Mistral's Daughter


TVシリーズ/ TVフィルム | 年: 1984 | 映画のリリース: 1984 | フォーマット: ビニール
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
Side One
1.Mistral's Daughter4:12
2.The Painters of Paris3:28
3.I Remember Mistral2:17
4.Maggy's Theme2:24
5.The Flower Market2:11
6.The Surrealist Ball3:03
7.La Tourello2:19
8.War1:39
9.Paula's Theme0:55
10.Teddy In Love1:26
 23:54
# トラック   期間
Side Two
1.The Cavaillon Series4:06
2.Teddy's Theme2:27
3.The Death of Teddy2:03
4.Mistral's Theme1:53
5.Felice2:12
6.The Model's Fair2:37
7.La Rue Hebraique2:37
8.The Last Mistral2:27
9.Fauve, Mistral's Daughter2:22
 22:43
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Mistral's Daughter - 09/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
Mistral's Daughter is een succesvolle Amerikaanse vijfdelige tv-miniserie. De serie is voor een groot deel op locatie opgenomen in Frankrijk, waar het hoofdpersonage Mistral woont.
Het verhaal begint in 1925 en draait om de Franse schilder Julien Mistral (Stacey Keach). Voor zijn schilderijen poseert dan de Joodse Maggy Lunel (Stephanie Powers) en schilderijen met haar worden een groot succes. Maar ze stapt op als Mistral een voor haar bestemd schilderij verkoopt, waarna ze wordt gekoppeld aan de getrouwde bankier Kilkullen (Timothy Dalton), van wie ze in verwachting raakt. Teddy wordt geboren en zij groeit op. Als ze na de oorlog naar Mistral gaat, wordt de veel oudere man verliefd op haar en ze raakt zwanger, waarop Mistral's dochter Fauve wordt geboren...

De muziek van Vladimir Cosma voor deze miniserie is wereldberoemd geworden. Het prachtige thema is voor de serie ook omgezet in een song, 'Only Love', waarmee Nana Mouskouri hoog in de hitlijsten heeft gestaan. De prachtige romantische en meeslepende melodie op een heerlijk symfonisch arrangement met veel violen stond bijna garant voor succes. Deze song ontbreekt overigens op dit album. Op de Franse versie van het album is de song wel opgenomen, in een Franse tekst, met als titel 'L'Amour en Héritage', wat ook de franstalige titel van de serie is.

Het hoofdthema van Cosma komt in de score een aantal malen voorbij en elk arrangement is weer anders en klinkt steeds weer fraai. Eigenlijk is dit thema de melodie die bij Teddy hoort ('Teddy's Theme), hoewel zij niet de dochter van Mistral is. De eerste keer dat we dit thema horen is in de openingstrack van het album. Het hoofdthema is ook de leidende melodie in 'Maggy's Theme', alleen is het arrangement voor Maggy erg melancholiek van toon. Daarna komt het thema voorbij in de track 'Teddy in Love', waar een piano op een ingetogen en erg fraaie manier de themamelodie speelt.
Van ingetogenheid is op de track 'The Model Fair' geen sprake. Hier is het thema op een wat staccato manier heel losjes gearrangeerd, zelfs bijna vrolijk, met accordeon, hobo, fluit en violen afwisselend als leidende instrumenten. De score sluit af met een track voor Fauve, de laatste dochter van Mistral, waarin ook weer het hoofdthema gebracht wordt, op een wat sobere, maar wel fraaie manier.

Daarnaast is er het thema van Julien Mistral, die we voor het eerst tegenkomen in de derde track 'I remember Mistral'. Dit is een thema met een nogal melancholieke melodie, soms zelfs bijna tragisch, die toch bij vlagen prachtig opgewekt klinkt, door de bijzonder fraaie harmonieën die Cosma erin verwerkt.
Ook dit thema komt nog een aantal keren terug. In 'Mistral's Theme' is de melodie wat dramatischer aangezet. In de track 'La Rue Hebraique' opent een klarinet de track nogal somber, maar als later de violen het overnemen klinkt dat prachtig gedragen. In 'The Last Mistral' komt het thema in een nogal tragische setting terug.
De track 'Paula's Theme' heeft dezelfde toonsetting als de melodie voor Mistral, met dezelfde melancholieke klank. Maar ook nu weer klinkt dit erg fraai. Ook 'The Painters of Paris' heeft een arrangement die in de buurt komt van Mistral's thema, en is licht melancholiek, maar op een andere melodie en ook dit is een fraaie track.

Ook kent de score een aantal sterk afwijkende tracks. Zo is 'The Flower Market' nogal eenvoudig. Met uitsluitend een solo accordeon wordt de bloemenmarkt geïllustreerd. 'The Surrealist Ball' is daarentegen een soort ragtime bluesy track, die overigens best prettig in het gehoor ligt. 'La Tourello' is, evenals 'The Flower Market', een wat simpele track, met piccolo's in de lead, vrijwel solo op een vast tromritme. Ook de track 'Felice' heeft precies dezelfde stijl als 'La Tourello', met piccolo's en trom. Dit is nogal saaie muziek.
In 'War' klinkt de tragiek van de oorlog door. De melodie heeft hier een behoorlijke spanning gekregen, met klanken die regelmatig een halve toon in hoogte oplopen. Een minder fraaie, maar in de serie wel toepasselijke track.
Het hoofdthema is eigenlijk het thema van Teddy, maar in 'The Death of Teddy' komt dit thema niet terug. Hier heeft Cosma gekozen voor een diep tragische melodie, die sterk afwijkt en meer de kleur heeft van het 'Mistral-thema'.

Kortom, met de score voor de tv-serie Mistral's Daughter, ofwel L'Amour en Héritage, zoals de serie in Frankrijk heet, heeft Vladimir Cosma een groot succes geboekt. De prachtige en erg toegankelijke muziek is opgebouwd rond twee hoofdthema's. Het thema voor de vrouwen Maggy, Teddy en Fauve is het bekende thema, waarop de song 'Only Love' van Nana Mouskouri is gebaseerd. Het thema voor Mistral is veel melancholieker, soms bijna tragisch, maar toch steeds fraai.
Op het Franse album is de (franstalige) song van Nana Mouskouri opgenomen als openingstrack, terwijl de song 'Only Love' helemaal niet voorkomt op dit engelstalige album. De tracks staan op beide albums ook in een andere volgorde. Daarnaast ontbreken op het Franse album de drie scoretracks 'The Painters of Paris', 'Teddy in Love' en 'Felice', die wel op dit album staan.
De waardering voor dit originele (Amerikaanse) scorealbum is een mooie 89 uit 100 punten.

その他のリリース Mistral's Daughter (1984):

Amour en Héritage, L' (1984)
Amour en Héritage, L' (1984)
Amour en Heritage, L' (2009)
Mistral's Daughter (1985)
Mistral's Daughter (1985)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと