Sherlock: Series Three
Original Television Soundtrack Music From Series Three


Silva Screen Records (0738572143824)
TVシリーズ/ TVフィルム | 発売日: 27/01/2013 | フォーマット: CD, ダウンロード
 

今すぐ購読する!

もっと情報を得て、コレクター情報にアクセスしてください!





 

# トラック   期間
The Empty Hearse
1.How It Was Done2:44
2.God Rest His Soul1:43
3.Floating Dust3:28
4.#SherlockLives2:49
5.Back to Work2:57
6.Vanishing Underground2:28
7.John is Quite a Guy4:06
8.Lazarus3:36
 
The Sign of Three
9.Lestrade - The Movie3:07
10.To Battle4:02
11.Stag Night2:15
12.Mayfly Man4:17
13.Major Sholto2:58
14.Waltz for John and Mary1:07
 
His Last Vow
15.Magnussen3:33
16.Forwards or Backwards4:42
17.Redbeard2:11
18.The Lie in Leinster Gardens3:14
19.Addicted to a Certain Lifestyle3:50
20.The Problems of Your Future5:32
21.Appledore3:38
22.The East Wind4:00
23.Titles - 45 second version0:50
 73:07
あなたのレビューを提出する 他の言語でレビューを非表示にする

 

Sherlock: Series Three - 06/10 - その改訂 Lammert de Wit, 提出された (オランダの)
De bekende boeken van Sir Arthur Conan Doyle met detective Sherlock Holmes in de hoofdrol zijn al vele malen verfilmd en in 2010 is dat met een Brits-Amerikaanse coproductie nog eens dunnetjes overgedaan. De serie beslaat per seizoen niet meer dan drie afleveringen met speelfilmlengte. Daarnaast zijn er een paar speciale afleveringen gemaakt, los van de eigenlijke serie.
De hoofdrollen voor Sherlock Holmes en zijn assistent Dr. Watson worden gespeeld door Benedict Cumberbatch en Martin Freeman. De verhalen spelen zich niet af in de Victoriaanse tijd, zoals in de boeken en de meeste films, maar in hedendaags Londen (alhoewel daar nauwelijks is gefilmd). De serie was een groot succes.
De verhalen draaien om het oplossen van ingewikkelde misdaden, waarbij de observaties van Holmes en de hulp van Watson steeds de sleutels tot de oplossingen blijken te zijn.

De score voor de serie en ook dit derde seizoen is van niemand minder dan David Arnold. De muziek voor Sherlock schreef Arnold samen met Michael Price, die in de filmmuziekwereld al diverse prijzen heeft gewonnen, met name voor zijn werk als muziekeditor. Maar ook als componist heeft hij inmiddels het nodige respect afgedwongen.

Voor een tv-serie is de muziek zonder meer van hoog niveau. Al het nodige is aanwezig: een aparte, wat mysterieuze sfeer, volop spanning en de nodige drama en melancholie. Waar de eerste serie vooral mank aan ging was het gebrek aan melodie. Er waren op het scorealbum van de eerste serie maar weinig tracks die qua melodie voldoende mee konden komen. Zelfs het thema klonk een beetje kermisachtig.
Bij het tweede seizoen was dat juist omgekeerd en was de score volop voorzien van melodieuze tracks. Die waren niet allemaal even geweldig, maar toch een enorme verbetering ten opzichte van de eerste serie.
Nu is er dan het album van het derde seizoen van de scoremuziek voor de detectiveserie Sherlock. De hoop was dat de positieve lijn van seizoen naar seizoen twee zou worden voortgezet, maar die hoop komt niet uit. Eerder is er sprake van een lichte terugval, hoewel nog steeds veel tracks zonder meer melodieus zijn.

Op de score van het eerste seizoen was het hoofdbestanddeel vooral een soort industriële soundscape. Dat is een beetje het kenmerk van de scoremuziek voor de serie geworden. Die soundscape is vaak zo ingezet dat dit ook gelijk een spanningsverhogend effect heeft. De soundscape die beide componisten gemaakt hebben zorgt wel voor een aparte sfeer van de muziek, vooral door de manier waarop de percussie vorm wordt gegeven.
Een flink deel van de muziek op dit album klinkt spannend en Arnold en Price zorgen er daarbij meestal voor dat de muziek nauwelijks dissonant of chaotisch klinkt. Toch is spannende muziek van zichzelf vaak wat beperkt van melodie, met instrumentaties en arrangementen die zorgen voor die spanning. Maar dat maakt dat die muziek vaak wat minder gemakkelijk in het gehoor ligt.

De score is opnieuw voornamelijk opgenomen met behulp van akoestische instrumenten. Ook veel effecten zijn akoestisch gecreëerd, om ze minder kunstmatig te laten klinken. De instrumenten die gebruikt worden om die effecten te creëren zorgen er vooral voor dat er een sfeer wordt neergezet, die vaak wat mysterieus is. Daarbij wordt ook af en toe de sitar ingezet, die meegekomen is uit de eerste serie (Watson kwam immers terug uit Afganistan) en ook in het tweede seizoen regelmatig te horen was. Dat is nu veel minder het geval, maar er zijn nog steeds een aantal tracks waarin dit instrument zorgt voor een wat mysterieuze sfeer.

De score opent met 'How it was Done', die compleet met ruig elektrisch gitaarwerk meer op rockmuziek lijkt dan op muziek voor een tv-serie. De tweede track is gelijk veel rustiger en is meer beeld van het gemiddelde van de muziek voor deze score. Het hoofdthema en de andere thema's uit de eerste serie komen in deze tweede serie maar beperkt terug in een aantal tracks. Vaak is die thematiek nauwelijks herkenbaar en je hebt dan ook soms het gevoel dat er nauwelijks een melodieus samenhangend thema is, waardoor de score alleen door de overkoepelende sfeer samenhang heeft.
Ook in dit derde seizoen bevat de score een paar zonder meer fraaie tracks, met vooral wat melancholieke melodieën, tracks die aangenaam klinken, zoals 'The Lie in Leinster Gardens' of 'Addicted to a certain Lifestyle' .

De afsluitende track is eigenlijk 'The East Wind'. Hierin komen een paar thema's van de serie samen en de fraaie orkestraties, samen met vrouwenzang, maken dit tot een prachtige afsluiter van de score. De feitelijk laatste track is 'End Titles' waarin het hoofdthema nog een keer in een mooie volle orkestratie voorbij komt.

Kortom, met het derde seizoen van Sherlock zijn David Arnold en Michael Price niet verder gegaan op het pad van een meer melodieuze score. Dit derde seizoen is zelfs minder melodieus dan het tweede seizoen en dat doet de muziek als luisterervaring geen goed. De score is weer wat meer op soundscape en muzikale effecten geënt, terwijl veel tracks duidelijk aan de minder melodieuze en spannender kant zitten. Toch is de muziek nergens echt creepy, maar het gebrek aan fraaie melodie speelt de beluisterbaarheid wel parten. De waardering als luisterscore komt voor dit derde seizoen op 61 uit 100 punten, wat toch weer lager is dan seizoen 2, maar nog steeds flink hoger dan seizoen 1.
Since its UK TV debut in 2010, Sherlock has developed into a worldwide TV phenomenon and has been exported by the BBC to over 200 territories. Sales of David Arnold and Michael Price''s beguiling scores for series 1 and 2 are close to 9,000 in the UK and have also achieved significant sales in the US, Europe and the Far East.The soundtracks have received BAFTA and Emmy nominations and have won an RTS Television Award. David Arnold is one of the UKs leading film composers, penning the scores to a host of blockbuster movies including Stargate, Independence Day and 2 Fast 2 Furious. He also successfully took over the scoring of the James Bond movies on the recommendation of John Barry. Michael Price is a multi-talented composer, music editor and arranger whose credits include Band Of Brothers, The Lord Of The Rings and Love Actually. If David Arnold and Michael Price did not exist, it would be necessary for man to invent them. Their contribution to Sherlock is immeasurable. Thrilling, cheeky, sinister, playful and simply world-classthe music''s not bad either. Mark Gatiss (Sherlock and League Of Gentlemen creator)


不具合を報告するか、私たちに追加情報を送ってください!: ログイン

 



もっと