroning en altijd opnieuw komt mijn haar recht bij het horen van het majestueuze thema voor de koningen. Topwerk! Het einde van de track wordt gekenmerkt door spanning en dreiging, iets waar Djawadi intussen specialist is in geworden.
Two Swords speelt zich af tijdens een zeer emotionele scene. Ice, het zwaard van Lord Eddard Stark wordt gesmolten waardoor er twee nieuwe zwaarden ontstaan. Dat de twee families elkaar nog maar eens raken, hoor je geweldig goed in de muziek. Het thema van de Starkfamile (ijzersterk thema trouwens) begint de track. Maar onderliggend hoor je al delen van Rains Of Castamere, het thema van de Lannisters. Later nemen Rains de boel helemaal over want het zijn de Lannisters die de Starks domineren. De muziek welt op dankzij de percussie en we krijgen opnieuw een prachtige versie te horen van The Rains Of Castamere! Licht geniaal.

You Are No Son Of Mine is meteen de langste en meteen de beste track van het album. Het is ook meteen het meest emotionele nummer van alle vier de soundtracks. Tyrion vermoord Tywin op de droevige ondertoon van hun thema. The Rains Of Castamere wordt heel emotioneel gebracht mede dankzij de prachtige cello. Maar het is wat er hierna gebeurd, mijn beste liefhebbers der filmmuziek! Het is om vingers van af te likken! Je hoort een tragische versie van het hoofdthema. Eerst heel zachtjes door de cello die het ook in Main Titles speelt. Alleen wordt het heel traag en heel bedeesd gespeeld. Waarna de muziek lichtjes opwelt dankzij de onderliggende strijkers. Ze spelen alsmaar een beetje sneller. Je krijgt niet alleen kippenvel, maar de zeldzame momenten van pure ontroering door het luisteren naar muziek gluurt om de hoek. Als het koor erbij komt, dan heb je het zitten. Je bent ontroerd, je kunt zelfs een traantje wegpinken van de pure schoonheid die je hier kunt aanhoren! Dit is filmmuziek op zijn puurst, filmmuziek op zijn best! Fantastisch gewoon.
In The North Remembers krijg je een prachtige reprise te horen van het thema van de Starks wat ik persoonlijk nog altijd als één van mijn favoriete thema’s beschouwd. Maar toch moeten we wachten op The Children om het laatste hoogtepunt te mogen aanhoren.
En wat voor een hoogtepunt is me dat. Volledig in de stijl van Mhysa geschreven. Is het even goed? Jup, dat is het. Beginnende met een geweldige versie van het Stark Thema deze keer met koor, gaat de muziek over naar het hoofdthema! Het hoofdthema in de Mhysa vorm, dat is de droom van vele liefhebbers der filmmuziek. Lang hebben we erop gewacht, wel hier is het. Het is een track om van te blijven genieten. Zeker als op het einde van de track, drie thema’s vermengd worden met elkaar. Het hoofdthema, het Daenarys thema en het Starkthema! Kippenvel, ontroering en applaus van wereldkunde is het resultaat.
De gehele soundtrack is het genieten waard! Maar er is één groot nadeel. De versie van The Rains Of Castamere in versie van Sigur Ros is verschrikkelijk en een volledige verkrachting van het O ZO GEWELDIGE thema dat Ramin Djawadi heeft neergepend. Het is het niet waard om te aanhoren en als je een mooiere versie wilt horen zet dan de versie van The National maar op!

Conclusie
Ramin Djawadi, You’ve Done it again! Met de vierde soundtrack van Game Of Thrones overtreft hij niet enkel en alleen zijn voorgaande scores in de Game Of Thrones wereld, maar ook al zijn scores. De voorgaande scores van GOT waren moeilijk te overtreffen, maar hij doet het maar toch! Djawadi is op zijn best in de wereld van Westeros en het is een componist die uw nederige recensent nauw in de gaten houdt! Met Game Of Thrones 4 schreef de Iraanse componist een score dat alles heeft. Epiek, emotie, actie en zelfs tragedie. Die vier ingrediënten zorgen ervoor dat deze soundtrack een fantastische cd is geworden. Een cd die niet minder dan een 10 verdient.
Vier maal hulde voor Ramin Djawadi en zijn vier soundtracks voor Game Of Thrones.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと