La Trilogie Marseillaise de Marcel Pagnol: César


映画 | 発売日: 29/04/2009 | 映画のリリース: 2000 | フォーマット: ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.La Mort de Panisse1:37
2.Funérailles Marseillaises2:38
3.Le Voyage de Césariot1:48
4.La Taverne des marins (boléro)3:54
5.A la recherche de Marius2:19
 12:16
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

La Trilogie Marseillaise de Marcel Pagnol: César - 06/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
'César' is het derde deel van de tv-filmserie La Trilogie Marseillaise, geregisseerd door Nicolas Ribowsky in 2000.
Deel drie speelt zich af twintig jaren na deel twee. Fanny, waar het in deel twee om draaide, is inmiddels getrouwd met Panisse en leeft op een tamelijk welgestelde manier, met haar zoon Césariot dichtbij. Ook César bekommert zich om haar, vooral na de dood van haar man. Intussen is Césariot op zoek naar z'n echte vader. Maar de nodige persoonsverwisselingen maken het hem niet gemakkelijk.
Marius, om wie het in het eerste deel draaide woont inmiddels in Toulon. Hij komt uiteindelijk naar Marseille om de zaken recht te zetten...

De muziek bij de serie is gecomponeerd door Vladimir Cosma.
De korte score voor dit derde deel César is redelijk beluisterbaar. De wat tragische track 'La mort de Panisse' opent de score met een accordeon in de hoofdrol, op een wat droevige melodie en beperkte begeleiding.
De tweede track bevat vooral percussie, als een begeleidend tromgeluid bij de mars naar de begraafplaats. Dezelfde melodie als in de eerste track komt terug in een meer dramatische sfeer.

Hierna volgen drie tracks die wat orkestraler zijn, maar waarvan de melodieën en arrangementen niet echt pakkend zijn. Vooral de track 'La Taverne des Marins' is nogal jazzy gekleurd, terwijl een tropisch klinkende percussie de melodie begeleidt. Het vaste ritme klinkt nogal op de voorgrond, waardoor deze de minst aansprekende van de drie tracks is.
De afsluitende track is toch wel de fraaiste, hoewel ook niet echt pakkend.

Kortom, een korte score van net 12 minuten, met gemiddeld wel aardige muziek, maar ook niet meer dan dat. Daarmee is dit derde deel verreweg de minste van de trilogie. De beide andere delen 'Marius' en 'Fanny' zijn ook kort, maar hebben een aantal prachtige tracks, die op deze score voor 'César' duidelijk ontbreken. De waardering komt niet hoger dan 64 uit 100 punten, mede vanwege de korte duur.

Kijk voor de recensie van 'Marius' hier: La Trilogie Marseillaise de Marcel Pagnol: Marius en voor de recensie van 'Fanny' hier: La Trilogie Marseillaise de Marcel Pagnol: Fanny

Vladimir Cosma heeft in 2007 voor beide eerste delen van deze trilogie, 'Marius' en 'Fanny', op de muziek voor deze films een opera geschreven, die (hoe kan het ook anders) in Marseille in première is gegaan. De muziek uit dit derde deel 'César' heeft Cosma er niet in verwerkt.

その他のリリース La trilogie marseillaise: César (2000):

Trilogie Marseillaise de Marcel Pagnol, La (2000)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと