Snowpiercer


Varèse Sarabande (030206729689)
CJ E&M Music (8809388741619)
映画 | 発売日: 27/08/2013 | 映画のリリース: 2013 | フォーマット: CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.This Is The End3:41
2.Stomp1:01
3.Preparation3:11
4.Requesting An Upgrade3:40
5.Take The Engine2:04
6.Axe Gang2:22
7.Axe Schlomo1:47
8.Blackout Fight4:25
9.Water Supply2:32
10.Go Ahead2:46
11.Sushi1:14
12.The Seven1:01
13.We Go Forward2:05
14.Steam Car2:38
15.Seoul Train2:26
16.Snow Melt2:02
17.Take My Place5:56
18.Yona Lights3:33
19.This Is The Beginning4:00
20.Yona’s Theme3:38
 56:01
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Snowpiercer - 06/10 - その改訂 Maurits Petri, 提出された (オランダの)
De internationaal befaamde Zuid-Koreaanse regisseur Joon-ho Bong mag zijn geluk beproeven in Hollywood met Snowpiercer, zijn nieuwste film. Zowaar kreeg hij het voor elkaar om een waar team van sterren bij elkaar te rapen voor deze bikkelharde actiefilm. Niet alleen Chris Evans en Tilda Swinton zijn te zien, ook John Hurt en Jamie Bell. Ook qua technische mensen ontbreekt het niet aan vaardigheid. De score is in handen van niemand minder dan Marco Beltrami.

Direct valt er al iets op. Beltrami heeft duidelijk een strakke Koreaanse riem om bij dit project, want nergens gaat de componist echt tot het randje. Zoals hij dat wel deed bij Soul Surfer, Knowing en vele andere scores. De meeste tracks die hij voorschotelt zijn dan ook zachte voort kabbelende nummers met een groot scala aan underscore. Hier en daar krijgt hij de ruimte om het orkest eens flink uit te laten halen. Wanneer de riem iets lijkt te vieren, is de componist (en orkest) op zijn best. In tracks als Requesting An Upgrade en This Is The Beginning is Snowpiercer op zijn muzikaal gezien sterkst. Beltrami laat het onheilspellende thema van de film overal weerklinken en voegt daarbij een flinke dosis percussie a la John Williams. Tetterende trompetten, veel koper, tokkelende violen. Het is allemaal heerlijk om naar te luisteren. Toch doet de vele underscore en nietszeggende synthesizer muziek deze soundtrack de das om. De fast forward knop erbij houden is soms zelfs aan te raden, omdat gedeelten vaak zelfs pijn doen aan je trommelvliezen. Zoals Axe Gang. .

Dat wordt enkele tracks later met Blackout Fight ruimschoots gecompenseerd. Afschuwelijk, maar geniaal langzaam bouwt deze track op naar een ultieme orkestrale climax met het stampende thema van Snowpiercer. Het lijkt zelfs iets weg te hebben van Christopher Young's composities voor Spider-Man. Want zodra het orkest in zijn volle sterkte de thematiek kracht bij zet, bereikt Beltrami grote hoogten. Zoals we dat van hem gewoon zijn. This Is The Beginning is de beste track, waarin zelfs ruimte is voor een knipoog naar het eerder vermelde Soul Surfer. Geweldig!

Helaas, zoals al eerder gezegd, zijn de mindere en vooral saaie tracks in de meerderheid. En blijft Snowpiercer uiteindelijk steken bij de grote middenmoot. Een score die helaas weinig teweeg zal brengen in de tsunami aan scores die er nog aan gaat komen. Dat is erg jammer, want aan diversiteit en originaliteit ontbreekt het zeker niet. Dat moeten we Beltrami dan wel meegeven: hij mixt de, vaak wat low-budget, filmmuziek van Koreaanse speelfilms met zijn ongelooflijk gave westerse en krachtige Hollywood stijl. Een voldoende, maar geen meesterwerk ditmaal. Iets wat er zeker wel in had kunnen zitten!


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと