Videodrome


Colosseum (4005939597528)
Varèse Sarabande (0030206597523)
映画 | 発売日: 08/09/1998 | 映画のリリース: 1983 | フォーマット: CD
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
1.Welcome To Videodrome4:13
2.801 A/B7:17
3.A Slow Burn4:49
4.TV Or Not TV5:10
5.TV Passions5:51
6.Pins And Needles3:05
7.Long Live The New Flesh3:26
 33:51
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Videodrome - 02/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
De film Videodrome is een horrorthriller van regisseur David Cronenberg, met James Woods, Sonja Smiths en Deborah Harry in de hoofdrollen.
Het verhaal gaat over de directeur van een groezelig kabeltv-bedrijfje, die geconfronteerd wordt met een vreemd tv-signaal, dat zijn technicus weet te onderscheppen. Dat signaal blijkt beelden te bevatten van martelingen, grof geweld en moord als een soort show. Maar als hij probeert na te gaan waar dit signaal vandaan komt en wie er achter zit, raakt hij verstrikt in allerlei dwanggedachten en vreemde dromen...

De score is van Howard Shore, die veel vaker met regisseur Cronenberg heeft samengewerkt en dat nog steeds doet.
Het woord 'score' moet je voor deze film echter wel heel anders opvatten dan voor andere films. Met muziek heeft deze score niet zoveel te maken.
Het album opent met de track 'Welcome to Videodrome' die begint met gesamplede tekst en allerlei vreemde electronische geluiden, alsof geluidsbanden achterstevoren worden afgedraaid. Daarbij zijn sommige geluiden als vervormde stemmen of gesampled modemgeratel te herkennen. De klanken die Shore tevoorschijn tovert zijn erg afstandelijk en niet erg aangenaam om naar te luisteren. Dat geldt niet alleen voor de titeltrack, maar ook voor de andere tracks.

In de tweede track speelt een gedateerde synthesizerklank een sombere en zeurende melodie. Daar overheen wordt dan wat aparte percussie gezet of andere vreemde klanken. Halverwege stopt de muziek en hoor je een soort hartslag in een vreemd ritme, naderhand aangevuld met zuchtende geluiden en een strakke synthesizer melodie in een lage klank.
Ook in volgende tracks speelt de synthesizer een hoofdrol, maar verwacht geen aangename Vangelis-achtige klanken. De geluiden zijn veelmeer vervreemdend en psychedelisch. Wel volgen allerlei klanken elkaar op, zodat je van een soort van melodie zou kunnen spreken, maar de ijzigheid en wereldvreemdheid druipen er vanaf.
In de track 'TV-passions' klinkt die ijzigheid ook door, maar dan vermengd met een hijgerige vrouwenstem. Een rare combinatie, die niet veel met passie te maken heeft.

Vaak bestaat de muziek uit langer aangehouden tonen, vaak solo, soms in samenhang met andere klanken, maar het valt allemaal zwaar tegen. Met muziek heeft het in ieder geval niet veel te maken. Niet alleen is de muziek, voor zover je van muziek kunt spreken, zonder meer onaangenaam om te beluisteren, het klinkt ook allemaal erg minimalistisch en expirimenteel in het kwadraat.

Kortom, met zijn score Videodrome zette Howard Shore zijn lijn van absurde scores door, na zijn eerdere films met Cronenberg. Maar de kille en klinische elektronische klanken zijn bijzonder onprettig om te beluisteren. De waardering als luistermuziek is dan ook slechts 16 uit 100 punten.

その他のリリース Videodrome (1983):

Videodrome (1983)
Videodrome (1998)
Videodrome (2022)
Videodrome (2022)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと