Panic Room


Colosseum (4005939634629)
Varèse Sarabande (0030206634624)
映画 | 発売日: 16/04/2002 | 映画のリリース: 2002 | フォーマット: CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Main Title2:09
2.Caution - Flammable4:41
3.Working Elevator4:25
4.Fourth Floor Hallway3:26
5.Locking us in3:16
6.Castle Keep2:37
7.What we want is in that room3:07
8.Zone 19 disabled3:18
9.A very emotional property3:01
 30:00
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Panic Room - 08/10 - その改訂 Sjoerd , 提出された (オランダの)
Meg en Sarah hebben net een huis gekocht in New York als er ingebroken wordt. Gelukkig hebben ze in het huis een zogenaamde ‘Panic Room’, een schuilplaats waar ze zich kunnen verschuilen als er ingebroken wordt. Er blijkt echter iets in die ‘Panic Room’ te zijn waardoor de inbrekers niet zomaar het huis willen verlaten, waardoor we twee uur op het puntje van onze stoel kunnen kijken naar een spannende thriller waarin vooral het spectaculaire camerawerk van Conrad W. Hall opvalt. Niet zomaar een verzinsel, die Panic Room, in tegendeel. Iedereen die in Amerika veel geld of een groot huis in bezit heeft kan niet achterblijven zonder een ‘Panic Room’. Zelfs het witte huis heeft er één!

Howard Shore, die we allemaal kennen van de ‘The Lord Of the Rings’-trilogie, scheef naast de muziek voor dat Oscarwinnende kassucces ook muziek voor een tal donkere en spannende films. Zeker niet zonder succes! eXistenZ vond ik een meester van een score en deze score biedt ons ook het nodige luisterplezier. We mogen zeker concluderen dat Shore met ‘Panic Room’ in 2002 een geslaagde score schreef!

‘Main Title’ geeft ons een goede introductie van een soort hoofdthema. De donkere sfeer is al meteen te horen en al gouw begint Shore met het opbouwen van spannende melodieën. De verschillende strijkinstrumenten en de –om het maar herkenbaar te zeggen- tikkende klok stelen de show. Ook in de tweede track zijn het de strijkers die voor de meeste spanning zorgen. In deze track debuteren de koperblazers die enkele korte noten spelen, waardoor het allemaal weer wat voller en spannender klinkt. Zo horen we in vier minuten spanning gemixt met underscore. De track ‘Working Elevator’ voegt hier niet veel extra’s aan toe, maar blijft wel weer een aangename track om te beluisteren. In ‘Fourth Floor Hallway’ verandert de sfeer wel weer iets. De actie maakt iets meer plaats voor duisternis en thematiek, vooral gespeeld door de koperblazers. Ook gebruikt Shore nu over het algemeen langere noten. De track gaat naar een zogenaamd hoogtepunt, waar al de strijkers beginnen te krassen dat een bekend, spannend ‘horror’effect geeft. In de verdere tracks begint Shore met het fenomeen: herhalen. Het eerste motief dat we hoorde in de score, het hoofdthema komt de hele tijd terug (dat hoort ook eigenlijk) en Shore zorgt ook voor weinig afwisseling in de rest van de score. Dezelfde actie, spanning etc. blijft zich herhalen. Echter blijft de score tot aan het eind boeiend. Dit heeft natuurlijk met de duur te maken. Zoals we gewend zijn van het label Varèse krijgen we een score van slechts een half uur te horen en is de layout van het cd hoesje, inclusief het boekje etc. niet veel soeps.

Conclusie:
Een zeer aardige score van Shore, die zijn donkere kant nogmaals laat zien. Zeker niet te vergelijken met eXistenZ of Lord Of the Rings, maar zorgt wel voor een half uur luisterplezier en spanning. Hoort zeker thuis in de collectie van fans van spanningopbouwende of donkere muziek. Een 7,5 rond ik naar boven af waardoor we uitkomen op een acht.
Panic Room - 08/10 - その改訂 Tom Daish, 提出された (英語)
If I had a pound for every time I listened to a Howard Shore score that I thought was excellent, but I couldn't honestly say I'd actually either enjoyed or would be desperate to listen to again, I'd probably have amassed a sizable stash of coins. After his first, Oscar winning trip to Middle Earth, Shore returns to more familiar territory with a David Fincher thriller. Although somewhat less emphatically received than Fight Club or Seven, it is still very engaging stuff with a typically excellent performance from Jodie Foster in the lead role.

Howard Shore's somewhat anti-Hollywood, dark and brooding scoring is several pegs up in disturbing density from even the more gothic of Danny Elfman's efforts, re-enforcing Shore's position as a natural successor to Bernard Herrmann. That, coupled with Fincher's grim take on the world makes for a rumbling monolith of a score, with barely a cheerful note amongst them. I'm tempted to say this is a darker version of The Score, with the jazzy, propulsive turn in that score twisted to brooding with the inevitability of a depressing outcome. However, after the movement of the Main Title, a slower, more quietly insidious style comes into play. Even the relatively upbeat opening of Fourth Floor is soon giving way to a huge build up amongst swirling strings. Everything is low and dense, instruments clustering around one another, although never to such an extent that the result is muddied.

As the opening paragraph suggests, this is not necessarily a score I'd immediately think of digging out for a pleasant listen. Shore's scores rarely make much concession to memorable melody or cheeriness, but the artistry of his writing is such that repeat listens ought to be inspired if only because there is so much to hear and once isn't really enough. Of course, any with a dark edge to their persona will get a kick out of every minute, but for us gentler souls, it's dark, but gripping stuff. The relative brevity of the album is perhaps a bonus to prevent nerves from being totally shredded.
Panic Room - 08/10 - その改訂 Arvid Fossen, 提出された (オランダの)
Panic Room, Jodie Foster en haar dochter vinden zich in Manhattan, New York een nieuw optrekje met een interessant extraatje, een panic room. Deze ruimte is als toevluchtsoord te gebruiken wanneer er inbrekers binnendringen, en sluit zich hermetisch af als een ondoordringbare bunker met binnenin een controle over het huis via camera's, communicatie, etc. Erg veilig, totdat er inbrekers opdagen die duidelijk maken dat wat zij willen zich juist daar in die ruimte bevindt ...
Howard Shore ontving dit jaar zijn eerste en verdiende oscar. Dit voor Lord of The Rings, maar onrechtstreeks ook voor zijn voorafgaand werk zoals The Fly, Silence of The Lambs, eXistenZ. Panic Room ligt helemaal in het verlengde van deze laatste scores. De muziek is donker en atmosferisch, ingehouden, maar treedt duidelijk op de voorgrond in de film. De originele generiek aan het begin van de film omvat al heel wat elementen uit de latere score en tekent de omgeving van New York al dreigend af. Een licht jagend motief voor strijkers tekent de beklemming. Voor de spanning gebruikt Howard Shore cello's en koper, maar in een repetitieve niet overdonderende stijl, wat de spanningsopbouw erg ten goed komt. De spanning is gericht op de dilemma's, als het ware een begeleiding in een continu spel over wie de overmacht heeft binnen of buiten de Panic Room. De claustrofobie van de Panic Room wordt vooral door de muziek geviseerd, waar lage tonen en slagwerk op ijzer de beklemmende sfeer creëren. Panic Room is een korte, niet meteen het beste van Howard Shore, maar zeker een goede score. Voor fans van zijn Lord of The Rings soundtrack kan deze score, die niet speelt met grootse lyrische en epische thema's, misschien wel wat meer moeite vragen.

その他のリリース Panic Room (2002):

Panic Room (2002)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと