I Love You, Beth Cooper


Fox Music (0018771023128)
映画 | 発売日: 28/08/2009 | 映画のリリース: 2009 | フォーマット: CD, ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック アーティスト/作曲家 期間
1.Forget Me (Acoustic)Violet Columbus2:49
2.Try It AgainThe Hives3:29
3.Come Out of the ShadeThe Perishers3:58
4.SwayThe Kooks3:35
5.Last Kiss Christophe Beck2:44
6.Catch Me If You CanGym Class Heroes5:07
7.Too Much, Too Young, Too FastAirbourne3:42
8.A Good Idea At the TimeOK Go3:12
9.Beth Cooper Suite Christophe Beck4:41
10.BethKiss2:44
11.Cruisin'Smokey Robinson5:53
12.Who Knew? Christophe Beck1:07
13.Feels Like the First TimeForeigner3:49
14.School's OutAlice Cooper3:29
15.Forget MeEleni Mandell3:13
 53:31
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

I Love You, Beth Cooper - 07/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
De puberkomedie I Love You, Beth Cooper is een film uit 2009, die geregisseerd is door de bekende Chris Columbus (Home Alone 1 en 2, Mrs. Doubtfire, Harry Potter 1 en 2). Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Larry Doyle, die ook het scenario voor de film schreef. De film is door de pers echter maar erg mager ontvangen en vooral als weinig origineel neergezet. Ook het publiek liet het afweten, waardoor de film niet uit de kosten kwam en flopte.
Het verhaal begint met een afstudeerfeestje bij Denis Cooverman (Paul Rust), nadat hij als hoogst afgestudeerde middels een speech bekend heeft verliefd te zijn op Beth Cooper (Hayden Panettiere) en gelijk een aantal anderen te grazen neemt. Een paar van hen komen echter naar het feestje, waar ook Beth en een paar andere vrienden zijn, om Denis in elkaar te meppen. Maar Beth, Denis en hun vrienden weten weg te komen in de auto van Beth, die een stuntende chauffeur blijkt. Helaas weten ook steeds de jongens die op wraak uit zijn hen weer te vinden...

De muziek bij de film is van Christophe Beck, die al menige komedie op z'n naam heeft staan. Maar ook komen er de nodige songs in de film voorbij en van vooral die songs is een soundtrackalbum uitgekomen, waarop overigens ook muziek van Beck te horen is, zij het beperkt, met nog geen negen minuten.

De eerste song wordt gezongen door de dochter van de regisseur, Violet Columbus, die ook een rolletje in de film speelt, zoals in meer films waarin Chris Columbus de regisseur is. De song is geschreven door Eleni Mandell, die zelf deze song nogmaals, maar dan in een meer poppy upbeatversie zingt als afsluiter van het album. De openingssong is een meer akoestische, wat lievige uitvoering, waarbij je wel horen kunt dat Violet Columbus geen topzangeres is, maar ze doet het wel aardig.
De song van de Zweedse band The Hives heeft een hoog indie-rock-gehalte, met de nodige wat ruige zang en gerag op gitaren. De eveneens Zweedse band The Perishers brengt de rust weer wat terug met een erg fraaie en aangename rockballad, een van de mooiste tracks van het album. De song 'Sway' van The Kooks zit daar weer een beetje tussenin.

De Gym Class Heroes brengen een meer een rap-achtige song, waarin overigens ook wel aardig gezongen wordt. De Australische band Airbourne heeft goed naar AC/DC geluisterd, want hun hardrockstijl en zelfs de zang lijkt hier nogal op. De song 'A good Idea at the Time' heeft weer die typische wat ongemakkelijke indie-rock stijl. De song 'Beth' van de Amerikaanse rockband KISS is een onverwacht fraaie en heel rustige love ballad, niet eens een rockballad, maar meer een lovesong. Smokey Robinson zingt een heel aardige, rustige soulsong met zijn 'Cruisin''.

De song van de Amerikaanse band Foreigner is een van de twee in onze Nederlandstalige regio bekendere songs. 'Feels like the First Time' is een fraaie poprocksong, compleet met fraaie harmonyzang van de band. Ook 'School's Out' van Alice Cooper heeft hier in de hitparades gestaan en is daarmee de andere meer bekende song. Deze stevige rocksong is een van de fraaiere van Alice Cooper.
Het album sluit af met de song waarmee het album ook begon. Zangeres Eleni Mandell schreef de song zelf en brengt deze hier in een prettige up-tempo poprock stijl. Het is een leuke melodie, die in deze nogal rocky versie goed uit de verf komt.

Van scorecomponist Christophe Beck staan drie tracks op dit soundtrackalbum. De eerste is 'Last Kiss', met een melodie die gebaseerd is op de song 'Forget Me', van Eleni Mandell. Halverwege gaat Beck over op een mooie, ingetogen melodie, die even later wat steviger wordt. Een fraaie track.
De 'Beth Cooper Suite' begint rustig, met ingetogen, deels elektronische klanken, van met name keyboard op underscore van strijkers. Na anderhalve minuut worden de orkestklanken steviger, maar qua melodie blijft de muziek nog wat achter. Het is een wat spannender gedeelte van de track. Na drieënhalve minuut loopt de muziek naar een wat langer durende climax, die op zich mooi klinkt, maar waarbij nog steeds de melodie wat aan de magere kant blijft. Toch best een fraaie track.
De laatste track van Beck is 'Who Knew?', die rustig begint met een getokkelde gitaar, waar naderhand het keyboard bij komt en even later ook de vioolklanken op de achtergrond. Heel aardige ingetogen muziek die echter maar een minuut duurt.

Kortom, met de soundtrack van I Love You, Beth Cooper heb je een heel aardig album in handen. Een aantal songs zijn zeker fraai, hoewel daar duidelijk ook een paar minder fraaie tegenover staan. De drie tussenliggende tracks van de score van Christophe Beck zijn veel rustiger en ingetogener dan het gemiddelde van de songs, maar ze zijn zeker fraai om naar te luisteren, zonder dat er irritante comedyloopjes te horen zijn. Als de rest van Beck's score ook zo klinkt als deze drie tracks, dan zou een apart score-album zeker interessant kunnen zijn. De waardering voor dit soundtrackalbum komt in ieder geval op 73 uit 100 punten.


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと