La Boum


映画 | 発売日: 29/04/2009 | 映画のリリース: 1980 | フォーマット: ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック アーティスト/作曲家 期間
1.RealityRichard Sanderson4:45
2.It Was LoveThe Regiment4:30
3.Formalities (Instrumental) Vladimir Cosma3:40
4.Gotta Get a Move On Vladimir Cosma2:58
5.Swingin' AroundThe Cruisers2:47
6.Gotta Get a Move OnThe Regiment4:42
7.Formalities Vladimir Cosma3:41
8.Gotta Get a Move On (Instrumental) Vladimir Cosma4:42
9.Murky TurkeyRichard Sanderson3:48
10.Go On for EverRichard Sanderson3:43
 39:16
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

La Boum - 07/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
De Franse film La Boum (De Fuif) is een tragikomedie die geregisseerd is door Claude Pinoteau, die daarmee een van zijn grootste successen maakte, en niet alleen in Frankrijk. Het was de debuutfilm van actrice Sophie Marceau, die toen als 14-jarige de hoofdrol speelde. Omdat de film zo'n succes was, kwam twee jaar later de opvolger in de bioscopen, die net zo succesvol was.
Het verhaal in deze eerste film draait om de dertienjarige scholiere Vic (Marceau). Ze heeft een goede band met haar vriendinnen en met haar oma (Denise Grey). Haar ouders zijn meer met zichzelf en hun carrières bezig dan met hun dochter en als haar vader's vroegere minnares weer opduikt gaat het helemaal mis. Ondertussen is Vic vooral bezig met het de schoolfuif, waar ze vervolgens een vriendje ontmoet en het leven begint te ontdekken...

De muziek bij de film is van Vladimir Cosma, die zelf ook een rolletje in de film had als zichzelf.
Het soundtrackalbum bij de film is vooral een album met songs. Al die songs zijn door Cosma gecomponeerd, waarbij Jeff Jordan de teksten bij de muziek geschreven heeft.

Het album opent met de song 'Reality', die gezongen wordt door Richard Sanderson. Deze song is als single uitgebracht in vele landen en stond toen in o.a. Duitsland, Italië en Frankrijk op de eerste plek in de hitlijsten. In het begin van de tachtiger jaren was deze wat zoetige muziekstijl populair, maar tegenwoordig wordt het toch wel wat erg licht en luchtig gevonden. Op het album staan meer songs die door Sanderson worden gezongen. Overigens schreef Cosma naderhand meer songs voor Sanderson, die ook daarmee succes had.
De tweede song is 'It was Love', die gezongen wordt door de band The Regiment. Het is een Jamaicaans getinte song met een heel aardige melodie. De luchtige reggea-muziek maakt het tot een behoorlijk zonnige song. De band The Regiment, waarin de achtergrondzangeressen een behoorlijke rol spelen, zingt ook de tweede versie van 'Gotta get a Move on', wat een veel vlottere song is, maar daarmee gelijk wat onrustiger en minder fraai. Dat geldt ook voor hun derde song 'Formalities', die bijna een soort ska-hiphop uitvoering heeft gekregen.

Van die song 'Formalities' staat ook een instrumentale versie op het album, waarin de saxofoon een flinke rol speelt. En ook 'Gotta get a Move on' heeft een instrumentale versie op dit soundtrackalbum. Deze song heeft een nogal gedateerde elektronische, wat scherpe keyboardklank voor de leidende melodie, die het allemaal wat minder aangenaam maakt. De achtergrondzangeressen ontbreken overigens niet, maar dat helpt niet om het beter te maken.
De gezongen uitvoering van deze song door Karoline Krüger is nog verreweg de fraaiste. Zij zingt deze popsong op een lichte rocky manier, die het tot een prettig klinkende uitvoering van deze song maakt en zeker de beste op dit album.

De beide laatste songs worden door Richard Sanderson gezongen. Daarbij is 'Murky Turky' een song die opnieuw een lichte ska-hiphop-achtige stijl heeft. De wat softe stem van Sanderson maakt het niet tot een erg aangename song. De afsluitende song heeft een vergelijkbare, wat softe poppy stijl die 'Reality' ook heeft. Het is op zich een aardige song, maar Sanderson heeft een nogal zoetige stijl en zijn softe stem help dan ook niet mee.

Kortom, met deze soundtrack van de film La Boum heeft Vladimir Cosma laten zien dat hij een universele componist is, die niet alleen filmmuziek kan componeren, maar ook z'n hand niet omdraait voor de popmuziek. Voor de film heeft hij een aantal liedjes gecomponeerd, waarvan de melodieën overigens in de scoremuziek terugkomen. Op dit album is dat al te horen in de twee instrumentale tracks. Het geheel van de songs en beide instrumentale versies zijn behoorlijk aan de lichte en luchtige kant, waardoor de waardering niet hoger komt dan 68 uit 100 punten.

その他のリリース La boum (1980):

Boum, La (1987)
Boum, La (1980)
Boum, La (1987)
Tempo delle Mele, Il (1981)
Boum, La (2010)
Boum, La (1980)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと