Splash


映画 | 年: 2000 | 映画のリリース: 1984 | フォーマット: CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック アーティスト/作曲家 期間
1.Main Title1:51
2.First Meeting1:33
3.The Boat / Mermaid On The Beach2:34
4.Underwater - Version #11:29
5.Underwater - Version #21:25
6.Daydream0:57
7.Madison At Bloomingdale's1:09
8.In The Bar2:12
9.Late At Night2:35
10.Watching TV1:24
11."I Love You"1:41
12.Rainy Night2:38
13.All Wet1:07
14.Sneak Attack1:03
15.Raid On A Museum0:43
16.Reunion1:21
17.Escape And Chase2:55
18.The Leap For Freedom2:20
19.Return Home2:14
20."Love Came To Me (Love Theme)"Rita Coolidge4:30
21.End Title3:07
22.Rainy Night - Version #22:37
23.Escape And Chase - Film Version2:54
24.The Leap For Freedom - Film Version2:20
25."Love Came For Me" - Solo Sax Version2:36
26."Love Came For Me" - Solo Guitar Version3:48
 55:03
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Splash - 08/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
Splash is een leuke en komische film, of eigenlijk een romcom, die een groot succes is geweest in de hele wereld, ondanks het simplistische verhaal dat toch niet helemaal 'Eind goed Al goed' afloopt, want een relatie met een zeemeermin is immers toch ook niet alles... Ron Howard verstaat echter de kunst om ook eenvoudige verhalen goed te vertellen, zelfs al bij een van zijn eerste films. En dan te bedenken dat naast Daryl Hannah als de meermin, ook Tom Hanks een van zijn vroege hoofdrollen had in deze film.
Splash gaat over een jongetje die door een zeemeermin gered wordt als hij in het water valt. Later gebeurt dat op dezelfde plek nog een keer als hij (Tom Hanks) veel ouder is, maar hij weet niet zeker of hij zijn redding door een zeemeermin allemaal wel goed gezien heeft. Dan besluit de meermin om hem thuis op te zoeken, waarbij haar staart verandert in gewone mensenbenen zodra deze opdroogt (dus...). De twee worden natuurlijk verliefd, maar er is wel een probleempje, zodra haar benen nat worden...

Lee Holdridge is de componist van de score en hij heeft een heerlijk thema voor deze film neergezet. Het is een luchtig thema dat vooral door hoge violen gespeeld wordt en regelmatig terugkeert in de verschillende tracks. Het thema is melodieus, wat overigens voor de meeste tracks geldt. De melodie en stijl van het thema zijn erg rustig, licht en wat romantisch-melancholiek getint, waardoor het heerlijk wegluistert. Vooral in de track I Love You komt het thema naar voren in z'n meest romantische setting. Jammer dat die track maar zo kort is. Maar ook de Main Titles, Reunion en zo nog een aantal tracks kennen de prachtige melodie van het thema, gespeeld door wat afwisselend instrumentarium, met vooral de piano, maar steeds erg fraai en met mooie underscore van lichte en wat zwaardere strijkers, prachtig aangevuld met koperblazers.
Holdridge heeft in de score gezorgd voor voldoende variatie, wat tot uiting komt door elementen van luchtigheid af te wisselen met spanning en ook door tracks met een heel afwijkende kleuring toe te passen, zoals een lichte jazzy-loungeachtige sound voor de track In The Bar. Ook de track Watching TV wijkt erg af, omdat het geheel gespeeld wordt op een Spaanse gitaar. De melodie en manier van tokkelen is overigens prachtig van deze track.
Ondanks dat de film vooral ook een comedy is, hoor je dit in de score slechts beperkt terug. En deste beter, want comedy-elementen gaan snel vervelen. Holdridge blijft veelvuldig vasthouden aan mooie, soms stevige en dramatische strijkerarrangementen, vaak licht en luchtig. Dat laatste vooral ook om die onderwatersfeer in muziek te vertalen.
Op het album staat ook de gezongen versie van het thema, fraai gebracht door Rita Coolidge, met haar mooie mid-timbre stem. Een geslaagde song.
Na de fraaie End Title met weer het mooie thema, volgen nog een paar tracks met o.a. scoreversies zoals ze in de film terecht zijn gekomen en twee afwijkende versies van de titelsong. De beide filmversies laten zien dat regisseur Howard een wat poppy-er kleuring voor sommige momenten in de film wilde, met percussie en elektrische gitaren.

Kortom, de score van Lee Holdridge voor Splash is een hele fraaie geworden. Het mooie thema met z'n luchtige melodie doet het erg goed en is binnen meerdere tracks fraai gearrangeerd met vooral strijkers. Ook de variatie doet de score goed, al zitten er voor een comedy wat meer tracks in met spannende muziek, die minder melodieus zijn en minder prettig in het gehoor liggen. Maar gelukkig is de score evenwichtig opgebouwd en hebben de fraaie tracks ruimschoots de overhand.

その他のリリース Splash (1984):

Splash (1984)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと