The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring


Warner Music (093624811022)
映画 | 年: 2001 | フォーマット: CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!

 

# トラック アーティスト/作曲家 期間
1.The Prophecy3:54
2.Concerning Hobbits2:55
3.The Shadow of the Past3:33
4.The Treason of Isengard4:01
5.The Black Rider2:48
6.At The Sign of the Prancing Pony3:14
7.A Knife in the Dark3:34
8.Flight to the Ford4:15
9.Many Meetings3:05
10.The Council of ElrondEnya3:49
11.The Ring Goes South2:03
12.A Journey in the Dark4:20
13.The Bridge of Khazad Dum5:57
14.Lothlorien4:34
15.The Great River2:43
16.Amon Hen5:02
17.The Breaking of the Fellowship7:21
18."May It Be"Enya4:16
 71:24
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 08/10 - その改訂 Sjoerd , 提出された (オランダの)
De Canadeese componist Howard Shore moest in 2001 de muziek componeren van een nieuwe kaskraker: Lord of The Rings. Al eerder was er al een zeer onbekende animatiefilm uitgebracht van de boekenreeks, deze was echter geflopt. In 2001 moest het boek verfilmd worden, met de hoop dat het een zeer groot succes werd. Er werd niet bezuinigd, niet de minste acteurs als Orlando Bloom speelden de hoofdrollen en ook de muziek werd gecomponeerd door een topcomponist: zoals eerder gezegd Howard Shore. De muziek was zeer succesvol en bekroond met een oscar voor de beste score en 2 World Soundtrack Awards. Tevens was de muziek genomineerd voor een Golden Globe en werd Howard Shore genomineerd voor beste componist van het jaar (2001).

Howard Shore gebruikte een groot orkest, maar ook heel vaak een koor. Zo ook bij de eerste track 'The Prophecy'. De track is lekker mysterieus en je wordt ook nieuwsgierig naar de volgende tracks. Halverwege de track wordt hij dreigender. Shore gebruikt meer instrumenten om het extra spannend te maken en tevens zet het koor de volume knop omhoog. Na de storm komt een heerlijk rustig gedeelte van de track. 'Concerning Hobbits' is wat minder mysterieus. Een vrolijke melodie met vrolijk en hoog klinkende instrumenten gaan je te gemoed. De track is net zo lekker om naar te luisteren als naar de vorige. Hij bewijst maar weer eens hoeveel variatie er voor komt in deze score. 'The Shadow of the Past' is weer een mysterieuze track. Een rustig interessant thema zijn erg vlot te beluisteren. Het thema bevat ook spanning en dreiging, maar is toch weer lekker rustig. Echte harde dreiging komt er wel. Instrumenten gaan te keer en bij 1.36 ondersteunt een koor het bekende Lord of The Rings hoofdthema. Na de dreiging krijgen we weer wat lekker rustigs te horen. Elke track bouwt zich op naar drukte en bouwt zich later ook weer af, op deze manier zijn de tracks lekker om naar te beluisteren. Het thema dat we horen aan het einde van de track bevat wel ietwat dreiging maar is lekker rustig.

'The Treason of Isengard' is een mysterieus beginnend thema waar je gewoon hoopt dat het zich verder uitbreidt. We horen zachtjes een ander hoofdthema van de film, dat vanaf 2.00 minuten zich extra hard afspeelt. Al heb ik de film jaren geleden gezien en boeide hij mij niet zo erg, de thema's klinken bij mij nog steeds bekend in de oren. Deze track bevat ook weer het bekende koor, maar dit keer op de voorgrond. De track eindigt met dit druk zingende koor. 'The Black Rider' lijkt even als actiemuziek te beginnen, maar na een paar seconden horen we dat het gaat om het vrolijke thema van track 2. Hij breidt zich nu we wat verder uit, tot wat dreiging en spanning. Het eerste hoofdthema horen we langzaam terugkomen. Eerst het beginnende spannende deuntje gevolgd door het koor dat elke zin ietsjes harder zingt waardoor het na een tijdje erg luid klinkt en het hoofdthema volop klinkt. Niet vaak heb ik een hoofdthema waar een koor zo hard zingt zo goed gevonden.

'At The Sign of the Prancing Pony' is een rustig beginnende track waar nadat we een lange stilte hoorden in het midden van de track het eerste hoofdthema weet terug komt. Weer dus met dat harde en overtuigende koor. Na het thema komt er rust waar de track mee eindigt, we zijn inmiddels al bij de zevende track:' A Knife in the Dark'. Ook in deze track het eerste hoofdthema. Het thema breidt zich deze keer wat verder uit met nieuwe actiemuziek. Na dit thema een nieuw thema waar we een vrouw horen zingen dat ontzettend duister klinkt, we horen een koor en een zacht spelend orkest op de achtergrond. Hierna weer actiemuziek. De track bouwt zich weer af met rust. 'Flight to the Ford' begint erg rustig. Een emotioneel thema gaat je bij het luisteren te gemoed. Alweer horen we in deze track het hoofdthema, je begint je nu af te vragen of er nog andere thema's voorkomen bij de volgende 10 tracks...

'Many Meetings' is een erg mysterieus beginnende track met een mysterieus thema met gekke geluidjes naast het normale orkest en ook (alweer) een orkest. Een heerlijk vrolijk thema horen we weer. Het is lekker rustgevend na de duizenden keren dat we het hoofdthema hebben gehoord. We horen af en toe even het koor terugkomen. 'The Council of Elrond'is voor het eerst in deze soundtrack een track van Enya. Ik heb haar nog nooit gehoord in een soundtrack, maar ik kan de mensen die de soundtrack niet hebben wel vertellen dat ze een prachtige stem heeft. Ze zingt een rustig en duister thema. De tweede Enya track zal nog veel mooier zijn, maar dit is toch een lekker beginnetje van haar deel van de soundtrack. We horen in deze track eindelijk weer eventjes het tweede (en beste) hoofdthema. We horen Enya overigens alleen in het eerste deel van de track. Het eerste Enya thema komt ook nog voor in de volgende track: 'The Ring Goes South'. De track begint na het thema met een lange dreigende thema, we horen hierna weer het tweede hoofdthema. Dit keer iets uitgebreider dan in de vorige keren dat we het hoorden, maar het is en blijft een thema met weinig noten, hierdoor onthoud je het beste.

'A Journey in the Dark' is een track die zoals velen mysterieus begint. We horen weer een koor af en toe op de achtergrond. De track bouwt zich langzaam op van rustig naar druk, waardoor we aan het einde van de track actiemuziek horen. 'The Bridge of Khazad Dum' begint direct met het tweede hoofdthema, geen andere noot horen we eerder. Vanaf 1.07 komt er stilte na de storm, de track zal zich weer helemaal opnieuw op gaan bouwen. Even horen we natuurlijk weer het koor. Het is een track die lekker vol is van actiemuziek met bombastische trommels en ook zoals we gewend zijn bij deze soundtrack op de voor of achtergrond een koor. Het tweede hoofdthema komt bij 3.37 weer eventjes terug. Soms even een rust waar je écht helemaal niks hoort of gewoon volop actiemuziek. Aan het einde horen we een dramatisch thema met het gevoel van nederlaag.

De volgende track begint met een vrouwenkoor, maar dit keer zonder orkest er achter. Later horen we er wel een orkest achter, maar de track is vooral dramatisch en rustig. Ik denk dat Howard Shore beter z'n track had kunnen maken met een keertje geen koor. Ook de volgende track is beginnend met een koor, maar nu hoor ik wel een thema waar ik meer van kan genieten. We horen een geheimzinnig spannend thema dat ik me nog goed herinner van de film, erg mysterieus en duister. Het thema geeft ook drama aan. Dan was dit toch nog een goede track. Ook 'Amon Hen' begint WEER met dat koor, maar we horen erachteraan een goed uitgewerkt en spannend thema dat alles weer goed maar. Het einde is erg rustig en emotioneel waar ik met niet erger dat we voor de duizendste keer een koor horen, omdat het gewoon mooi is nu.

'The Breaking of the Fellowship', ik hoop dat dit de beste track van allen gaat worden. We horen aan het begin van de track een lekker vrolijk melodietje. Je krijgt er veel gevoelens bij, bijvoorbeeld dat er iets groots op ons te wachten staat. Hiermee heb ik echter geen gelijk want de track blijft heel rustig, maar is net zo lekker om naar te luisteren. Dan de, zoals ik al zei beste Enya track. Op een heerlijke melodie laat Enya haar prachtige stem nogmaal horen, het is heerlijk te beluisteren en zeker één van de hoogtepunten.

De soundtrack:
- Heeft twee fantastische hoofdthema's die in mijn recensie bekend staan als hoofdthema 1 en hoofdthema 2
- Bevat fantastisch actietracks, maar ook veel vrolijke tracks en emotionele.
- Howard Shore gebruikt héél veel het koor, te veel waardoor ondanks de verschillende thema's het een eenzijdige soundtrack lijkt.
-Ook een minpuntje is dat we op het begin veel te veel 1 thema horen namelijk het eerste hoofdthema.

Ik denk dat inclusief mijn smaak enz. een acht helemaal op z'n plaats is voor deze fantastische score.
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 10/10 - その改訂 Michiel Vaernewijck, 提出された (オランダの)
Wederom zijn er niet veel films die ik zomaar eventjes een 10 geef, maar voor dit eerste deel uit de beroemdste film (en literatuur)trilogie aller tijden maak ik graag een uitzondering. The Fellowship of The Ring is de eerste film van de Lord of The Rings-trilogie. De film is geregisseerd door Peter Jackson, die eerder Bad Taste en het goede Heavenly Creatures tot stand had gebracht. Jackson en zijn team hebben werkelijk iets groots gemaakt. De sets zijn indrukwekkend, de acteurs goed en het verhaal, door Tolkien, is subliem. Alles aan deze film moest Tolkien uitademen, ook bij de muziek. Howard Shore componeerde de eerste van zijn drie bekendste scores. Het was goed voor hem enkele tijd bij de opnames aanwezig te zijn waardoor hij de sfeer van Midden-Aarde al kon opsnuiven. Ik ben nog nooit zo onder de indruk geweest van een muzikale compositie als een van Howard Shore's in The Lord of The Rings.

De soundtrack start met The Prophecy, een sfeervol stukje muziek met een goed koor en strijkers. Ik vind het gewoon bijna nergens in de film terug, wat beslist jammer is. Na The Prophecy is ons enthousiasme al grotendeels gewekt (het mijne, althans) en volgt het sublieme (en vrolijke!) Concerning Hobbits. Heerlijke cello met een erg vrolijke melodie maken dit de perfecte compositie voor de levensgenietende hobbits. The Shadows of The Past luidt het Mordor/Isengard-thema in, een chaotisch stukje muziek met harde percussie. Echter in zijn geheel een van de mindere tracks van deze soundtrack. The Treason of Isengard begint zeer mysterieus met het Ring-thema dat doorheen de trilogie nog vaak zal opduiken. Wat later rijdt Gandalf naar Isengard en horen we weer het gelijknamige thema. Het stuk mondt uit in een gevecht tussen Saruman en Gandalf waarbij een gigantische climax volgt wanneer Gandalf omhoog wordt geslingerd en verpletterd wordt tegen het plafond van Orthanc. The Black Rider introduceert de twee andere hobbits, Merry en Pippin, die net in het veld van farmer Maggot hebben zitten rondneuzen. Zeer goede track en meesterlijk gecomponeerd. Wanneer The Black Rider aankomt voel je de dreiging die er rondhangt. Uiteindelijk moeten ze ontsnappen en breekt de hel los met een zeer indrukwekkend koor als de Ringgeesten verschijnen.

Wat later komen we bij het Elven-stuk Flight To The Ford waarbij het hemelslichte figuur van Arwen Frodo komt genezen. De onsterfelijkheid, puurheid, schoonheid en kracht van de elven komt hier tot uiting, zeker bij de climactische afronding wanneer ze met haar krachten een vloedgolf veroorzaakt waardoor ze haar belagers kwijtraakt. Uiteindelijk is Frodo stervende en probeert ze nogmaals met haar krachten hem te genezen... Zeer emotionele muziek. In Many Meetings is iedereen aangekomen in Rivendell en klinkt het gelukkige weerzien van Bilbo. Het Shire-thema wordt nogmaals herhaald. Een prachtig stukje muziek. In The Council of Elrond klinkt ook de prachtige liefdesballade tussen Aragorn en Arwen, gezongen door Enya. Dan gaat de muziek over in het benoemen van het Fellowship waar voor het eerst het welbekende Lord Of The Rings-thema te horen is. Magnifiek.

The Ring Goes South luidt weer het prachtige en bombastische Lord of The Rings-thema volledig in. In A Journey In The Dark en The Bridge of Khazad-Dum, twee prachtige stukjes muziek, komt het gezelshap aan in Moria. Vooral de dood van '?' is vergezeld met een prachtige solostem die je ontroert tot in het diepste van je ziel. Zeer geslaagd. Lothlorien en The Great River zijn ook prachtig met hun evenvoudige melodie maar o zo heldere en hemelse klanken. De hele cd is gewoon de moeite waard. In Amon Hen klikt het Ring- en Isengard-thema weer en sterft '?' onder het geluid van meeslepende en prachtige strijkers. The Breaking of The Fellowship is de mooiste (en langste) track op de soundtrack. Het Shire-thema en het Lotr-thema komen hier in volle bloei tot uiting. De meest emotionele en beste muziek die ik ooit heb gehoord.

Deze soundtrack is gewoonweg het kopen waard. Nooit zal deze soundtrack geëvenaard worden. Hoe dan ook, het zou voor mij onacceptabel zijn. Ik heb maar één advies; kopen.

'I wish the Ring had never come to me... I wish none of this had happened'
'So do all say who live to see such times, but it is not for them to decide. All you have to decide is what to do with the time that is given to you...'
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 07/10 - その改訂 Thomas-Jeremy Visser, 提出された (オランダの)
Deze dijk van een soundtrack draagt een grote hoeveelheid duisterheid met zich mee. The Prophecy (stomme titel, aangezien het niet eens over een profetie gaat, maar goed) is mysterieus,, en zet eigenlijk het begin van de magnifieke trilogie in. Een zacht koor word afgewisseld met sterke slag-en-blazer partijen. Het tegenovergestelde van de volgende track, Concerning Hobbits. Deze is vrij bekend, en is rustig, vredelievend en vrolijk van sfeer, gespeeld met fluiten, en zachte, langzame strijkers.

In The Shadow From the Past krijgen we voor het eerst het Mordor-Thema te horen, dat apocalyptisch, hard, ruw en angstaanjagend klinkt. Het is een thema dat echt kwaadaardigheid uitstraalt. The Treason of Isengard, begint met een heel zacht koor, en na een zachte herhaling van het hobbit-thema, komt voor het eerst het Lord-of the Rings-thema naar boven: Gandalf rijdt op zijn paard Isengard binnen. Saruman, heerser van Isengard, staat echter aan de kant van Sauron en duelleert met Gandalf. Zware, hevige koormuziek, zowel mannen als vrouwenkoor, maken dit gevecht nog zwaarder. The Black Rider heeft een vrolijk begin, en spoort daarna aan op een zwaardere periode op de score. Koor en zware strijkers, en blazers. De soundtrack houd dit tot nummer 9 vol, dan komt het Elven-thema van Rivendel naar boven (Rivendel is trouwens geweldig weergeven), in Many Meetings. Het Elven thema geeft het Shire-thema van de Hobbits genoeg ruimte.

De eerste song van Enya op de score is The Council of Elrond. Het liefdesthema van Aragorn en de extreem sexy Arwen Undomil, is er te horen, met een geweldige zang erin, dat Keltisch aanvoelt. De Fellowship wordt gesticht, en meteen hoor je de wat vrolijkere, maar ook vastberadenere en epischere klanken, als Het Lord of the Rings-thema in volle glorie te horen is.

The Ring goes south, gaat verder met het thema van de fellowship, en dit klinkt dan weer erg, misschien iets te erg, bombastisch.
A journey trough the Dark is erg duister, en underscore, op enkele luttele secondes na dan. Niet zo'n sterk nummer.
Maar dan volgt een uniek nummer (qua samenstelling dan): The Bridge of Khazad Dum. Het begint meteen voluit met het Fellowship-thema, en blijft doorgaan, tot de stilte valt.
Een negroide-mannenkoor zingt Afrikaanse teksten, zacht, maar sterk, tot er een wervelwind van koor, geweldige blazers en enkele uitschieters van strijkers, met allerlei thema's gemixt gaan. Het is groots, bombastisch, en het verbaasd me dan ook dat het nog maar in weinig trailers te horen is geweest.

Lothlorien is feitelijk onderscore, maar dan underscore die zeer spannend en enigszins ongemakkelijk is om aan te horen. dit werkt niet als kamermuziek, of om even op je mp3 te beluisteren. Maar het werkt wel in de film.
The Great River begint nog zachtjes met het Fellowship-thema, met een vleugje van Lothlorien. Hoogtepunt van de track is een stuk van ongeveer 30 seconde, waarbij koperblazers een geweldig thema spelen, dat helaas nooit meer terug valt te horen in de saga.

AMON HEN is de beste track van de score. Een zacht koor als begin, net als in The treason of Isengard (The Ring's temptation-Theme), maar al snel gaat dit over in de actie muziek die Shore als weinig anderen kan maken.
Vleugjes van thema's zitten er verwerkt in, en het Isengard-Uruk Hai thema is veelvuldig te horen. Ook Boromirs dood wordt begeleid door een memorabel thema, met een mooie klaagzang.

The Breaking of de Fellowship is een emotioneel en lang nummer, met alle thema's nog een keer verwerkt, en Daarna volgt Enya's afsluiting, May it Be. Een mooi nummer, maar niet echt in de sfeer van de rest.

Al met al heeft Howard Shore een goede, flitsende, en zeker een gevarieerde soundtrack afgeleverd, voor de eerste episode van de Lord of the Rings Trilogie. Maar, wat velen ook zeggen, en wat op zekere hoogte ook waar is: Sommige stukken zijn wel wat erg bombastisch, er wordt teveel gebruik gemaakt van het koor, en de opnames voor de score vertonen soms wat ruis. Een goed in elkaar zittende score, die de geschiedenis in zal gaan als introductie voor de volgende delen, maar de instrumentale keuzes zijn nog wat eentonig en het koor is net iets té vaak aanwezig.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 10/10 - その改訂 Tom Daish, 提出された (英語)
Of the various names bandied about as composer for Fellowship of the Ring, it was perhaps the thought of Wojiech Kilar tackling Tolkien that sounded most promising and probably the thought of James Horner the least. Maybe fifteen years ago, Horner would have been a great choice, but based on recent efforts, I rather feel it would have been another warmed over effort. Howard Shore has written an eclectic mix of scores from the often unbearable writing for David Cronenberg to the warmed over Marc Shaiman of Mrs Doubtfire to his best efforts such as the thrilling Dogma, the chilling Silence of the Lambs and the playful, but quirky Ed Wood. However, nothing has been in the same league in terms of scope as Fellowship of the Ring. He is not a composer accustomed to tackling what would traditional be regarded as epic material only worthy of a John Williams score and the fact that Fellowship of the Ring is such a triumph is quite possibly because it is something new and he poured everything into it.

Some may remember Leonard Rosenman's superb score to Ralph Bakshi's animated version of the first half of Lord of the Rings and while that contained its share of hair raising choral passages, nothing reaches the Wagnerian drama of Shore's effort. From the opening choral majesty of The Prophecy to the nerve tingling drama of The Treason of Isengard and A Knife in the Dark, one cannot fail to be thrilled. Many reviewers have commented how the choral music functions in the way Williams' Duel of the Fates does in The Phantom Menace. While Duel of the Fates is an absolutely outstanding concert piece, its appearances in the film and on the soundtrack albums didn't really drive the fabric of the underscore as a whole, whereas here Shore's choral music is absolutely integral. The orchestra(s) are obviously still important and taught brass writing is present in abundance, notable in Flight to the Ford. The pastoral string and woodwind writing is also rich and very calming.

The choir is not only a precursor of dread, but also of awe. Many Meetings has a quasi heavenly sound that still resolutely avoids being in any way insipid. It also show cases the score's dominant theme, an almost hymnal melody that brings to mind (by way of comparison) a non-Celtic Braveheart that works extremely well in supplying a quieter form of grandeur. Shore even works in some more jaunty material; Concerning Hobbits and parts of The Black Rider have a folksy quality that transcends the simplicity of the Hobbits into the complex story and musical tapestry. I know that the thought of folksy in amongst the striking drama doesn't sound promising, but it works surprisingly well.

If the thought of folksy doesn't upset someone, then the thought of Enya quite possibly might. I never realised how popular she was across the Pond, but she has almost become the sole selling point of the album. Her contributions actually mesh well with Shore's score, or as well as they can do and May it Be certainly doesn't spoil the finale (it could be worse, it could be Celine Dion). Anyone familiar with Enya won't find much new in her writing, but anything too striking would have worked against Shore's efforts so they end up being pleasant diversions in proceedings rather than huge jumps in musical narrative.

There is more effort required on the part of the listener than more 'traditional' epic scores and certainly a repeat listen or five is needed to pick up on all the melodic fragments. There are moments of instant impact, but one must listen to it several times to appreciate both the less obvious moments as well as the score as a whole. I doubt that many composers could have written anything better - although a couple of moments slightly suggest Elliot Goldenthal and given his work on Titus he might have written a superb score. However, it undoubtably stands as the pinnacle of Shore's career to date. In this instance, I suspect a double CD of more or less the complete score would be most welcome and failing that, there's always the next part of The Lord of the Rings trilogy and I for one can't wait.
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 10/10 - その改訂 Tijs Vanhulle, 提出された (オランダの)
Lord of the rings rocks! Niet alleen de film zijn ongeloofelijk, de muziek is gewoonweg fantastisch en doet er ook veel aan in de film. Het zijn stuk voor stuk meesterwerkjes waarvan enkele echte uitblinkers tussenzitten.
Concerning Hobbits is zo'n liedje : Enorm rustgevend en hij voert je helemaal mee naar de Shire. Perfecte instrumentenkeuze die je helemaal laat wegdromen als je je ogen sluit, ongeloofelijk! Weinig liedjes bezorgen me tot op de dag van vandaag nog steeds kippevel! Dat zegt wel genoeg denk ik!
The Black Rider is nog zo'n liedje : Het begint fantastisch met het speelse spel van Merijn en Pepijn en dan slaat het totaal om met de komst van de zwarte ruiter. Mooie overgang die het liedje uniek maakt op deze cd.
A Knife in the Dark was lange tijd m'n absolute favoriet. Een fantastisch koorzang met luide instrumenten die de schrik van de Nazgul aankondigen wat erop volgt is het Theme van Isengard waar Gandalf op Orthanc gevangen zit. Mooi, Mooi, Mooi
dan volgen enkele mooie liedjes, ook de elfenmuziek van Rivendell en Lothlorien zijn mooi, maar ze kunnen niet tippen aan de liedjes van Moria.
A Journey in the Dark is het eerste, wanneer The Fellowship de gangen van Moria betreed met een absolute climax wanneer ze de grote zaal betreden, de muziek loopt mooi aan en dan dat ene momenten wanneer ze de zuilen in de zaal zien en de grootsheid van de plaats waarin ze zich bevinden voelen, fantastisch weergebracht in de muziek!!
The Bridge of Khazad Dum is dan het mooie vervolg erop met het mooie Fellowship theme in het begin, dan voel je de achtervolgingen op the stairs van Khazad Dhum en de komst van de Balrog. Het eindigd met het heengaan van Gandalf the grey met een stukje muziek die me al meerdere traantjes hebben doen wegpinken.
The Breaking of the Fellowship tenslotte is m'n absolute favoriet, nog steeds. Ongeloofelijk, fantastisch, ...eigenlijk heb ik er geen woorden voor. M'n absolute nummer 1 aller tijden. Ik kan er eigenlijk niet zoveel over zeggen, je hoort het, je beleeft het en je word wakker uit een droom uit het fantastische midden aarde.
May it be is een mooie aansluitende soundtrack die me nog even doen terugdenken aan de Breaking of the fellowship!
Een van m'n favoriete cd's
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 06/10 - その改訂 Arvid Fossen, 提出された (オランダの)
De score van Lord of The Rings opent met meteen al zeer mysterieus en avontuurlijk, koor en orkest, opbouwend naar een climax en dan overgaand in een suspense sfeer, met strijkers op de voorgrond. Deze afwisseling komt terug in heel wat tracks, waar de mysterieuze donkere setting de beste is - voor een componist van Howard Shore is dat doorgaans zijn sterkte - maar niet te ontkennen valt dat zijn introductie van koor in de score erg gewogen gebeurd en aldus ook zijn uitwerking heeft, waar andere scores dit wel eens tot verveling kan leiden. De lyrische muziek wordt hier en daar afgewisseld met een komisch middeleeuws aandoend thema.
Ondanks de voldoende afwisseling blijft the Lord of The Rings wel te zwaar georchestreerd, iets wat je het genre niet kunt kwalijk nemen, maar ongeacht welke track je selecteert word je meteen overladen met muzikaal geweld, iets wat je bij het bekijken van de film niet meteen opvalt, daar alles functioneel gerelateerd is aan de beelden. Want dat is The Lord of The Rings nu eigenlijk: een erg goede score bij de film, maar zonder deze vervalt een heel deel van de magie in deze zwaar georchestreerd sequenties. Het beste aan deze soundtrack is dan net de underscore, het mysterieuze magische exploring thema, dat ook in de film de meeste houvast biedt. Een erg goede keuze is de muziek van Enya gebruikt in de film, een van de beste argumenten om dit album te kopen. Er staan twee tracks van Enya op dit album, één gemonteerd in de film en de andere te horen bij de aftiteling.
The Lord of The Rings is een lang op voorhand aangekondigde film én soundtrack, en de marketing tracht een mythe te creëren alvorens er nog maar één iemand de film heeft gezien. De muziek is een parel in de film, maar valt voor een deel tegen op cd.
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 10/10 - その改訂 Cohen Oat, 提出された (オランダの)
The Fellowship of the Ring is het eerste deel in een trilogie die ongetwijfeld geschiedenis heeft geschreven. Ook de muziek is een mijlpaal geworden binnen het genre filmmuziek. De laatst verschenen score ‘the Return of the King’ is zonder twijfel de beste, het eerste deel in deze trilogie de minste. Dat wil niet zeggen dat hij niet van een goede kwaliteit is. Zeer terecht won deze soundtrack de prijs voor beste score, want hij bevat een scala aan wonderbaarlijke momenten. Afwisselingen tussen viool en stem, met daarbij koperblaasinstrumenten geven de soundtrack niet alleen een donker en bombastisch karakter, het geeft de score ook een vreemde vorm van lichtvoetigheid. De stem van Enya zal daar zeker een belangrijke rol in hebben gespeeld, want haar Council of Elrond is een prachtig muziekstuk. Haar May it be haalt dat niveau bij lange na niet. In vergelijking met Gollum’s song en Into the West is het zelfs de minste van de drie end-credits. Beschouw deze score maar als het inleidende hoofdstuk op een onvergetelijke muzikale trilogie.
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 10/10 - その改訂 Grégory Ramat, 提出された (フランス語)
Si de prime abord, on pouvait être surpris par le choix du compositeur - plus habitué aux atmosphères opressantes des thrillers (Le Silence des Agneaux, Seven)- force a été de constater que le compositeur Howard Shore a su profiter pleinement de cette opportunité pour alimenter un genre - encore rare à l'époque de sa sortie - qu'il n'avait pas abordé. La richesse de l'histoire et le charisme des personnages sont magnifiquement soutenus par les différents thèmes. Rien qu'à l'écoute, le décor se redessine dans la lumière ou dans les ombres selon le cas. La participation de la chanteuse Enya est judicieux à plus d'un titre : sa voix éthérée était faite pour cet univers et elle apporte une dimension supplémentaire à la féerie lié aux elfes et à leur demeure, Fondcombe. Pour contraster, les passages illustrant le Mordor sont puissants avec des sonorités métalliques. En un mot comme en cent, une référence et un coup de maître pour Howard Shore qui n'attendait sans doute que ça pour se dresser sur la plus haute marche.
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 10/10 - その改訂 Mitchell Tijsen, 提出された (オランダの)
Wat een geweldige Score blijft dit toch, met mooie uitgewerkte thema's blijft de Score mij vanaf het begin tot het einde boeien. Voor de Lord of the Rings was Shore nog niet zo populair & bekend maar nu hij de muziek heeft verzorgd van: The Lord of the Rings is hij een stuk bekender geworden.

De tracks zijn mooi in elkaar gezet, de 1ste track bevat gelijk al de echte middeleeuwse Lord of the Rings stijl. Maar ook in track 2 weet ik precies waar Frodo dan is, hij is dan samen met Gandalf. Shore heeft wat mij betreft een pracht Score geleverd, dit is dan wel nummer 1 van de 3 reeks maar ik denk dat ik deze de mooiste vind van de 3... The Bridge of Khazad Dum is ook een prachtige track die mij kan boeien maar ook de enge track genaamd: The Black Rider is prachtig gecomponeerd door Shore. Ik denk dat dit 1 van de bekendste Score's ooit is gemaakt nou zijn veel van de Williams Scores bekend maar deze heeft ook zijn roem en eer...wat mij betreft gewoon de volle 10 want dat verdient deze Score naar mijn mening wel.
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 09/10 - その改訂 Wim Minne, 提出された (オランダの)
Peter Jackson verbaasde de wereld met zijn verfilming van Lord of The Rings: de trilogie (of het hele oeuvre van Tolkien) werden (tot dan) als onverfilmbaar beschouwd. Wat bleek? met een grote fantasie en een schitterende visie kan alles. Zo moet Howard Shore ook gedacht hebben, gezien de prachtige muziek die hij afleverde.

Maar het eerste deel is voor mij toch het minste van de drie. Je krijgt een schitterende score met veel koor, maar dat wordt zo regelmatig gebruikt, dat je er een "degoût" van krijgt. Maar het thema van de Hobbits, dat je in de tweede track te horen krijgt, is vrolijk, onbezorgd. In het begin is de sfeer nog iets of wat ontspannen, maar naarmate de sfeer (en film) vorderen wordt de muziek donkerder, dreigender, maar ook heldhaftiger (een trend die wordt voortgezet in de volgende delen)

Een prachtige score, niettemin, maar ROTK steekt toch met man en macht boven de eerste twee uit.
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 10/10 - その改訂 Joris Kessels, 提出された (オランダの)
De Lord Of The Ring films zijn geweldig maar de voortreffelijke muziek van Howard Shore is nog beter. De drie boekdelen zijn prachtig met van uiterst donkere tot uiterst verlichtende muziek weergegeven!

De Fellowship Of The Ring bevat zeer zware wervelende muziek met een groot koor waarmee de zwarte ruiters tot ‘leven’ zijn gebracht. In eerste instantie had ik met dit gedeelte nogal moeite, omdat het allemaal wat akelig kan klinken. Ten tweede bevat deze score het lieflijke thema van de hobbits, die nergens in de trilogie nog zo schoon terugkomt. Ten derde kun je in deze score verlichtende en dromerige tracks vinden waarin onder andere Enya zich van haar sterke kant laat horen. Ten vierde bevat deze score natuurlijk het heftige thema van de fellowship, die nergens in de trilogie meer zo krachtig te horen is.

Dit is inderdaad de mindere van de drie, maar blijft briljant.
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 09/10 - その改訂 Luc Van Wilder, 提出された (オランダの)
Dit ongeloofelijke meesterwerk behoort nu al tot mijn favoriete soundtracks.Net zoals het boek,dat onverfilmbaar werd geacht,moet het ook een zware klus geweest zijn om hier de gepaste filmmuziek bij te maken.
Howard Shore heeft die klus met bravoure geklaard.Meteen plaatst hij zich bij de grootsten onder de filmcomponisten.
Dit eerste deel is meteen een schot in de roos.De dreigende sfeer van het naderende onheil,de opgewekte melodie van de Hobbits,de actievolle tracks zoals bv. The Bridge of Khazad Dum,het lyrische uit Lothlorien,deze soundtrack heeft het allemaal.En wat dan nog gedacht van de schitterende stem van Enya,die deze cd magistraal afsluit.
LOTR : hype of niet,dit is klasse.De vraag is juist kan dit bij de volgende films overtroffen worden?
In ieder geval een soundtrack waar je even moet bij gaan zitten en laat je dan maar overweldigen door deze score.
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 01/10 - その改訂 Peter Van Riet, 提出された (オランダの)
Hier valt niet veel over te zeggen, het zou enkel de schoonheid van deze score doen afnemen, en da's het minste wat ik zou willen! Een fris geluid, m.a.w. een nieuw geluid, geniale orkestraties (wel zwaar), mooie thema's, en ze is functioneel! Deze score doet gewoon alles wat je van een score zou moeten verwachten, en hoe elke score zou moeten zijn.....
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 10/10 - その改訂 Rob van den Berg, 提出された (オランダの)
Een van de meest indrukwekkende score die ik ken. Eigenlijk zijn ze alle 3 bij elkaar het meest compleet. Teveel kwaliteit om allemaal te omschrijven.
Meeste indruk maakt het Lothlorien theme. Op een haast Debussy achtig schone wijze gecomponeerd en georkestreerd. Absoluut hoogte punt is de prologoog.
Wat een geweldige koorzettingen!
10 uit 10
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 08/10 - その改訂 chris lanssens, 提出された (オランダの)
Deze muziek is goed maar toch geef ik er slechts een 8 voor, want de muziek is soms een beetje saai en blijft hetzelfde, maar het is nooit eentonig. The concerning hobbits creëert een sfeer dat je je gewoon thuisvoelt maar die muziek werd een beetje teveel gespeeld hier.
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 10/10 - その改訂 Christopher Blair, 提出された (オランダの)
Het begin stuk, we waren direct verkocht, en dat zijn we nog
steeds, de kwaliteit die Shore hier neer zet, plaatst hem
tussen de allergrootste. Van donker, naar vrolijk over het speciale Lothlorien...Dit is Lord of the rings...
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 10/10 - その改訂 Iris Berkvens, 提出された (オランダの)
Gewoon prachtige muziek, zowel vrolijke als triestige. Vooral het hobbit-thema vind ik leuk, zo vrolijk, speels. Natuurlijk is ook de zwaardere muziek mooi, Enya heeft ook prachtig werk geleverd, een topper!
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 10/10 - その改訂 hester wingelaar, 提出された (オランダの)
Ik vind de muziek van de lord of the rings een van de beste.
Je kunt precies voelen waneer het spannend of verdrietig word. Het past precies bij de film. Daarom krijgt het van mij een tien.
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 08/10 - その改訂 Uranus , 提出された (オランダの)
De elegie aan het eind van de track "The Bridge of Khazad Dum" vind ik het hoogtepunt van deze score. Deze track is sowieso in zijn geheel mijn favoriet van deze score.
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 10/10 - その改訂 Yvette van Kranen, 提出された (オランダの)
Tja,...een prachtstuk natuurlijk! Iedereen zal er over te spreken zijn denk ik. Het is een soundtrack die vrijwel voor iedereen te beluisteren is. Heel mooi werk.
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 09/10 - その改訂 Barend Hokke, 提出された (オランダの)
Muziek die bij het Lord of the Rings gevoel past is misschien wel het ding dat de LOTR films beroemd heeft gemaakt.

Daarom deze 9
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring - 08/10 - その改訂 Marjolaine deulin, 提出された (フランス語)
Quel musique!!!!! Pendant plus d 1heure vous serez transporté dans l univers de Tolkien! Que du bonheur...
Golden Globes: Best Original Score (ノミネート)
Oscars: Best Original Score (勝者)
World Soundtrack Awards: Soundtrack Composer of the Year (ノミネート)
World Soundtrack Awards: Best Original Soundtrack of the Year (勝者)
World Soundtrack Awards: Public Choice Award (勝者)

コレクションからのサウンドトラック: The Lord of the Rings

Lord of the Rings: The Two Towers, The (2006)
Lord of the Rings: The Return of the King, The (2007)
Lord of the Rings: War in the North (2011)
Lord of the Rings, The (2001)
Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The (2001)
Lord of the Rings: The Two Towers, The (2002)
Hobbit: The Battle of the Five Armies, The (2014)
Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The (2005)
Lord of the Rings, The (1991)
Capitaines des ténèbres (2006)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 もっと