Mamma Mia!


Universal Music (0602517741843)
ミュージカル | 年: 2008 | フォーマット: CD, ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック アーティスト/作曲家 期間
1.Honey HoneyAmanda Seyfried3:07
2.Money, Money, MoneyMeryl Streep3:06
3.Mamma MiaMeryl Streep3:35
4.Dancing QueenMeryl Streep4:04
5.Our Last SummerColin Firth2:57
6.Lay All Your Love on MeDominic Cooper4:29
7.Super TrouperMeryl Streep3:54
8.Gimme! Gimme! Gimme! (A Man after Midnight)Amanda Seyfried3:52
9.The Name of the GameAmanda Seyfried4:55
10.Voulez-VousThe Cast of Mamma Mia4:35
11.SOSPierce Brosnan3:19
12.Does Your Mother KnowChristine Baranski3:01
13.Sliping Trough My FingersMeryl Streep3:51
14.The Winner Takes it AllMeryl Streep4:58
15.When All is Said and DonePierce Brosnan3:18
16.Take a Chance on MeJulie Walters4:01
17.I Have A DreamAmanda Seyfried4:22
18.Thank You For The MusicAmanda Seyfried3:44
 69:07
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Mamma Mia! - 07/10 - その改訂 Thomas-Jeremy Visser, 提出された (オランダの)
Micheal Jackson, Tina turner, Madonna, U2, The Rolling Stones, David Bowie, Phil Collins, allen domineerden in de jaren 70/80 de hitlijsten met hun prachtige nummers. Iedereen kent de nummer Holiday, Billie Jean, Let’s Dance en Bad. Maar als ik zeg Mamma Mia veert iedereen op. Abba, je haat het of je houdt er van, is een band die iedereen kent, en vaak wordt overgeslagen. En hoewel veel nummers nogal Cheesy zijn, of gewoonweg irritant: iedereen kent ze. En dat was het concept voor Mamma Mia! De musical. En Hollywood zou Hollywood niet zijn als ze dit niet zouden verfilmen. En vorig jaar gebeurde dat. Met een indrukwekkende sterrencast, waaronder Meryl Streep en Pierce Brosnan harkte Mamma Mia! $ 600.000.000 binnen, en werd daarmee een van de grootste films van vorig jaar. De soundtrack zit, natuurlijk, vol met Abba-liedjes, en zijn ingezongen door de cast.

Als eerst horen we de nog redelijk jonge Amanda Seyfried. Deze actrice, die zich Van een bijrol in As the World Turns tot een internationale ster heeft opgewerkt, blijkt een gouden keeltje te hebben. Hoog of laag, snel of langzaam, in Honey Honey zingt ze ons effectief de score in, met haar prachtige stem. Hierop volgt niemand minder Meryl Streep. Deze vrouw, wereldster, algemeen beschouwd als de beste actrice ter wereld, iemand die zelfs Jack Nicholson even kan doen vergeten op het scherm als ze wilt, zingt. Mooi? Nou dat weet ik niet. Natuurlijk is Meryl niet meer de jongste, en daarom is het verbazingwekkend dat ze ineens zingt, toen ik hoorde dat ze Mamma Mia! Ging doen was ik dan ook zeer verrast. Maar ze voldoet aan de eisen. Oké, ze heeft geen gouden keeltje, en ze zal nooit een carrière kunnen starten in de muziekwereld, maar ze is ook niet slecht. Ze voldoet aan de eisen, en zingt net goed genoeg om de leiding te nemen in de film, en vooral de gezichten die ze trekt, enigszins geholpen door de vlotte dialogen, maken haar wederom uitmuntend. En hoewel Money,Money, Money op schijf en in de film net iets te lang duurt, ligt dat absoluut niet aan Mrs. Streep. Ze is wederom uitstekend in Mamma Mi, de titeltrack. Het is een van de beste performances van haar, en dankzij de fijne instrumentatie, heeft het Abba-nummer een leuk Rock-tintje gekregen. Dit niveau houdt vol in Dancing Queen, misschien wel een van de meest Cheesy nummers die Abba ooit heeft gemaakt, maar daalt vervolgens in Our Last Summer. Colin Firth, een sterke, Shakespeareaanse acteur, kan niet zo goed zingen, en zijn stem en het nummer zelf zijn niet fantastisch, te traag en het ligt er allemaal net wat teveel bovenop. Later horen we ook nog even Pierce ‘007’ Brosnan, maar de stem van Firth neutraliseert de zijne, en we zullen dan ook moeten wachten op Brosnan. Wat voor Firth geldde, geld ook voor Dominic Cooper. Zijn iets te lage stem werkt niet in een snel, redelijk sterk nummer als Lay All Your Love on Me, en het is dan ook beter in de stukken als er meerdere stemmen aanwezig zijn, of als Amanda Seyfried zingt. Meryl heeft in de film twee goede vriendinnen, Julie Walters en Christine Baranski. Allen hebben een geheel eigen stemgeluid, en dat maakt Super Trouper nou net zo leuk. Meryl zingt prachtig, en als Walters en Baranski invallen is het feest compleet. Gimme, Gimme, Gimme is sterk. Seyfried zingt wederom de sterren van de hemel, en de instrumentatie van deze Abba-klassieker is een stuk sterker, dankzij enkele strijkers, die op de juiste momenten zijn toegevoegd.

Hoewel alle genoemde tracks iedereen bekend moeten voorkomen, heeft Abba ook nog redelijk verborgen nummers, die niet iedereen kent. The Name of the Game is er zo eentje. En het is een van de mooiste nummers. De teksten zijn slim, en de akoestische gitaar geeft precies de goede stemming mee aan het stuk. Voulez-Vous is dan weer zo’n druk nummer, maar wel de beste van de score. De gehele cast zingt mee, om samen te smelten in een agressieve maar toch fijn te beluisteren track, dat absoluut het paradepaardje van de soundtrack hoort te zijn. Nu krijgen we daarna eindelijk James Bond te horen. In SOS begint hij. En dat klinkt niet eens zo slecht. Pierce Brosnan is overduidelijk beter in de rustigere stukken van SOS, maar zijn schreeuwerige stem voldoet prima aan de eisen, en is een stuk leuker om naar te luisteren dan Dominic Cooper of Colin Firth. Christine Baranski laat ook nog even horen dat ze kan zingen. Het chaotische nummer Does Your Mother voert ze moeiteloos op. Haar stem is fijn om naar te beluisteren, en met enkele krachtige uithalen verbaast ze. Dit had je niet achter haar gezocht. In interviews heeft ze ook ooit toegegeven dat ze wist dat ze kon zingen, maar het nooit durfde. Slipping trough My Fingers is dan ineens heel anders. Het is een triest nummer, met een mooi achtergrondkoor, en Streep doet haar werk goed. Maar het best is in the Winner takes it all. Al haar vocale kwaliteiten komen hier aan bod: hoog laag, lange uithalen, tempowisselingen, nergens laat ze een moment van zwakte zien. Haar stem klinkt persoonlijk en op sommige momenten verrassend diep. Hoe goed Brosnan was in SOS, in When all is Said and Done is hij gewoon niet om te horen. De wat tragere liedjes zijn niet voor zijn stem bedoelt: het is gewoonweg niet zuiver, soms zelfs onverstaanbaar. Laatste verassingen op de soundtrack zijn Julie Walters en Stellan Skarsgard, beiden niet de beste zangers, maar verrassend genoeg om Firth en Cooper te doen vergeten. Ze zingen overtuigend de hoofdregels in Take a Chance on Me. In I have a Dream, goed gezongen door Seyfried dut het tempo nog even in, maar in Thank You for the Music horen we haar schitteren. Haar stem, bijgestaan door een breekbare piano, is prachtig, en is net zo passend als afsluiter als een immens musical nummer was geweest.

Mamma Mia! Is zeker niet de beste musical die ooit is uitgebracht. Daar is de kwaliteit van sommige zangers gewoonweg niet goed genoeg voor. In films als Hairspray, Sweeney Todd en Chicago, die allen ongeveer hetzelfde concept bevatten, is dit veel beter gedaan. Nee, het zijn de wereldberoemde, onsterfelijke liedjes van Abba die deze musical de moeite waard maken, en de manier waarop ze in de film gebruikt worden. Het is een leuke, vrolijke soundtrack, met enkele hoogtepunten en dieptepunten, en is voor Abba-fans, of fans van een swingende, vrolijke musical, een aanrader.
Mamma Mia! - 08/10 - その改訂 Wim Minne, 提出された (オランダの)
Wie had ooit kunnen denken dat het slagveld van 1815 tevens het startschot zou zijn van een rijkgevulde carrière: Waterloo was namelijk het nummer waarmee Abba het Eurosongfestival won. Een catchy deuntje, foute kostuums (toendertijd was dat natuurlijk nog allemaal 'in') en met een neus voor hits schreven Agneta, Björn, Benny en Frieda (Anni - Frid) zich in de geschiedenisboeken van de popmuziek, naast andere grootheden als U2, Madonna, Prince en vooral Michael Jackson.

In tegenstelling tot wat met andere groepen gebeurd wanneer ze splitten, bleef Abba voortleven. Hun muziek werd synoniem voor de foute muziek, foute feestjes, maar had wel zo'n ongelooflijke funfactor dat ze bleven aanspreken. Honey, Honey. Gimme! Gimme! Gimme!. Money, Money, Money. I had a dream. The Winner takes It All. Thank You For The Music. Waterloo. Dancing Queen. Take A Chance On Me. Knowing Me, Knowing You. Does Your Mother Know. Mamma Mia!
Dit zijn ongeveer de grootste hits van Abba. Bijna allemaal wel eens nr één gestaan. En toen bleek dat er een rode draad door deze hits liep, een flinterdunne weliswaar, maar ze was er. En toen besloten Benny en Björn deze hits te bundelen tot een musical. En wat voor één!

Verwacht niet al te veel inhoud. Een meisje gaat trouwen, maar omdat haar moeder toen ze zwanger was met drie mannen omging, nodigt ze ineens de drie potentiële kanshebbers uit. Zo hoopt ze erachter te komen wie de papa is. Pierce Brosnan is een van de gegadigden. Stellan Karsgard en Collin Firth vervolledigen het rijtje. Niet één kan echt toonvast zingen, de verhaallijn kraakt aan alle kanten, van Meryl Streep mogen we blij zijn dat ze actrice is geworden en geen zangeres. Het enige lichtpunt in het verhaal is de dochter die wel goed kan zingen.

Maar... Laat nu net al deze ingrediënten die van elk ander musical een flop maken, de charmes zijn van deze Mamma Mia! De heerlijk foute muziek van Abba speelt hier een grote rol in. Omdat we hier niet te maken hebben met muziek à la Alain Boublil of Andrew Lloyd Webber, is het toegestaan vals te zingen, net als op een foute fuif van Q - Music. Alsof wij allemaal zo in de toon zingen op feestjes, wanneer ze nog maar eens deze hits spelen? Uiteindelijk heeft de film eigenlijk wel wat weg van een foute fuif. Het levert wel topamusement op.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと