Cousins


Warner Bros. Records (0075992590129)
Rhino | Warner Bros. 07/07/2017 ダウンロード
映画 映画のリリース: 1989
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Overture3:27
2.Maria's Theme2:19
3.Adulterer's Blues2:08
4.Love Theme From Cousins3:20
5.Adulterer's Blues Two1:50
6.Cousins Waltz2:46
7.Montage (Maria's Theme)2:41
8.Love Theme From Cousins (Piano Solo)1:58
9.Adulterer's Blues (Jazz Quintet)2:20
10.Classical Restaurant3:34
11.I Love You For Today2:46
12.Love Theme From Cousins (Finale)2:36
13.Cousins Waltz (Credits)3:10
 34:55
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Cousins - 07/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
Dit is de vierde recensie uit een tiendelige serie naar aanleiding van het overlijden van Angelo Badalamenti.

Vorige: The Edge of Love
Volgende: Arlington Road

De Amerikaanse romcom Cousins is geregisseerd door de bekende Joel Schumacher (The Lost Boys, The Client, Batman Forever, Veronica Guerin, The Phantom of the Opera), die in 2020 overleden is. Het is een remake van de Franse succesfilm Cousin Cousine. Maar waar de Franse film de nodige prijzen won en positief is ontvangen door de critici, gold dat in veel mindere mate voor de Amerikaanse remake. Toch was de film in de bioscopen behoorlijk succesvol.
Het verhaal draait om Larry (Ted Danson) en Maria (Isabella Rossellini), die elkaar ontmoeten op de bruiloft van zijn oom en haar moeder. Daardoor worden ze neef en nicht. Larry is getrouwd met Tish (Sean Young) en Maria is getrouwd met Tom (William Petersen), die al tijdens die bruiloft met elkaar de koffer in duiken. Niet veel later komt Larry's oom te overlijden en op de begrafenis ontmoeten Larry en Maria elkaar weer, waarbij ze besluiten om hun echtgenoten op hun nummer te zetten. Maar hun plannenmakerij doet meer met henzelf dan ze verwacht hadden...

De muziek bij deze romcom is van Angelo Badalamenti, die eind jaren tachtig beroemd was geworden met z'n score voor Blue Velvet van David Lynch uit die tijd. Zijn score voor deze film is bij de filmrecensenten ook weer goed ontvangen. De film is ruim voorzien van songs, die overigens niet op het score-album zijn opgenomen, behalve de song 'I Love You For Today', die echter in het Japans gezongen wordt. Badalamenti schreef zelf de muziek en de Engelstalige tekst, die door Pearl Huang, de zangeres van de song, vervolgens weer vertaald is in het Japans. Het is een vlotte, wat poppy, musical-achtige song, die hooguit wel aardig is.
Als je het score-album beluistert, dan is het beeld heel wisselend. Enerzijds is de score voorzien van de nodige tamelijk klassieke tracks, anderzijds zijn er een aantal tracks met een nogal bluesy kleuring. En dan staat er ook nog die Japanse song op het album. Ik heb de film niet gezien en heb dan ook geen idee waarom die song in het Japans gezongen wordt.

Het zijn vooral de drie 'Adulterer's Blues' tracks die zorgen voor een wat bluesy of jazzy sfeer in de muziek. De tweede versie van deze track begint met een à capella gezongen gedeelte, zonder tekst. Daarna valt de saxofoon in, die een nogal mineure melodie brengt. De derde versie wordt gespeeld door een jazz quintet en heeft dan ook een sterke jazzy kleuring. Moet je wel een beetje van houden.
Dan zou je verwachten dat het 'Love Theme' en heuse romantische kleuring heeft, maar dat valt nog niet mee. Met name de solo piano-uitvoering van deze track is wat mager, hoewel er zeker mooi gespeeld wordt. Het is een vlotte melodie, die een licht klassieke sfeer geeft, maar qua melodie niet helemaal pakt.

De romantiek ontbreekt niet helemaal, want de track 'Maria's Theme' is voluit romantisch getoonset op een prachtige melodie. De eerste versie begint met een solo dwarsfluit die de melodie al laat horen. Pas vanaf halverwege komen er steeds meer instrumenten bij en vormt de track zich tot een fraaie uitvoering. In de zevende track horen we dan pas echt de uitvoering zoals die zou moeten klinken. Deze uitvoering opent met een trompet, die al snel wordt aangevuld met een getokkelde gitaar, waarna steeds meer instrumenten erbij komen. Ook de strijkers ontbreken dan niet meer. Steeds vormt de trompet het leidende instrument en dat geeft een heerlijke sfeer aan deze muziek.

In de film wordt kennelijk volop gedanst, want Badalamenti heeft een echte wals voor de film gecomponeerd. Die wals begint in de eerst uitvoering echter in een nogal bigband-achtige setting, om pas in de tweede helft van de track naar de walskleuring te gaan. Het album sluit ook af met deze wals, die hier op een accordeon gespeeld wordt. Later komen daar fluit, strijkers en lichte percussie bij, zodat een wat Franse sfeer ontstaat. Op zich heel aardig, maar het 'pakt' allemaal net niet.

Kortom, met zijn score voor de romcom Cousins heeft Angelo Badalamenti een afwisselende score gecomponeerd. Een deel van de muziek heeft een nogal jazzy en bluesy karakter, soms is er een duidelijke bigband sfeer. In andere tracks is er een meer klassieke kleuring of juist een wat Franse sfeer middels een wals. In het liefdesthema ontbreekt echter de romantiek, terwijl ook de melodie wat tegenvalt. Toch is romantiek zeker aanwezig, waarbij die in een prachtig uitvoering volop tot z'n recht komt. Dat is dan ook zonder meer het enige hoogtepunt van het album. De andere tracks blijven daar ver bij achter. Ook de enige song op het album valt niet echt mee. De waardering blijft dan ook hangen op 68 uit 100 punten, wat in positieve zin vooral aan één track te danken is.

その他のリリース Cousins (1989):

Angelo Badalamenti: Music for Film and Television (2010)
Cousins (1989)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと