Jamaa


ドキュメンタリー | 発売日: 14/04/2011 | 映画のリリース: 2011 | フォーマット: ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Jamaa Suite (World Vision's Jamaa)(Original Score)7:38
 7:37
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Jamaa - 08/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
Voor de verandering treffen we hier een film aan uit Oeganda. De film Jamaa heeft echter een Amerikaanse regisseur, de vooral in de gospelwereld bekende Michael Landon Jr. Het is een korte film van slechts 42 minuten en vertelt het waargebeurde verhaal van twee Oegandese kinderen, die door AIDS wees zijn geworden. De film, die in Afrika prijzen en nominaties gewonnen heeft, is geproduceerd door de christelijke humanitaire organisatie World Vision en heet ook wel Journey to Jamaa.
De film vertelt het verhaal van twee kinderen die door hun aan AIDS stervende moeder op reis gestuurd worden, op zoek naar hun familie. Daarbij moeten ze door gevaarlijke gebieden en zien te ontkomen aan bedreigende situaties. Beide kinderen duwen daarbij een kar, met daarop een mysterieuze doos, op weg in de hoop hun familie en een betere toekomst te vinden...

De score bij deze korte film is van niemand minder dan Mark McKenzie, die een inspirerende score heeft gecomponeerd. Van die score is eigenlijk alleen een suite uitgekomen van ruim zevenenhalve minuut.
Als je die suite beluistert doet de muziek je sterk denken aan de muziek van Klaus Badelt en Ramin Djawadi voor de film Beat the Drum. Die film vertelt een min of meer vergelijkbaar verhaal en speelt in Zuid Afrika. McKenzie's muziek heeft dezelfde klankkleur en dezelfde muzikale versieringen als die score van Badelt en Djawadi uit 2003. McKenzie zal naar een passende stijl voor zijn muziek bij deze film hebben gezocht en heeft wellicht naar bestaande Afrikaanse klanken en kleuringen gekeken die diezelfde stijl min of meer ademen. Ik weet natuurlijk niet of hij daarbij ook een beetje naar Beat the Drum heeft gekeken.

Zijn muziek voor deze inspirerende film is vooral eenvoudig rustgevend en zijn melodieën zijn erg fraai. Het is erg jammer dat er niet meer muziek van deze score is vrijgegeven dan alleen deze suite, want die ruim zeven minuten smaakt zeker naar meer. De waardering voor deze suite is daarmee 77 uit 100 punten, vooral omdat nog geen acht minuten natuurlijk veel te kort is.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと